prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: prijatelji

Post od bobans1983 »

Bokily, nadam se da ces uspesno zavrsiti fakultet.
Da ce biti prvo covek pa onda i lekar.
Nadam se da ces pomoci uvek i koliko mozes.
Svi mi znamo da lekari nisu Bogovi,da postoje situacije u kojima se mnogo
ne moze uciniti.Zadrzi u sebi ljudskost,naravno ne mozes plakati nad svakom
teskom situacijom i neizlecivom bolescu.Tvoja mama bi bila ponosna
na tebe.Samo napred, da si ziva i zdrava.
Nemoj da obracas paznju ako neko sad krene tvoj post da razlaze na sitne delove
i da pametuje, teraj svoju pricu do kraja.
I da, javi se ponekad i ovde,medju nas ocajnike.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Samo da podignem temu i zahvalim se
svima koji mi pisu na PP,pisite slobodno ovde,nece vam niko nista :wink:
Neka vam svima danasnji praznik donese puno zdravlja.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Kako ste,dragi moji?
Kod mene ima raznoraznih desavanja,zivot je cudo.
Evo jednog sajta,koji nema veze sa bolescu,moze da razonodi.
:lol: http://www.bfc.rs
Ko moze neka poseti festival,mozda se vidimo..
ko otrpi do kraja, spasice se
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Kat draga, hvala na javljanju. :lol:
Nema te bas duuugo :(
Mi smo svi dobro.VD snajka je u Svajcarskoj kod majke a mi ostali ratujemo sa majstorima.
Zavrsavamo sinu taj stan u potkrovlju.
Jedna ekipa majstora radi vakuum staklo na prozorima, druga ekipa uvodi struju
a zidar zida odzak.Kome su majstori bili u kuci zna o cemu pricam.
Prosle godine su zidove i krov radili mesec dana.
Sad....Bog neka nam je u pomoci.
Ovo nije off topic,ova tema je otvorena za prijatelje.
Reci ti nama sta ima novo kod tebe?
A festival cveca eeeh....mi iz unutrasnjosti...teeeeeesko :wink:
Velikii pozdrav sviima
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Eh,draga Bob,tema je prijatelji,pa imamo i neke druge stvari da podelimo osim bolesti.Sto se toga tice,nismo bas najbolje,ali uvek moze da bude i gore.
Draga ti sredjujes kucu,a meni se moja rusi.Komsija koji je gradio nadogradnju jos jednog sprata i potkrovlje,za koji i nije dobio dozvolu,ugradio 2kamina(3tone),betonski krov,bez kontrole i jacanja temelja i nama se donji stan urusio,gornji ima vidljiva ostecenja,upropascen novi parket,ragastovi itd.,a dole otisli zidovi.Koliko sam imala peripetije samo sa gradjevinskom inspekcijom,a on se gospodin naljutio i svi nas salju na sud.Samo mi izbija pare iz dzepa,na vestake sada hoce i da se tuzimo,kao da sam ja srusila kucu.Eto i ovo su neke bolesti....
Salu na stranu meni su se skupile takve stvari samo se molim da mi deca budu zdrava,mada starija cerka ima miome,a jedan joj je na peteljci u trbusnoj duplji.Muzu pomalo raste PSA,ali je kontrolisao debelo crevo,ima ostecenja od zracenja i polip,ali nije maligno.Mora da se kontrolise.
Bob,imas VD snajku,znaci docice nova..?
Festival cveca bi trebalo da bude nesto lepo i edukativno,kako ziveti u megapolisima a biti u kontaktu sa prirodom i kako ocuvati nas okolis od silnog djubreta.Nekada mi dodje da uzmem rukavice i kesu i idem da skupljam ,barem na zelenim povrsinama oko ovih velikih zgrada.
Moram da se javim Mili,osecam potrebu ,a sada vas sve puno pozdravljam i borite se ,znajte uvek moze da bude gore,sacuvajmo dusu.
pozz. :lol:
ko otrpi do kraja, spasice se
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Zdravo Kat, svakom je njegov krst najtezi, sta da radis :-?
Sreca je sto je tvoj muz stigao na vreme da krene sa lecenjem tako da je to vec
dobro za njegov slucaj.Kao i tvoja cerka i ja sam imala taj nascendi ili kako vec, miom na
peteljci, u materici,odstranjen mi je ambulantno pre cetiri godine.
VD snajku iz sale zovem tako jer zivi kod nas vec tri godine ali ona i sin nisu vencani pa je
ona "vrsilac duznosti" dok ne bude zvanicno snajka .Taj izraz nisam ja izmislila nego je pozajmljen
tako da se ona ne ljuti, cakstavise. :lol:
Gradjevinske mafije ima svuda, tako da mi to nije nista novo.
Nas je neki dan komsija prijavio inspekciji zbog tog potkrovlja.
Naravno pojma nije imao da mi imamo sve papire.
Cini mi se da ljudska zloba ne poznaje granice.Vidi koliko se mucimo
zna da su moji svekar i svekrva sahranili jedinca.Pustili smo ga da kroz nase dvoriste
sprovede kanalizaciju a on nas prijavio i jos nam ne da da koristimo vodu sa zajednickog bunara.
Naravno da imamo vodovod ali taj bunar je vlasnistvo mog svekra.
I sta sad, da se sudimo za svoje.Sto ti rece da isterujemo pare sebi iz dzepa.
U poslednje vreme gledam kolika je zloba ljudi.
Ne znaju ni za pravo, ni za pravdu ni za Boga.
Pozdrav
verica70
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 6:09 pm

Post od verica70 »

Veliki pozdrav za sve drage prijatelje! Malo sam se povukla oprostite mi sve vas ljubim puno za sada smo nastavili lecenje u Moskvi ide na bolje i boljem se nadamo !
Ljubim vas sve puno puno i mislim na vas!!!

Bice bolje....Mora...
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 1:34 pm

Post od srpkinja »

Da, nazalost posle redovne godisnje kontrole rendgen puca nije uredan..13. decembra idem na CT pluca da jasnije odrede sta se desava..
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Mene niko nece uhvatiti! Brza sam od svih malignih celija :wink:
No dosta zezanja. Ja sam zavrsila TRECI ciklus hemoterapije. Da, da, ja sam najveci ponavljac ovde!
Onaj :evil: je poceo da se javlja vec nakon tri meseca po zavrsetku hemoterapije prosle godine. Prosla sam svu silu konzilijuma jer nisu mogli da se dogovore da li da vade te paraaortalne limfne zlezde ili ne. Cekali su i da malo porastu. U svakom slucaju, za svaki konzilijum (na mesec dana) ja sam radila skener tako da sam u toku ove godine bila na CT 6 puta. Na poslednjem konzilijumu dr sa IORS-a mi je ponudila da udjem u grupu na kojoj se ispituje novi lek. Naravno da sam pristala. U pitanju je Paclical i carboplatina. Nema pripreme, nema hospitalizacije. Milina.
Nakon prve hemo, pocrvenela mi je ruka i povracala sam od 19h do 01.30h. Zavrsila sam na IORS-u. Tada su mi obecali da cu ubuduce dobijati pripremu. Doduse, posto je studija bila na pocetku videli su da su i druge zene imale velikih problema sa povracanjem te su svima davali pripremu.
Nakon druge hemo, pocrnela su mi tri prsta desne sake, dobila sam vaskulitis i tu oni donesose odluku da me iskljuce iz studije. Inace, od samo te dve hemo meni je marker pao sa 125 na 9, a promena se je smanjila za 50%. Sledecih dva meseca mi je saka bila neupotrebljiva.
S obzirom da su me iskljucili iz studije, opet sam primala stari dobri Taxol i carboplatinu. No, bili su toliko dobri da me nisu vratili na hospitalno lecenje vec sam lecenje zavrsila kod njih u okviru studije. Znaci, nema cekanja na prijemnom, nema hospitalizacije od 3 dana. Super!

Problem sa studijom je sto vas nemilice bodu svake nedelje ali zato imate osecaj da je napokon nekome stalo do vas.
Elem, ne bih elaborirala sta sam sve prezivela u toku ovih 6 ciklusa, ali sada imam prvu kontrolu. Marker je mali, malecki, ja sam ok i cak sam bila na moru. Ovi stariji prijatelji znaju sve moje muke sa bivsom doktorkom.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Eto mene i u nastavku.
Da, sada imam drugu dr. Ova je mnogo ljubaznija, mnogo otvorenija. Kada sam je na kraju lecenja (kraj avgusta) pitala da li mogu da pijem razne preparate on mi rece "DA, ali neka to budu preparati koji su fabricki proizvedeni!"

Dragi moji, ovaj puta sam se zaista osecala bas bolesnom. Zbog onog dogadjaja sa rukom, pa zbog izbacivanja iz studije, a da ne pricam o nedoumicama lekara na svakom konzilijumu "Ja ovo ne bih operisao", "Ne, ovo nesme da se zraci jer cemo unistiti bubreg", "Ja bih ovo operisao"...... i vrhunac svega "Eto, posto je rec o vama, ajde vi odlucite da li ce te hemoterapiju ili operaciju!" :evil: :roll: :cry:

Bogu hvala sto postoje antidepresivi i aneksiolitici jer bih u protivnom ja odavno bila u nekoj ustanovi zatvorenog tipa.

Srpkinjo, tvoj prethodni post je nekako nepotpun. Da li sam ja nesto propustila? O cemu je rec?

Sve vas pozdravljam
gile952
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 9:59 pm

Post od gile952 »

Евелина,
ти си овде најпозитивнији "понављач", и драго ми је што и поред свега што ти се издогађало имаш још увек и воље и снаге да се мало нашалиш на рачун својих мука. То је јако важно, то и сама најбоље знаш. Остани таква борбена и даље, вероватно сама себи дајеш највише снаге. Добро је што си стигла и на море, свака промена прија и здравом а камо ли болесном човеку. Нема те дуго, али сви већ знамо кад се неко дуго не јавља да траје нека жешћа борба, и мислимо на вас. Верујем да су сви са ове теме уз тебе, Верицу и њеног Лакија, и све остале који се још боре. Желим ти све најбоље и да истрајеш. Кад будеш расположена за нас и кад будеш имала неких новости, јави се поново. (И не смета што се јављаш у наставцима као Мсје Леклерк).
Велики поздрав теби, али и осталима - Бобанс, Слађанеци, Кат, Верици и Лакију, Сикипардик...
Имала сам проблема са регистрацијом, па не могу да отварам приватну пошту са старим именом, морали смо да се поново региструјемо са мало измењеним ником (Гиле952 уместо као пре Гиле52), и сада могу поново да се дописујем на пп,
Мила
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član

Post od srpkinja »

evelina napisao: Srpkinjo, tvoj prethodni post je nekako nepotpun. Da li sam ja nesto propustila? O cemu je rec?
Evelina. Da , znam nepotpun post.. jer ni moj doktor ne zna sta je u pitanju( :evil: ), na snimku vidi neka mala prosirenja na desnom plucnom krilu tamo kuda idu krvni sudovi?,zato idem na CT, eto tek za mesec dana , kaze nije hitno..Kada sam saznala sve to pretrnula sam, jedva sam sve one papire pokupila i kao na necijim tudjim nogama otisla kuci.
Kada sam prespavala sabrala sam se i pomirila sa tim da moram dalje bez obzira na sve sto me snalazi.
Pozdrav
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član

Post od srpkinja »

tanjabg80 napisao:Pozdrav svima,

molim vas za odgovor-mojoj majci je pre 5 godina dijagnostikovan tumor na desnoj dojci. Odstranjena joj je 1/4 dojke, i nisu joj prepisane nikakve terapije, nakon 2 godine, tumor se vratio i odstranjena joj je cela dojka i zlezde ispod pazuha,prepisano 6 ciklusa hemioterapije. Pre tacno mesec dana operisala je tumor na plucima zakoji se ispostavilo da je metastaza karcinoma dojke i da je stadijum 4/4.
Danas se smestila na onkologiju gde je primila prvu hemioterapiju od planiranih 6, i rekli su nam da mora da lezi 20tak dana,sto ranije nije bio slucaj (isla je u dnevnu bolnicu i posle terapije kuci)

Zanima me ,kakve su uopste sanse za oporavak kod ovakvih pacijenata?

Nas zaista predivni dr Dejan Stojiljkovic,nam sve vreme prica kako ne sme da odustane i da mora na terapije,ali mi niko zaista ne kaze,kakve su sanse i sta sve mozemo da uradimo za nju?
druga stvar je: dr mi kaze da je operacija bila maksimalno radikalna (trajala je skoro 6 sati) i da je odstranio sve,ali sta to zaista znaci kada je u pitanju 4. stadijum? Da li je samo pitanje vremnena kada ce se javiti nova metastaza ili sta?

Takodje,molim vas da mi date linkove za sve od alternativne medicine koja bi mogla biti od pomoci.

Najlepse hvala.

pozz

Tanja

drbgd napisao:pluca su izrazito bogata limfaticima, i upravo je to put raznosenja malignih celija po telu. u ovom stadijumu stanje se moze nazvati tumorskom sepsom - celije cirkulisu po telu, ali jos uvek nisu vidljive dijagnostickim metodama.

hemioterapija u ovom slucaju produzava zivot i smanjuje tegobe
Sta reci posle ovoga.
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član

Post od srpkinja »

Ovaj predhodni post nisam napisala nikoga da plasim vec da neke nejasnoce razjasnim i sebi i drugima koji pitaju za svoje bliznje.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobans1983 »

Samo da vas pozdravim sve.
Posebno moram evelinu.Ne znam da li sam nekom, koga ne poznajem u realnom zivotu,
uputila vise molitvi i pozitivne energije draga moja.
Mislim da su sve forumske pozitivne misli upucene tebi.
Znate moj moto.Samo napred, korak po korak.
Odgovori