prijatelji
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Re: prijatelji
Dragi prijatelji,nesto smo se svi uspavali.Kako ste.Javite se,Moja mama se dobro osjeca.Cekamo nalaze tumor markera.Iskreno se nadam da nisu porasli,i da bolest ne napreduje.Javicu rezultate.
Posle dugo vremena da se javim. U januaru sam zavrsila sa godisnjim kontrolama i sve je uredu, samo da
ne cuje..
Pocinje peta godina od poslednje postoperativne terapije. Moram da priznam da mi kvalitet zivota nije ni blizu kao pre operacije ali daj sta das, ipak sam zadovoljna
Pomislim samo na one koji nisu imali nikakvu sansu u borbi sa bolescu
i zahvalna sam i na ovakom zivotu..
Od "starih" prijatelja retko koga cujem da se oglasava na ovoj temi..Volela bih da se Evelina javi i ostali sa kojima sam kontaktirala na forumu Doktor.
Zelim da pozdravim sve koji se bore protiv ovog zla i njihove bliznje..

Pocinje peta godina od poslednje postoperativne terapije. Moram da priznam da mi kvalitet zivota nije ni blizu kao pre operacije ali daj sta das, ipak sam zadovoljna

Od "starih" prijatelja retko koga cujem da se oglasava na ovoj temi..Volela bih da se Evelina javi i ostali sa kojima sam kontaktirala na forumu Doktor.
Zelim da pozdravim sve koji se bore protiv ovog zla i njihove bliznje..
-
- Aktivan član
Kao i sto sam obecala,javljam rezultate.Mami je tumor marker sa 288 pao na 211.
Mi smo zadovoljni.Bitno je da bolest ne napreduje.Pozdrav svima

medicina77 jako mi je drago zbog vas.
Mislim na vas i zelim vam puno zdravlja..
Mislim na vas i zelim vam puno zdravlja..
medicina,
na ovim forumima svaka iole dobra vest je dobrodosla.
Drago mi je.http://www.doktor.rs/forum/posting.php? ... 24&t=16552#
na ovim forumima svaka iole dobra vest je dobrodosla.
Drago mi je.http://www.doktor.rs/forum/posting.php? ... 24&t=16552#
-
- Aktivan član

Da li su prijatelji nestali?
Gde ste svi vi sa ove teme?
Nemojte da pomislim da vas nema?
Evelina, javi se, nemoj da pomislim da sam izgubila jos jednog prijatelja, jer Tajne vise nema.
Probudite se, prolece samo sto nije.
Gde ste svi vi sa ove teme?
Nemojte da pomislim da vas nema?
Evelina, javi se, nemoj da pomislim da sam izgubila jos jednog prijatelja, jer Tajne vise nema.
Probudite se, prolece samo sto nije.
-
- Aktivan član
I meni je jako zao sto je ova tema jako malo posjecena.Pocela sam da brinem,zasto se ljudi ne javljaju.Prijatelji,molim vas javite se.Moja mama je odradila scintigrafiju,sad cekamo rezultate.Od tih rezultata zavisi sta dalje.Iskreno se nadam da ce biti uredu.Mama se dobro osjeca.Veliki je borac.Ovo iscekivanje rezultata izludi covijeka,ali sta je tu je.Javicu rezultate.Veliki pozdrav.
-
- Aktivan član
I meni je jako zao sto je ova tema jako malo posjecena.Pocela sam da brinem,zasto se ljudi ne javljaju.Prijatelji,molim vas javite se.Moja mama je odradila scintigrafiju,sad cekamo rezultate.Od tih rezultata zavisi sta dalje.Iskreno se nadam da ce biti uredu.Mama se dobro osjeca.Veliki je borac.Ovo iscekivanje rezultata izludi covijeka,ali sta je tu je.Javicu rezultate.Veliki pozdrav.
Pa evo, kao sto se prolece budi, da i ja pokusam da probudim ovu temu.
Ne znam zasto se vise niko ne javlja ovde, a tema je univerzalna, pomociprijatelju u nevolji nekim svojim iskustvom.
Medicina, ne znam zasto ceekas rezultat, jer kada sam ja isla na snimanje, odmah sam dobila usmenu dijagnozu, a kasnije formalno papir. Ali se nadam da je mami sve dobro.
Evo da kazem kakvo je stanje kod mene ukratko: neizvesno.
Naime, uradila sam MR i tu se tvrdi da je stanje stabilno, bez progresije, sto bi trebalo da me raduje, ali su mi markeri povecani i nisu utvrdili od cega, tako da sada cekam, ali ne znam sta.
Posto od pocetka imam hidronefrozu, sto znaci da mi je bubreg ugrozen, predlazu mi ugradnju perkutane nefrostome, to je sonda kroz kozu, kako bi se bubreg rasteretio i urin oticao u tu "kesu", a ja u pocetku nisam mogla da se pomirim sa tim, medjutim, kada su mi rekli da ce mi otici bubreg, shvatila sam da je ovo manje zlo. Ako je neko imao ugradjenu nefostomu, neka napise svoje iskustvo, jer ja prakticno znam kako to izgleda, ali me zanima stvarno iskustvo nekoga ko je to imao, pocev od bolova, infekcije, temperature ...... jer je sve to moguce imati.
Sem toga, izgleda da imam kamen u besici, najverovatnije zbog tog slabog protoka urina, ali ni to nisu utvrdili, jer lekar koji me je snimao, fokusirao se na mokracni kanal, u koji nije uspeo da udje, tako da tu tvorevinu u besici nije ni identifikovao.
Ostalo je izgleda dobro, za sada, relativno sam dobro, iako se borim sa anemijom, pa zbog toga sam malo umornija, ali pocela sam da pijem aroniju, a spremam se i za cveklu, pa ce valjda nesto upaliti.
Eto, to je zasad od mene, a sta je sa vama?
Gde ste svi nestali?
Javite se i sa dobrim i sa losim vestima, ovde ima i jednog i drugog..
Ne znam zasto se vise niko ne javlja ovde, a tema je univerzalna, pomociprijatelju u nevolji nekim svojim iskustvom.
Medicina, ne znam zasto ceekas rezultat, jer kada sam ja isla na snimanje, odmah sam dobila usmenu dijagnozu, a kasnije formalno papir. Ali se nadam da je mami sve dobro.
Naime, uradila sam MR i tu se tvrdi da je stanje stabilno, bez progresije, sto bi trebalo da me raduje, ali su mi markeri povecani i nisu utvrdili od cega, tako da sada cekam, ali ne znam sta.
Posto od pocetka imam hidronefrozu, sto znaci da mi je bubreg ugrozen, predlazu mi ugradnju perkutane nefrostome, to je sonda kroz kozu, kako bi se bubreg rasteretio i urin oticao u tu "kesu", a ja u pocetku nisam mogla da se pomirim sa tim, medjutim, kada su mi rekli da ce mi otici bubreg, shvatila sam da je ovo manje zlo. Ako je neko imao ugradjenu nefostomu, neka napise svoje iskustvo, jer ja prakticno znam kako to izgleda, ali me zanima stvarno iskustvo nekoga ko je to imao, pocev od bolova, infekcije, temperature ...... jer je sve to moguce imati.
Sem toga, izgleda da imam kamen u besici, najverovatnije zbog tog slabog protoka urina, ali ni to nisu utvrdili, jer lekar koji me je snimao, fokusirao se na mokracni kanal, u koji nije uspeo da udje, tako da tu tvorevinu u besici nije ni identifikovao.
Ostalo je izgleda dobro, za sada, relativno sam dobro, iako se borim sa anemijom, pa zbog toga sam malo umornija, ali pocela sam da pijem aroniju, a spremam se i za cveklu, pa ce valjda nesto upaliti.
Gde ste svi nestali?
Pa evo, kao sto se prolece budi, da i ja pokusam da probudim ovu temu.
Gde ste svi nestali?
Gde ste svi nestali?
Izvinjavam se, greskom sam poslala isti post vise puta, a ne mogu da ga izbrisem.
-
- Aktivan član
Draga Ganadra,u Banja Luci gdje se mama lijeci,ne ocitaju odmah nalaz,vec to urade za par dana.Tako je bilo i sa svim dosadasnjim nalazima.Ako se ne jave do ponedeljka,onda cemo mi zvati da provjerimo sta se desava.Pijte obavezno tu aroniju.Moja mama je pije vec duze vrijeme,i smatra da joj ona dosta pomaze.I kod moje mame se nikad tumor marker nije vratio na skroz normalne vrednosti,i zato je ovoliko puta snimaju,jer im nista nije jasno.Ako na ovoj scintigrafiji bude ista sumljivo poslace je najvjerovatnije na pet ct.Stalno neko cekanje i neizvjesnost,ali sta se moze,moramo biti istrajni i vjerovati u bolje.Bas se brinem sto se od starih clanova niko ne javlja.
Evo da se i ja javim.Svaki dan citam sta pisete ali se nisam javljala.Napisat cu sta se desavalo novo kod nas.Tata je neki dan radio ct abdomena i toraksa nisu nadjene metastaze nigdje na organima.Prije toga je radio magnetnu rezonancu kicme koja je pokazala da su metastaze u torakalnom dijelu kicme dobro odreagovale na zracenje a u lumbalnom dijelu malo slabije.U srijedu kad je isao na kontrolu dr. je rekla da sad sumnja da je tumor koji je operisan na plucima bio metastaza da je to vjerovatno neki novi primarni tumor.Trazila je da joj donesem definitivni ph nalaz iz Kamenice da ona vidi sta su oni tamo napisali.Ja sam danas zvala Kamenicu i oni su mi rekli da nalaza nema, ne mogu ga naci u arhivi.Sestra mi je rekla da na ph nalazu pise isto sto i na otpusnici, a na otpusnici se nista ne navodi samo pise da ph nalaz odgovara metastazi ranije izvadjenog tumora.Sad nemam pojma sta da radim jer dr. kaze ako je to bio primarni tumor onda se sve mijenja drugu bi terapiju odredila.A inace su mi i djed i stric umrli od tumora koji se prvo javio na plucima sto je jos vise podgrijalo njene sumnje.Najvise me brinu bolovi koji su se ponovo javili u predjelu lopatice.On ih jos uvijek drzi pod kontrolom sa rapten duo tabletama.Ima jos jednu terapiju da primi pa ce na konzilijum da vidi sta dalje.Ganadra veliki pozdrav za vas, vi ste jedna od prvih osoba koje su mi se javile kad sam se prikljucila forumu.Pozdrav i za sve ostale nove i stare prijatelje.Imam jednu molbu MOLIM VAS NE PREPUCAVAJTE SE VISE to je jako ruzno i tuzno.Stvarno mislim da ovo nije ni mjesto ni vrijeme za to.