prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Re: prijatelji

Post od zokac24 »

NE PAJA PATAK ,MOJ OTAC SE IZLECIO !

I ZATO CU DOVEKA SLAVITI GOSPODA

AMIN
ENIV
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 11:14 am

Post od ENIV »

Bogu hvala Zokac pa to je divna vest !!!! :lol: :lol: Svaka cast !!! Veliki pozdrav za vas!!
Tina na
bety
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 20, 2012 9:14 pm

Post od bety »

Na srecu, ima i lepih vesti, bilo bi lepo da ova tema ponovo ozivi, kao podrska onima koji tek pocinju da se bore, mnogo znaci biti u drustvu onih kojima je sve to poznato
i koji razumeju jedni druge! :D
jechak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 4:46 pm

Post od jechak »

Vec sam pisala na ovom forumu o mom ocu, ne znam na kojoj temi... vec 7 meseci se borimo sa ovom opakom bolescu..tata je primio i vakcine, od alternative ne znam sta sve nismo koristili, sta god smo culi...ali njegova bolest je takva da nista ama bas nista je nije moglo spreciti da se ne siri.. prosirilo se na jetru i bubrege, tata je za 15 dana naglo postao lose, sad ne ustaje iz kreveta, ne moze, na morfijumu je, flasterima i jos gomilom lekova protiv bolova. Nema u njemu 30kg. Poslednju hemoterapiju je primio mislim u novembru, i od tog CEP protokaola nikako nije mogao da se oporavi, do sad je dobio 3 puta transfuziju. Ne znam ni sama kako se osecam. Svi kazu da moram da budem jaka da moram da mislim na bebu koju nosim, trudna sam tacno onoliko koliko je tata bolestan, ali kako kad vidim da odlazi neko koga volim najvise na svetu? Molim se da bar izdrzi dok se ne porodim da vidi svoje prvo unuce. Najradije bih se opustila i pustila da se ugusim u ovom bolu koji osecam.
vlada79
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 1:16 pm

Post od vlada79 »

jechak,drzi se ! Pokusaj da budes pozitivna i zbog njega i sebe. Znam da zvuci kao teska budalastina i znam kako ti je,ali kako vreme prolazi sve mi je draze sto sam mamu uspeo da nasmejem svojim stavom bukvalno i dan pre nego je otisla. Nemoj misliti da mi je bilo lako i tacno sam znao da je njen kraj pitanje dana,ali to je jedino ispravno-po meni.Gde je primarni karcinom kod tvog tate,izvini znam da si pisala i procitao sam negde.
jechak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 4:46 pm

Post od jechak »

Na plucima skvamocelularni, bar su tako rekli, mada sad kad razmisljam sve mi se cini da su mozda pogresili, jer kad smo otkrili vec je bio zahvatio skoro sve kosti. Prosto mi je neverovatno da na plucima bude 2 cm a da sve kosti budu zahvacene. Lupam glavu iz dana u dan da li se nesto pogresno uradilo, da li je moglo drugacije, bolje....
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

jechak,
i moj otac je imao skvamocelularni, koji je odstranjen, alu su mu se posle par meseci pojavile metastaze na kostima :( Kada samo saznali dijagnozu, bila sam u 6. mesecu trudnoce, i mislila sam sve isto kao i ti.
Ne znam da li ste probali, ali lek Zometa, koji se daje u bolnicama putem infuzije je dobar za metastaze na kostima, malo ih usporava.
Jedini savet koji mogu da ti dam je da pruzis ocu sto vise ljubavi, podrske i smeha, osecaces se bolje. Znam koliko je tesko, prosla sam sve to. Ali, jednog dana ce ti biti lakse, kada se osvrnes. I ma koliko bilo tesko nositi se u trudnoci sa ovako ozbiljnim problemom, probaj da se fokusiras upravo na bebu.

Drzi se, jechak, univerzalni recept ne postoji, jedini "lek" da olaksas svom tati je da mu stalno pokazujes koliko ga volis.
gile52
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 9:28 pm

Post od gile52 »

Драги пријатељи,
наишла сам на овај веома занимљив текст у хрватским новинама о црном семену, које између осталог спречава размножавање ћелија рака и поспешује пораст ћелије коштане сржи (надам се да су тачни подаци), па постављам линк свима онима који желе још података о могућностима лечења ван хемо и радио терапије http://politika.hr/svijet/11565-donosim ... i-imunitet. Овај текст у себи садржи још један линк, па ко се сналази са енглеским језиком може ту пронаћи доста података о природним лековима.
Надам се да ће некоме ово помоћи.
Драга Кат, обрадовало ме је твоје јављање после дугог времена и лепе вести које су стигле од тебе о твом мужу и његовом излечењу. Послала сам ти пп.
Све најбоље свима,
посебан поздрав за све старе пријатеље,
Мила
kiwibel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2013 9:54 pm

Post od kiwibel »

stvarno ste svi divni i nemam reči koliko ste fer i jednostavno pravi prijatelji.
Borba moga oca tek počinje i drago mi je što ima vas koji ste još uvek ovde da podelite svoja iskustva.
gile52
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 9:28 pm

Post od gile52 »

kiwibel,
уколико подаци са оног линка који сам поставила неком помогну биће ми драго. Верујем у моћ биљака и оно што долази из природе, а увек има по мало сумње када се у тексту не наводе тачни извори или име аутора односно истраживача. Међутим, о кумину тј. црном семену сигурно се може наћи обиље података на другим сајтовима и литератури, тако да верујем да ће ово бити корисно. Да будем искрена, тема је веома интересантна и радо бих истраживала даље, али нисам имала снаге. Када сам прочитала податак да помаже ћелијама коштане сржи то ме је јако растужило, јер је мој син умро од Нон-Ходгкиновог лимфома и акутне лимфобластне леукемије, и управо његова оболела коштана срж је производила малигне ћелије, тако да ме помисао да је у природи постојало нешто што је могло њега излечити а да ја то нисам успела на време пронаћи мене бескрајно растужује. Плашила сам се како бих одреаговала ако би убрзо после његове смрти био пронађен лек баш за ту врсту болести. Било би страшно знати да је могао бити излечен тако лако, а да је уместо тога умро тако страшном срмћу. Из тог разлога нисам даље тражила податке, тешко ми је да о томе читам. Али, верујем да ће они којима ти подаци сада требају имати стрпљења и времена да то ишчитају и траже. Важно је знати само шта треба тражити.
Погледајте и Енциклопедију лековитог биља, има је у електронском облику, и ту има занимљивих биљака важних за лечење ових болести.
У сваком случају, желим вам да ваша борба успе, и да буде што је могуће безболнија и за вас и за вашег оца, а и свима другима желим све најбоље, :lol:
Мила
ENIV
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 11:14 am

Post od ENIV »

Dragi prijatelji,
istu muku mucimo :( .. Redovno citam vase postove i nekada i nemam snage odgovoriti bilo sta... Divim se svima koji su uspeli pobediti ovu bolest,i mi smo je jednom pobedili i sada opet smo na mukama...
Moj muz se nalazi u jako teskom stanju,trpi jake bolove,nemoze sam da jede,hoda,oblaci sve je to jako tesko..
Nema sta nismo probali ,gde sve nismo stigli ...Umoris se od svega,zastanes na kratko al opet kad vidim nasu petogodisnju cerkicu dusa me boli i opet dobijes snagu da ides dalje da trazis lek,sve bih dala samo da budemo jedna zdrava porodica.
Verujem da lek postoji,dosta verujem u lekovita bilja i verujem da cemo uspeti pobediti ovo..
Ht mu nisu pomogle,sadacekamo CT.. On insistira na operaciji mada zna da je to nemoguce ali kaze bice mu lakse da se vise nemuci.. I kada je zadnji put bio na prijemu pitao je doktora dali ce biti operacija,i sta ce dalje a on mu kaze PA VELIKE TI ZELJE !!!
Dali se to kaze nekome ko ima 24godine,porodicu ,dete... Gde je nase mladost,svela se samo na bolnicu i mucenje,cerkicu sklanjam koliko je god moguce da negleda kako se muci,i ona se pita kad ce tata da ozdravi.. i sta da joj kazem da su to velike zelje ???
Ispraznih se.. ..ali malo mi je sada lakse..ali kako njima koji se bore olaksati?
Cuvajte se prijatelji,
veliki pozdrav.
Tina na
medicina77
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm

Post od medicina77 »

Draga Eniv,mnogo me pogodila tvoja prica.Tuga i zalost,da se neko ko ima 24 godine tako muci.Grozna su neka vremena,i sve vise ljudi oboljeva.Cini mi se kad odes na rutinsku kontrolu odmah dobies najgoru dijagnozu RAK.Zalosno je sto sve vise omladina oboljeva.Ti moras skupiti snage i nastaviti da se boris,i da vjerujes u bolje.Znam da je to mnogo lakse reci nego pretvoriti u dijelo,ali moras.Ne znam sta bi ti jos napisala,jer kad ovako nesto procitam ostanem bez teksta.Cuvaj se.Saljem ti veliki zagrljaj
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

To sam ja, sa prve stranice PRIJATELJA.
Svratim po nekad ovde,jer ipak je sest godina dug period da se prati jedan forum.Svima vam zelim puno uspeha u lecenju.
Pratim vase price,drzite se.Kad posustanete... uhvatite malo snage pa nastavite dalje u svim svojim borbama.
Ovde ce vam uvek neko dati lepu rec a to je,slozicete se samnom u danasnje vreme jako retko.To je zapravo i razlog sto je ova tema koju smo Kat ja Kajalena i Evelina drzale ne prvoj strani godinama.I danas ne znam za neku koja opstaje ovoliko dugo.
Jedan od razloga je i taj da neko obrati paznju na lepu rec i ljuskost.
Pozdrav i svaku srecu vam zelim.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

Veliki pozdrav za bobans1983!
da nije bilo tebe/vas, ja bih posustala u borbi. Tvoji postovi su mi davali dnevnu pozitivinu energiju, cesto su me i zasmejavali, a to mi je itekako bilo potrebno.
Sem poslednjih kada su me rasplakali, ali i na tim postovima sam neizmerno zahvalna, jer sam mogla i sama da zakljucim kada se polako priblizavao i tatin kraj.
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Post od Bokily »

Pozdrav za sve vas... Meni treba mala pomoć ako iko zna.
Naime, jako draga osoba me je zamolila da joj pronađem jednu pesmu ali sam kopala po netu i ne mogu da nađem. Radi se o osobi koja je obolela od karcinoma i ne znam zašto joj je ova pesma draga ali to i nije bitno a ja sam joj obećala da ću joj pronaći pa da može da je pročita joj jednom... :cry: :cry: :cry:
Pesma se zove Janjičari (ne znam ni koji je ciklus- kosovski ili neki drugi) a počinje sa : što oklevaš pašo, što si mračna čela, zar se bojiš toga đauskoga sela...
Koliko sam ja shvatila pesma govori o prkosu i hrabrosti svakoga čoveka a jako mi je žao što nigde ne mogu da je nađem. Pa ako među vama ima književnika koji znaju... bila bih vam jako zahvalna.
Odgovori