Sreda,11.11.2009.

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Sreda,11.11.2009.

Post od Slavko_slavko »

videh da si rekla da su za pracenje...odmaraj, sta da ti kazem, uzivaj maksimalno i pored svega... :)
inace, meni su odobrili pet, treba da me pozovu na snimanje i to je to...
ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Post od ganadra »

Sta je bilo potrebno da bi ti odobrili PET
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

prvo: da te onkolog uputi, onda da postoje indikacije za pet jer nije on za sve tumore, kada im das izvestaj i nalaz onda oni kopiraju i onda zaseda njihova komisija sa specijalistom nuklearne medicine, cini mi se fizicarem i jos jedan doca bude tu, onda oni pogledaju te papire i odluce da li je potreban pet ili ne...ako jeste odobre, obaveste te postom i posle opet naknadno za datum, dobijes i jedan papir sta da radis a sta da ne radis i kako da postupas/kako da se hranis pred pet i to je to...
ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Post od ganadra »

Hvala ti na razjasnjenju.
Tako nesto sam i mislila, ali je problem u onkologu, koji nece da te uputi, jer je to skupo snimanje, pa ti prica price kako nema svrhe, vec te puste da ti tumor naraste, pa kad je uocljiv, onda ga lece, a PET skenerom bi otkrili u pocetnoj fazi i time uspesnije i lecili.
Pokusacu kod onkologa, mada sam ja vec pitala, pa sam dobila odgovor da je to nepotrebno.
Tebi srecno na snimanju, pa se cujemo kakvi su rezultati, a ne sumnjam da su dobri.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

hhhmmm bas cudan onkolog...ovaj kod koga se ja lecim me je bez ikakvih problema poslao na pet, izgleda da ne stedi i da mu nije toliko stalo do para, iako nemam puno poverenja u njega ovo me je bas iznenadilo...kako nema svrhe, kao da je cena bitna, mislim, ako ima indikacija i ako odobre-socijalno ce overiti uput i to je to...pa da, otkrili bi cak i da je par mm velik, videlo bi se, samo je problem da posalju...nije nepotrebno, ako vec postoji sumnja da tumor postoji bolje da se uradi ovo snimanje, da se vidi da li ga ima, i ako ga ima kakav je, da li je maligni ili benigni...
hvala ganadra, znam i ja da ce biti dobri samo ajde, budes ipak na oprezu... :)
veliki pozdrav... :)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

stigli i rezultati pet-a i dobri su... :lol: :lol: :lol:

pise da su dimenzije znacajno manje u komparaciji sa prethodnim nalazom, SUV vrednost nije ni merena jer ne nema, tako pise... :roll: :lol: :lol: :lol:

zakljucak je da alaz odgovara postterapijskoj metabolickoj remisiji bolesti... :D :D :D
jelenamk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2009 12:21 pm

Post od jelenamk »

Slavko, dragi dečko, jako si me obradovao! Od kako sam prisutna na forumu, navijam za tebe. Zaista diiivna vest! Udri dalje :wink:
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

hvala jelena... :) :) :) sibam ja i te kako, jeste da sam ovaj put bio najskepticniji od kad idem na snimanja, bojao sam se, ali sada znam da sam skroz zdrav... :D hvala jos jednom... ;)
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Naravno da si zdrav. Ja sam sigurna da je ovo sve iza tebe. Pa i zasluzio si majku mu.
Bravo!
santa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 6:53 am

Post od santa »

radujemo se i mi,,,,samo tako,,,,a ujedno i to zelimo svima......koji se bore....
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Post od Bokily »

Bas mi je drago Slavko da su dobre vesti, ma super super. mozda se ti i predomislis do kraja pa se upises na medicinu :lol: , ko zna... puno te pozdravljam.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

hvala vam svima... :D :D :D

bas mi je drago sto se i drugi raduju jer su mi dobri rezultati... :) :) :)

tajna, iza mene jeste i drago mi je sto je tako... :) svima koji su bolesni zelim da sto pre ozdrave i da budu kao ja sada, da kuliraju samo... :)
santa, treba verovati u izlecenje, ne sme covek da se preda, vera je pravo cudo... :)
bokili, ja sam oduvek zeleo da upisem medicinu, ali nije bilo moguce, ni sada jer ne mogu ja iz hemijske da upisujem medicinu, ali sam nasao drugi put pa cu se potruditi da na drugi nacin udjem u medicinu... :D

hvala jos jednom... :D
BAKS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 7:33 pm

Post od BAKS »

Dragi Slavko bas mi je drago zbog tebe.Ti nam pokazujes da se vrijedi boriti protiv ovog neprijatelja i da nije nepobjediv.Ulio si nam svima nadu u ozdravljenje.Nadam se da ce u buducnosti na ovim stranicama biti vise ovakvih vijesti.Ja ti zelim svu srecu ovog svijeta i zelim ti da zivis kao svi tvoji drugari koji nisu nosili to tesko breme na svojim mladim plecima.Zivi zivot i budi srecan jer to zasluzujes.Pozdrav.
gile952
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 9:59 pm

Post od gile952 »

Драги Славко,
лепе вести на леп дан, на Преображење, велики празник. Можда је и то један леп знак за твоју будућност. У сваком случају, драго ми је што си добро. Нека тако и остане. Све најбоље у будућности, поздрав твојим родитељима, који су све ово с тобом одболовали :lol: :lol: :lol:
Поздрав и за Евелину, Кат, Бобанс, .... све остале драге пријатеље (ето, и Евелина има лепе вести, браво),
Мила
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

hvala baks... :D vredi i te kako da se borimo, ima puno razloga zasto bi morali...ma kakvi nepobediv, poplasi se on ko najgora kukavica, samo kad mu pokazes zube, ja sam njemu pokazao,doduse imao sam par afti pa se valjda i poplasio da se ne razboli i pobegao je onda... :roll: :lol: :lol: :lol:
i ja se nadam da ce biti puno ljudi kao ja, da ce svi bolesni da ozdrave... :) to mi je zivotna zelja, da vise ne bude bolesnih, ponarocito ne dece...tek sada vidim dobre stvari toga sto nisam bio kao drugari i lose strane...sve u svemu, bolno ali pozitivno iskustvo, samo kada bih mogao da ga iskoristim da pomognem drugima... :)
hvala, pokusacu da zivim sto bolje, da radim stvari koje volim, ipak je to najbitnije, biti srecan u zivotu... :)
sve najbolje i ja vama zelim... :)

mila, hvala i tebi puno... :) da, mama kaze da su nam do sada svi veliki rezultati stizalo upravo na neki veliki svetac, zato mi i kaze da moram da se krstim... :P ma ostace, kada bilo sve dobro 2 godine, bice jos 102... :D uh, sto sam skroman...hvala puno, i ja sam puno zahvalan roditeljima sto su mi pomogli da se izvucem i sto su uvek tu za mene, i bice, znam to... :D :D :D superiska, samo kada sve to ide na dobro, kod eveline... :) :) :)

veliki pozdrav za sve borce, saborce, vas sto ste ostali na forumu, drz'te se, kao ja... :D :D :D
Odgovori