tumor markeri
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: tumor markeri
Vrednosti su povishene, sa tim analizama neka se javi svom lekaru kako bi se napravio plan za dalje lechenje!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
samo da dopunim tamaru,neka se sto pre ode kod lekara...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Apr 11, 2010 9:47 pm
to što su povišeni tumorski markeri može nešto da znači ali i ne mora. Nisu oni verodostojni, već su samo jedna slagalica u nizu njih. Iz iskustva, jednoj ženi bio nenormalno povecan marker koji ukazuje na rak debelog creva, kad je snimili nigde ništa. Jedan, jako dobar onkolog nam je rekao da su u evropi odavno isključili ustanovljavanje maligniteta tumor markerom. Veliki pozdrav.
P.s
I ništa nije maligno dok se ne dokaze biobsijom. To ja iz iskustva. U našem slučaju timor markeri povišeni i MR ukazuje na metastaze a nigde malignih ćelija u organizmu, tako da... Polako.
P.s
I ništa nije maligno dok se ne dokaze biobsijom. To ja iz iskustva. U našem slučaju timor markeri povišeni i MR ukazuje na metastaze a nigde malignih ćelija u organizmu, tako da... Polako.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
postoje i tumori (relativno) nepoznatog porekla...koji su negde kao sakriveni...jednostavno ne postoje pravila,kao ni najpouzdanija metoda za dijagnostikovanje...ni biopsija nije uvek 100% tacna,sve zavisi od patohistologa koji radi i njegovog obrazovanja...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 22, 2016 12:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Pozdrav
Zanima me jel neko zna za nalaz CEA vrijednost 2,67 jel zabrinjavajuci? Ja sam bivsi pusac, tacnije ne pusim ves 7 godina, a rezultati za pusace i nepusace su rezliciti. Inace cesto imam probavnih smetnji, pa sam preventivno radila Tumor marker CEA.
Zanima me jel neko zna za nalaz CEA vrijednost 2,67 jel zabrinjavajuci? Ja sam bivsi pusac, tacnije ne pusim ves 7 godina, a rezultati za pusace i nepusace su rezliciti. Inace cesto imam probavnih smetnji, pa sam preventivno radila Tumor marker CEA.