Bol grudne kosti

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Kristijan_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 04, 2013 12:37 pm

Bol grudne kosti

Post od Kristijan_ »

Pozdrav,prilikom izvodnjenja vezbe propadanja osetio sam bolove u grudnoj kosti..nakon nekog vremena pocelo je da me boli konstantno,i dok ne vezbam..tegobe su pocele pocetkom maja,od tada sam prestao da vezbam ali bol je i dalje tu..pio sam midocalm tablete,od krema sam mazao,deep relief,deep heat,bengey i konjsku mast..pio sam i b vitamin koji mi nije pomogao..uradio sam kompletan kardioloski pregled i to je ok,mogu reci da imam malo losije drzanje,ramena su mi malo ka napred..mesto bola http://www.dodaj.rs/f/41/5C/1vaBGC9w/4/ ... ry-mus.jpg
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Re: Bol grudne kosti

Post od RehabFizio »

Kristijan_,

S obzirom da je kardiološki status kod Vas u redu, i imajući u vidu da imate loše držanje, tu se najverovarnije radi odislokaciji rebara na pripoju za grudnu kost. Može biti udružena sa kostohondritisom (costochondritis), tj prolaznim zapaljenjem hrskavice rebara na pripoju sa grudnom kosti, upravo na mestu na kojem ste opisali. Nije ništa opasno niti hitno. Ako je u pitanju to što sam naveo, najbolje rezultate daje manuelna terapija tipa hiropraktike u kombinaciji sa terapeutskim vežbama radi poboljšanja držanja tj posture.

Možete se ovde više informisati u vezi manuelne terapije: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com

Srdačan pozdrav!
Kristijan_
Novi član
Novi član

Post od Kristijan_ »

Hvala na odgovoru..danas sam bio kod fizijatra,bol je lokalizovan na trecem kostosteralnom zglobu levo,rekao mi je da je to neki sindrom,pocinje na t,zaboravio sam kako se zove,a njegovu dijagnozu ne mogu da procitam,pise nesto (tretre) ;) Prepisao mi je lek acroxia 60mg 1 dnevno,i 3-4x dnevno fastum gel,za ned dana kontrola..ako mi to ne uspe rekao mi je da cemo probati sa injekcijom direktno u zglob..procitao sam mnogo negativnih komentara na taj lek acroxia,kazu da je ilegalan,da je u eu zabranjen,da steti srcu..itd itd..moze neki savet koji bi lek mogao da ga zameni? hvala unapred
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član

Post od RehabFizio »

Kristijan_,

Tietze-ov sindrom pretpostavljam. Razlikuje se od kostohondritisa po otoku koji je prisutan. Uostalom medicinsku dijagnozu postavljaju lekari; ja, kao fizioterapeut, mogu samo da Vam kažem šta je funkcionalno, a šta nije. Javite kako je prošla terapija.

Srdačan pozdrav!
Kristijan_
Novi član
Novi član

Post od Kristijan_ »

Pa ja bas i nemam neki otok,meni je leva strana tela bolje razvijena,ne bas puno,ali nisu mi simetricne,tako mi je genetski,i tati,dedi,tatinoj braci..mozda postoji jako blagi otok,osetim da su mi ti zglobovi tu na bolnom mestu kao malo uvecani u odnosu na desne zglobove na istom rebru...
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član

Post od RehabFizio »

Kristijan_,

Sve ovo dopisivanje preko foruma je puko nagađanje, kao i dijagnoze koje pominjem jer se, naravno, pregledom i drugom dijagnostikom tek može utvrditi o čemu se radi. Siguran sam da Vaš lekar zna tačno o čemu se radi i šta je najbolje za Vas. Zato uvek prvo treba otići lekaru kada postoji problem, pa tek onda se posavetovati na forumu.

Pozdravljam Vas!
Kristijan_
Novi član
Novi član

Post od Kristijan_ »

http://www.bolesnodete.com/bolesti-kost ... ohondritis moj problem! valjda ce mi pomoci trenutna terapije,pocinjem sa primenom od sutra..javljam rezultate sledeceg petka nakon kontrole
Odgovori