BIOL U KOLENU

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
sesum
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 21, 2012 10:46 pm

BIOL U KOLENU

Post od sesum »

Sinoc sam igrao fudbal..naravno prvo sam se zagrejao...ali tokom igre..dok sam trcao i teo da stanem desilo mi se to ko da sam nabio koleno u hrskavicu ...nisam pao niti u nesto udario...samo sam osetio bol....nemam otok..niti je poplavelo..ali me boli dok hodam...pipam koleno koske ne bole me..ali kada savijem nogu i pipnem u predelu de je hrskavica ili kako se to zove..tu me zaboli...stavljam led i mazem neku mast...
Zanima me dali je neko imao slicnu povredu....i sta je radio...sta je koristio za istu...
Hvala u napred :o
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Re: BIOL U KOLENU

Post od RehabFizio »

sesum,

Trebalo bi da se obratite najpre ortopedu i/ili radiologu kako bi utvrdili da nije došlo do nekih oštećenja struktura unutar kolena (ligamenti, meniskus, hrskavica). Ukoliko to jeste slučaj, dobićete dalja uputstva šta činiti ili će vas uputiti na fizikalnu terapiju. Ako nema oštećenja meniskusa ili ligamenata, bol bi trebalo da prođe za nekoliko dana. Moj savet Vama je da obavite pregled i uradite terapiju, pa tek onda ako ne pomogne, da pitate za savet na forumu jer sve ovo je puko nagađanje.

Srdačan pozdrav!
sesum
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 21, 2012 10:46 pm

Post od sesum »

Bio sam kod lekara,snimao sam koleno..preloma nema...kaze doktor da sam prikljestio malo mediskus...dao mi da mazem fastum gel i kardiopirin..ali treca nedelja kako ,normalno hodam ali me jos uvek boli pri trcanju ili naglom ispravljanju kolena...Ne znam sta jos da pokusam..ako neko ima slican problem i ako ga je resio neka napise ovde..hvala
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Mobilizacija segmenata kolena u cilju vraćanja normalnih anatomskih odnosa i obezboljvanja pri osloncu,ali za ovo vam treba stvarno dobar fizioterapeut,a ja ih nažalost znam samo dva i to u Beogradu.
Odgovori