prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Moja mladost beshe kao bura neka,
Blistavo mi sunce tu i tamo sjalo:
Grmelo je, lilo, pa me pustosh cheka
U vrtu gde zrelih plodova je malo.

Ovo je Bodler za mene napisao.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

Cestitam!!

Volim ovo mesto...

:):):):):)
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Devojke,stvarno prodje godinu dana i opet smo se okupile.Nije slucajno,trajemo i stvarno smo prijatelji.
Od Kaj dobih,zacas info sto mi je znacilo. Sredila sam kartu i moze 20kg.,ali se to placa posebno,to me je nesto bunilo.
Nisam citala Borhesa,ali su me Trenuci dirnuli,nadjoh se.
Evo nesto sto je meni simpaticno.Moja cerka ,kada nesto nismo sigurne,kaze pitaj tvoje sa foruma.
Inace sam danas u nekoj minus fazi i zaboravih nasim dragim doktorima da cestitam esnafsku slavu Sv. Kozma i Damjan.
Posle onih zescih diskusija ,volimo se mi.
Slavimo godisnjicu,pozz. :lol:
ko otrpi do kraja, spasice se
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

zlatiborac napisao:Cejka,u pravu si. Zavrsavam ovu temu sa ovim postom i to sa izvinjenjem.
Dakle,izvinjavam se francuskim sobaricama,dragim Evo mene,Evelini,Kat,Kajaleni,Bobans,mozda sam malo preterao (mislim zbog vas) ali samo sam zeleo da dam doprinos istini.
Izvinjavam se casnim izuzecima kojih naravno da ima,Bogu hvala. To je moje drago osoblje Klinike za GEH pri Klinickom centru Srbije,od portira i spremacica do meni dragih uvazenih profesorki lekara. Njih nisam zaboravio,oduzio sam im se na svemu,ali ne prasicima i sveznjima novcanica vec na regularan nacin shodno etici,kulturi i mom licnom vaspitanju. (Ne bih o detaljima,moj cin je bio u vecini pisanih medija pa mozda je neko i pogledao).
Izvinjavam se i administratorima i moderatorima ovog foruma uz nadu da su shvatili sta je pisac ovih redova hteo da kaze.
Neka je Gospod na pomoci svima...
Dragi Zlatiborac,često svratim,vidim da ste svi još tu, ali još nemam snage da napišem nešto pametno.
U sredu sam se vratila sa Zlatibora,bila sam 8 dana sa decom u školi u prirodi.Mislila sam da mi je takva vrsta aktivnosti potrebna da pobegnem od stvarnosti i potpuno se posvetim poslu. Sve je bilo sjajno, ali iz ove kože se ne može. Iako su prošla 3 meseca od smrti moje divne majke,ja sam i dalje utučena tužna,neutešna...Bili smo smešteni u prelepoj vili "Domaći kutak".Puno vremena smo provodili u šetnjama jer je vreme bilo prelepo i zaista sam mislila da ću te ,sasvim sigurno ,u nekom tužnom liku prepoznati.Zlatibor je čaroban,uvek smo se zaustavljali samo u prolazu,a sad sam prvi put provela 8 dana tamo.Nisam uspela da se opustim jer sam stalno brojala glave i strepela da se nekom nešto ne desi,tako da mislim, da ću ipak doći još barem jedamput sa svojom porodicom na pravi odmor.Kad sam se vratila i ušla u stan,dobila sam temperaturu 39 i strašno se razbolela. Sad me stže sve ono,neprospavane noći,pad imuniteta,stres,tuga,strah,...Veliki pozdrav
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Od Kaj dobih,zacas info sto mi je znacilo. Sredila sam kartu i moze 20kg.,ali se to placa posebno,to me je nesto bunilo.

E sad me zivo zanima koja je to kompanija - koja je, bas da vidim svojim ocima? Moguce da nije kod svake isto, nisam ja letela svim kompanijama na svetu...
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Kompanija Easytjet. Ma uvek imam problema sa bagazom,nagura mi se preko 20kg.
A ja sam,inace, nesigurna kada je za mene nesto novo.Ovo, prvi put da mi je pocetna iz Budapesta.Valjda ce biti o.k
Kaj hvala na pomoci.
pozz. :)
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Naravno da ce bidne OK.
A za prtljag, evo gledam - pa, do 20kg, s tim sto u poslednje vreme traze da kazes koliko KOMADA prtljaga ces imati, to ti pravi (malu) razliku u ceni, dakle nezavisno od tezine.

Moje iskustvo je da u 90% slucajeva ne prave problem za sve do 23-24kg, dakle pustaju nekoliko preko - tek od 25 reaguju i pominju doplatu (sto je ovde 10,5E po kg-u viska). U reeetkim slucajevima mi se desi da me zezaju i za sicu tipa 21,5kg, pa traze da prebacim taj visak u rucni, sto je smor, raspakivanje nasred aerodroma... To, kazem, zavisi od sluzbenika i uglavnom se ne desava... A za rucni, vidis, Izidzet i nema nikakvo ogranicenje u tezini - samo je velicina bitna...

Za kafane na aerodromu Budapest je bitno imati sitne evre, inace ti vracaju kusur u forintama :lol: A ni sitne evrice nekad nece da prime, taki su (sto je i dalje nista u odnosu na aerodrom Antalija, gde za sve sto kupis, dakle i jednu Tobleronu, u komp ukucavaju nekoliko podataka s tvog pasosa i potpisujes se - 8) tj. :roll: )
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Kaj,super za info za Budapest.Sada mi sestra rece da treba za kolica za prtljag da imam metalnu forintu da tu nisu presli na evre.Videcu,a da imam talenta za pisaniju kao Oldtaimer,bilo bi svasta o mojim dozivljajima po aerodromima,jos kada pocnem da brkam jezike...Do sada stigoh ,gde naumih,jos tamo da odradim,kako treba i bice ,prijatelji gde ste?
Pozz. :lol:
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Eto nas draga,

Tati je danas bilo jako lose. Imao je izuzetno jake bolove u jeziku koji nikako da popuste. Sav se trza kada ga zaboli. Na kraju smo zvali hitnu. Kad bi biram mogao da odspava nekoliko sati u kontinuitetu.

Danas smo, nekih pola sata pre nego sto je stigla hitna, stavili Durogesic flaster. Lekar mu je rekao da ce omamljenost trajati kratko tj. dok se organizam malo ne navikne.

Lezali smo svo cetvoro na krevetu (tata, mama, brat i ja), drzali ga za ruke i cekali da zaspi.

Prijatelji moji, mnogo je tesko.
cejka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 9:54 pm

Post od cejka »

Eveli,razumem kako se svi osecate.Jos je jako sveze,sanjam tatine muke. Najzalosnije od svega je to sto se osecas bespomocno. Izdrzi!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Evelina napisah ti porucetinu, (i obrisah) sta da ti pisem kad sve znas.
Ako sta mogu da pomognem pisi na PP.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Mila moja Eveli,Jako je tesko.Svi smo u zivotu prolazili razne situacije,ali i ove najteze moramo.
Uz tebe smo i molimo te vodi malo racuna o sebi.
Zajedno ste i ostacete zajedno.
Svako doozivljava na svoj nacin.Ja sam kao mlada izgubila oca i tada,kada sam saznala dijagnozu ,plakala sam 24h.Prvi put u zivotu ni spavala,ni jela.Tada se te stvari nisu lecile kao danas.Posle je sve islo svojim tokom i gubitak sam osetila samo u fizickom odsustvu.
Sada je aspekt na onom duhovnom delu,izneti,podneti i trpiti.
Svi smo uz tebe.
Pozz.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

I opet smo morali da skinemo Durogesic!!! Prosle noci je napokon spavao, dan mu je prosao bez bolova, trazio je da jede, a onda je veceras poceo da halucinira. Tacno 24 sata nakon sto smo mu stavili flaster! Iz hitne su nam rekli da skinemo flaster.

Taman smo se ponadali i sad smo opet na pocetku. Razmisljala sam da mu stavljamo flaster svaki drugi dan.

Sutra idem kod njegove dr (trazila je da se uradi biohemija pa nosim rezultate) pa cu da je pitam da li moze flaster i tako da se stavlja i da li ima efekta. Po meni - ima, s obzirom da je proveo mirnu noc i citav jedan dan.

Pretpostavljam da je isuvise slab za te flastere. Jel neko ima nesto vise informacija o reakcijama?
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Ne znam od koliko mg stavljate.Postoje od 25,50 i 100 mg na sat.To znaci da se toliko razvija.Probaj sa manjom dozom i lepite mu negde blize, recimo na lopaticu ili rame.Mislim da je doza prejaka ne znam koliko mg. stavljate.Valjda prvo manje doze dok se organizam privikne.Zovi nekoga.Kod nas postoji u dispanzeru patronaza pa su mm, davali pored flastera i inekcije, danju, nocu zovemo hitnu pa su mu oni davali.Dok nije zaglavio u bolnicu.Tamo je primao infuziju i inekcije po potrebi.
Mom muzu trodon nije pomagao, kaze kao da ima kapuljacu na glavi, bol je prisutan samo ne moze da kuka na glas.Davali smo mu i kapi Metadona, naravno uz recept,nije pomagao.Najvise mu je pomagao Durogesic.Samo treba naci dozu i mesto gde se lepi.Nikad na isto mesto menja se.Procitaj ono uputstvo,ogromno je kao brosura ali korisno jako.
Izvinjavam se lekarima ako sam nesto pogresno napisala ali to je moje iskustvo i ne mogu da gledam kako Eveli ceka odgovor.Eveli zovi nekoga telefonom pitaj, samo nemojte da trpi bolove to nikako.
milicicljiljana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 2:26 pm

flasteri

Post od milicicljiljana »

Cao svima,
mojoj mami flastere lijepimo vec 5 mjeseci, odmah smo poceli sa 50 mg, po savjetu ljekara, evo zadnjih desetak dana smo poceli da joj lijepimo 50+25 mg, i to na svaka dva dana. Bolovi su joj neizdrzivi jednostavno, pa smo, opet po savjetu ljekara, poceli tako da ih primjenjujemo. Djeluju samo i iskljucivo ako joj ih lijepimo na lopaticu, naizmjenicno jednu pa na drugu. Par puta smo ih nize zalijepili u zavisnosti od toga kako i koliko mozemo da je podignemo, i djelovali nisu, bolovi su je tada skroz pomutili. Od flastera ima faze kad se neke stvari ne moze sjetiti, uvijek je sve konce drzala u svojim rukama, pa sad zna da nas upita zasto nismo odradili ovo ili ono(iako je vec odavno odradjeno), sunce moje.
Citam vase postove svaki dan, divim vam se na snazi, jer ja nemam koncentracije da napisem normalnu recenicu. I znate sta mi je najgore- sto nikakvu bol ne osjecam vise, ljutim se na sebe zbog toga, ne znam da li je to normalno????
Odgovori