Prirodno resavanje opstipacije (zatvora),posle hemioterapije

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sandra80
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Prirodno resavanje opstipacije (zatvora),posle hemioterapije

Post od sandra80 »

Evo da ne zboravim da vam kazem recept za resavanje opstipacije (ztvora) kod pacijenata na hemioterapiji.

250 gr suvih sljiva
250 gr suvih smokava
250 gr lozove rakije
250 gr meda
50 gr sene (biljka kao caj ima je u zdravoj hrani)

priprema:
samleti smokve i sljive na masini za mlevenje mesa, dodati preostale sastojke i sve lepo sjediniti.

konzumacija

Po jedna kasicica pre jela, tri puta na dan.

Pozzz

Znam da ovo interesuje mnoge ljude pa rekoh da izvadim u posebnu temu, jer tamo gde sam napisala pre, postala je pregazena novim porukama.

Zaista je delotvorna i moja mama nema vise nikakvih problema sa tim.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

sandra
sve sto si nabrojala je protivtvrde stolice, a kad vec dodje do zatvora nebih preporucla ovaj recept.Evo zasto:
Hemoterapija i lozova rakija- ni slucajno!
Ovo isto moze kao bombice (kolaci) bez rakije.

Super da je tvojoj mami pomoglo, ali ti neverujes sta je zatvor u obliku "kamena" te nista sto bi se kroz usta unelo ne pomaze, jedino klistiranje i mikroklizme na bazi glicerina ima ih u apoteci (ovo je isprobano) ceo fazon je u tome da se vodi racuna da do zatvora ne dodje, znaci vlakna,povrce, supe,kruska,kasice od breskve itd.Proguglaj malo pa ces videti da ne nabrajam sad hranu koju svi znamo.

Puno srece zdravlja i neka Bog cuva tebe i tvoju mamu.

Jel da da je lepse nego Pozzzzz kao da ce nesto da me ujede

Salim se malo, moram.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Lozova rakija

Post od evelina »

Moram da se slozim sa bobans po pitanju lozove rakije.

Na prvoj hemo terapiji pitala sam lekarku da li smem da pijem kupinovo vino i dobila - kategoricno NE. Alkohol nije dozvoljen zato sto u periodu hemo terapije izuzetno negativno utice na jetru te rezultati krvi na dan prijema u bolnicu budu toliko losi da se terapija odlaze za 2 dana (sada da me ubijete, ne mogu da se setim koji su parametri u pitanju.

A da je muka - muka je.

U svakom slucaju dobar je recept i bez rakije.
Odgovori