prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

http://gica11420.wordpress.com/

Za one koji misle da sam bolesna pacenica.
I za one koji znaju da nisam.

Videcete da sam smrt svog muza spomenula samo kao tekst ispod jedne fotografije.Da bi "moji advokati" shvatili da ja ne prosipam otrov i ne ujedam.Da ne nosim crnu maramu i ne naricem po groblju.Posto me dusebriznici ovde tako opisase.Pozdrav Gica
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Sa tim svojim nadimkom bas si me navela na pogresan put. Mozes misliti mog iznenadjenja :o kada sam videla fotografiju!

pozz
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Hvala Evelina shvaticu kao kompliment. :D
Hvala Cedi za komentar na blogu.
Imate na slajdbaru jos nekih tema, sa fotografijama sa kampovanja,moja najveca ljubav, boravak u prirodi.
Dosta o meni hajte nesto o vama?!
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

E, jesam ,,tocak,,,hocu da promenim avatar i ne mogu.Prvi put sam se mucila dve nedelje,a sada cu da odustanem.Htela sam da stavim barbiku,romantika,a i plavusa.Kod mene tako stoje stvari :roll:
ko otrpi do kraja, spasice se
cejka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 9:54 pm

Post od cejka »

E moram da vam ispricam sta mi se danas desilo. Podjem kod prijatelja cija je supruga operisana u avgustu, pa usput svratim na pijac. Kad tamo starija gospodja(nicim izazvana!!!) poce pricu o svojoj operaciji od pre dve godine i kao stigla nekakva vakcina koja se prima na tri nedelje,onda kaze da joj to njen lekar zabranio,jer nema potrebe! Zena se ponasa sasvim OK i bas je vedrog duha,inace je trgovac na pijaci! Supruga mog prijatelja se hvali da ce konacno ugraditi silikone,sto ranije nije pomisljala,al sad se iskreno raduje! Kosa joj izrasta,oseca se super i pije nekakve ruske vitamine.Cini mi se i da u zivotu moze da se desi hepiend,samo treba biti istrajan i uporan!
Pa prijatelji-srecno! Uz vas sam![/img]
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Evo ti link cejka, posto vidim da te interesuju ovakve stvari, zena koja je pisala je lekar.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... =lorin+dej
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Narode,ja se baš zabrinulaaaaa.Teško meni,tamo piše da je loše ako se operiše ili zrači,ili dobije hemoterapija.A,meni sve dali ,u kompletu.Onda,da zlo bude veće,čitam na jednom podforumu kakve dileme i promašaje imaju hirurzi.A,sve to pišu ljekari(ili se tako potpisuju).Iskreno,još mi nije jasno jesam li ja živa ili...
Malo me bacilo ovo čitanje.Hajde da se vratimo na pravi kolosijek.Puno šale,malo žalbi i nema kukanja.Ljubim vas.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Ne znam da li si imala prilike da citas cancer tutor i onu pricu sa poredjenjem raka i pozara.Koliko god da je vasa kuca izgorela vi cete je gasiti i obnavljati.Vatrogasci vam nekad nacine vecu stetu nego pozar ali vi svoju kucu zelite i morate da obnovite cak i ako je do temelja izgorela.
Kad se pozar ugasi najvise posla cete imati oko ciscenja garezi (izumrle kanc. cellije iz organizma).Nacicu ti negde.Ja i Kajalena smo se trudile da ponesto prevodimo.Medjutim vidim da ovde skoro svi razumeju engleski tako da su i sami citali.
Pozdrav i samo vedro i napred.
Poruka Lorin Dej je upravo ova.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Prvo da se izvinim,pitanje koje cu da postavim ,nema veze sa ovim forumom,ali ima sa temom prijatelji,jer osim zajednicke teme ,gde smo se nasli, ima i drugih aspekata zivota.
Elem ,ovde ima prijatelja sa malom decom,mene interesuje da li neko zna gde u Beogradu mogu da kupim dvd Kralj lavova?
Bila sam na oglasima ,ali mi se niko nije javio.
Da bas ne lutam gradom,mada cu krenuti u potragu.
Puno pozz.voli vas Kat.... :D
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Svaki DVD koji mi je ovih godina bio potreban (sto je, doduse, bilo svega nekoliko, kad neko BAS hoce original - inace se skinu s neta) nasla sam u holu Doma Sindikata ili u podzemnom prolazu na Terazijama (onom u koji se ulazi kod bivse RK Beograd, a izlazi na vrhu Prizrenske).

A Lion kinga ces verovatno naci bilo gde, to mu sad dodje ko Crvenkapa.

Dosta o meni hajte nesto o vama?!

Ako biste se igrali onoga pitanje-odgovor (gde jedan postavi pitanje, npr Da li verujete u reinkarnaciju?, sledeci odgovori na to i postavi sledece, i sve tako) - kazite :P
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Bravo za Kajalenu,kao i uvek.Nasla sam Kinga na prvoj tezgi.
Nekada sam verovala u reinkarnaciju i to da sam u prethodnom zivotu bila zla i vojnik,ha,ha...Sada je druga prica, posle puno trazenja kako rece N.Berdjajev stramputice su obavezne ,ali se zavrsi tu gde sam,a vi pogadjajte..? :D
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Opet imam gresaka,pravopisnih.Pisem u zurbi,jer muz kada me vidi za kompom........... :wink: Evo stihova koje sam spontano ,uzela kao moto i prate me ceo zivot.

V. Sekspir
..Nek ranjen jelen,suze lije
Nek igra jelen zdrav,
Dok jedan spava drugi bdije,
Takav je zivot sav...

S.Jesenin
U oluji buri,kraj nedaca svih,
Uz teske gubitke i uz tugu kletu,
Biti nasmejan,prirodan i tih,
Najveca je umetnost na svetu.

pozz :D
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Jesenjin ti je konza (iako mi je kompletna kategorija prepeva jedna diskutabilna kategorija), a sa Sekspirom inace nisam bas neka drugarica.

U reinkarnaciju ne verujem u pravom smislu reci, ali mislim da je vrlo zanimljiva ideja, da su je ljudi smislili da bi lakse podneli smrt... Nedavno, prvo jutro nakon smrti bliske osobe, na pragu kuce pojavio mi se mali, ali sasvim mali zeka, sto se ponovilo i onog jutra kad joj je bilo 40 dana... I nikad pre i nikad posle. Na samim vratima. Zanimljiva slucajnost, a meni bas nesto lepo bese da mislim da je to bas ona...

Sto se poezije tice - hm... Ne znam bas sta bih izbacila kao moto, al evo jedne stvarcice o kojoj svojevremeno mnogo razmisljah - a i sad, evo, kad je posle mnogo vremena opet vidim - za slucaj da je vec ne znate:

BORHES - Trenuci

Kad bih svoj život mogao ponovo da proživim

pokušao bih u sledećem da napravim više grešaka,

ne bih se trudio da budem tako savršen,

opustio bih se više.

Bio bih gluplji nego što bejah, zaista

vrlo malo stvari bih ozbiljno shvatao.

Bio bih manji čistunac.

Više bih se izlagao opasnostima, više putovao,

više sutona posmatrao, na više planina popeo,

više reka preplivao.

Išao bih na još više mesta na koja nikad nisam otišao,

i jeo manje boba, a više sladoleda

imao više stvarnih a manje izmišljenih problema.

Ja sam bio od onih što je razumno i plodno

proživeo svaki minut svog života: imao sam,

jasno, i časaka radosti.

Ali, kad bih mogao nazad da se vratim,

težio bih samo dobrim trenucima.

Jer, ako ne znate, život je od toga sačinjen,

od trenova samo; nemoj propuštati sada.

Ja sam bio od onih što nikada nikuda nisu išli bez

toplomera, termofora,

kišobrana i padobrana;

Kad bih opet mogao da živim,

lakši bih putovao.

Kad bih ponovo mogao da živim,

s proleća bih počeo bosonog da hodam

i tako išao do kraja jeseni.

Više bih se na vrtešci okretao,

više sutona posmatrao i sa više dece igrao,

kad bih život ponovo pred sobom imao.

Ali, vidite, imam 85 godina, i znam

Da umirem.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

GODISNJICA

Post od bobans1983 »

@Kat0404
Nikada necu zaboraviti trenutak kada si mi poslala ove stihove.
Evo i sad mi suze krenu.Ti draga zeno sto otvori ovu temu, pre tacno godinu dana.

@Kajalena
Hvala vam drage prijateljice za divnu poeziju i za trenutke koje sam podelila sa vama.

Cekam i druge da se danas jave.

Danas je godisnjica "prijatelja" i ta tema nijednog trenutka nije pala na drugu stranu.

ZASTO?
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Zato sto smo svi ovde u nekim momentima nasih zivota bili u stravicnom strahu za zivote nasih najblizih ili svoje.Zato sto ovde razumemo jedni druge, zato sto ne moramo da objasnjavamo sta osecamo a opet nas svi razumeju.Zato sto smo dobijali i davali, zato sto znamo jedni o drugima mnogo vise nego najblizi prijatelji a nikad se nismo videli....Zato sto smo bili tuzni i srecni i ljudi su plakali ili se smejali sa nama....Zato sto je svakome trebao neko da podeli nadu ili ocaj..Hvala svima ! Hvala Vam PRIJATELJI !!!
Odgovori