prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
verica70
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 6:09 pm

Re: prijatelji

Post od verica70 »

ako danas nemamo cemu da se nasmejemo setimo se dana kada smo imali cemu se smejati a nismo znali ceniti...jer jedino smeh produzava vek... laki je dobro hvala bogu virus prosao,cetvrtkom hemo i tako bice bolje MORA,poz veliki za sve Sladjo budi jaki jer nemam rec drugu koju bih ti uputila u srcu i mislima ste mi non stop...Biljo poz. veliki i za tebe kako tata? ...
Druzenje sa pozitivnim ljudima i smeh su naj bolji lek ...smeh produzava vek...e ja sam prestala da se smejem i da eksperimentisem ovo za bolje svih sutra...ljubim vas srecno!
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Verice,drago mi je da je Lakija prosao virus i hvala na pitanju,tata je onako.Neznam ni sama sta da kazem al situacija bas i nije bajna al drzi me to sto tata eto ima jos volje mada ga opet drma depresija a neznam ni sama dal ga voditi kod psihijatra da mu da lekove jer i sama vise neznam koliko ih dnevno popije.U sredu su mi javili da je tata prihvacen na konzilijumu na lecenje brahi terapijom i eto sad je borba velika da ga postavimo na noge da bi mogao otici do bolnice.Uglavnom u proseku svaki drugi dan mu dolazi hitna te zbog gusenja,te zbog srca,te zbog bolova u stomaku.Ja sam presrecna sto on i nema bolove (sem ponekad zeludca a to je zbog lekova) pa mu se flasteri samo svremena na vreme lepe i to najmanja doza od 25.Ja uglavnom svaki slobodan trenutak provodim pored njega i pokusavam da ga psihicki pridignem.

Cemi,naravno da te nismo zaboravili i da smo presrecni da sve tece kako treba.
Evelina,kad ce biti gotovi rezultati od skenera?

Pozdrav za sve bez izuzetka i hvala onima sto su jos uvek uz nas a izgubili su svoje najmilije.
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Pa neznam da li da se roknem sada ili kasnije? :(

Skener od 17.09. pokazao je da je ona paraaortalna lgl porasla od proslog skenera 19.06. sa 6 na 9mm. E sad se nesto tesim da sam sada prvi puta radila CT na IORS-u, te je drugi aparat u pitanju, pa drugi radiolog, pa vise neznam kako da se utesim i lazem.

Danas uradila CA 125 i on je stigao do 25 (U lab Konzilijum gornja je granica 21). Sutra radim biohemiju u DZ pa cu opet traziti da mi urade marker. MOZDA ce biti manji.

Mislim da u ovom trenutku lekari i sva ova silna hemija mene ne mogu da izlece. Ajde da ne dramim unapred, ali plasim se da znam kako ce se dalje situacija razvijati. Za mesec dana opet skener i opet marker, pa konzilijum, pa....... Ne treba biti posebno pametan pa da covek nezna sta sledi. I nasta lici moj zivot? I koja je svrha? Da dokazem koliko dugo je potrebno da me na kraju ubije hemoterapija?!
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Eveli, zao mi je sto nikako ne mozes da stavis tacku na celu tu pricu.Da li si razmisljala da odes negde u inostranstvo da tamo poledaju o cemu se tu radi?
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Ajd pomozite vi koji ste isli tim putem i kazite kakva je procedura? Da li ste sami pronalazili klinike u inostranstvu ili je neko od vasih dr-ova bio toliko dobar pa vam rekao konkretnu kliniku? Da li se njima direktno obracate? Pretpostavljam da to nema veze sa Fondom!
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Nijedan od doktora kod nas koji su lecili moga oca nije ni pomenuo mogucnost da probamo nesto sa strane a ni ja znajuci koliko su sujetni nisam smela da kazem nista pred njima.Ja sam kompletnu medicinsku dokumentaciju moga oca odnela kod prevodioca u mojoj firmi koji je preveo na engleski a zatim smo zamolili rodjaku koja zivi u Londonu godinama da odnese svom lekaru.Sticajem okolnosti on je konsultovao kolegu koji je poreklom iz Beograda i posle smo se mailom nekoliko meseci dopisivali na tu temu.Covek nam je potpuno besplatno davao savete i predlagao terapiju koju nam ovde niko nije ni spomenuo -neke antibiotike za sirenje bronhija koji su mom ocu extra pomogli.Znam da je to bila velika sreca-ovaj lekar je inace grudni hirurg i pulmolog, kada je pre 10tak meseci moj otac dobio veliki apces na ledjima, ovde su mi rekli da su to metastaze i da je kraj, ja sam postom poslala njegove skenere i on je hteo da se slogira kad je cuo sta su nam rekli,pa sam je zahvaljujuci njegovom misljenju isla kod privatnika gde su mu to punktirali i izvukli sav gnoj i pri sledecoj kontroli kod njegovih lekara propisno sam ih napljuvala.Mislis da su se potresli?
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Ma naravno, nisu mogli nocima da spavaju! Ali sta ces, ipak je njihova plata mala pa se ne moze ocekivati da bas izginu zbog svakog pacijenta. Barem ne onog koji nije platezno sposoban. Svako ko je pratio moju istoriju mogao je da primeti kako moje relativno pozitivno misljenje o nasim dr.ndosima i nasem zdravstvu rapidno pada. Vecina je nezainteresovana (jer im je mala plata, kolege im podmecu noge), a i sujeta im je do neba! Mislim da se iza toga, kod vecine, krije neznanje. Ko zna kako je masa njih dosla do svog dr?! Oli preko kreveta, koverte, kuma? Ha, tri velika K!
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

cemi napisao:Nijedan od doktora kod nas koji su lecili moga oca nije ni pomenuo mogucnost da probamo nesto sa strane a ni ja znajuci koliko su sujetni nisam smela da kazem nista pred njima.Ja sam kompletnu medicinsku dokumentaciju moga oca odnela kod prevodioca u mojoj firmi koji je preveo na engleski a zatim smo zamolili rodjaku koja zivi u Londonu godinama da odnese svom lekaru.Sticajem okolnosti on je konsultovao kolegu koji je poreklom iz Beograda i posle smo se mailom nekoliko meseci dopisivali na tu temu.Covek nam je potpuno besplatno davao savete i predlagao terapiju koju nam ovde niko nije ni spomenuo -neke antibiotike za sirenje bronhija koji su mom ocu extra pomogli.Znam da je to bila velika sreca-ovaj lekar je inace grudni hirurg i pulmolog, kada je pre 10tak meseci moj otac dobio veliki apces na ledjima, ovde su mi rekli da su to metastaze i da je kraj, ja sam postom poslala njegove skenere i on je hteo da se slogira kad je cuo sta su nam rekli,pa sam je zahvaljujuci njegovom misljenju isla kod privatnika gde su mu to punktirali i izvukli sav gnoj i pri sledecoj kontroli kod njegovih lekara propisno sam ih napljuvala.Mislis da su se potresli?
Cemi i moj tata ima sto posto gnojni apces i isto za njega kazu da su metastaze.Lece ga kojekakvim antibioticima a on jadnicak jedva ziv.Aj mi molim te napisi na privatnu poruku kod kog ste privatnog lekara bili da mu to vadi i koje je antibiotike dobijao sto si spomenula.

Hvala unapred
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Post od oldtimer »

evelina,

Neko je davno ovde napisao da je ova nasa borba kao maraton - etapno resavamo probleme, kako nailaze i nema brzih resenja.

Moja mama je pre dvadesetak godina isla u Pariz (rodbina je organizovala preglede u bolnici), a ja sam pre 12 godina isla u Budimpestu (opet je rodbina organizovala), kad je tamo neki cuveni endokrinolog gostovao.

Oba puta je problem bio sa prevodom dijagnoze i sve je, naravno, islo iz naseg dzepa (interesantno, u Budimpesti je 1997 bilo par puta jeftinije nego u Beogradu - hormonske analize, UZ i pregled su kostali cca 50 DEM).

.....

Predlog - ne bi bilo lose da se raspitas kod nekog doktora da ti preporuci kliniku/kolegu/lokaciju 'preko'

Pozdrav!
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 1:34 pm

Post od srpkinja »

Cesto sam u dilemi da li da se javim ako necu biti od pomoci nikom.

Mislim da ja za nas pacijente najbitnije da smo realni u nekim ocekivanjima sto se lecenja tice. Ne znam koliko se nacini lecenja razlikuju od zemlje do zemlje ali znam da je covek koji je oboleo od tumuta mozga, zivi i radi u Budimpesti, odlucio da se operise u Sremskoj Kamenici..Zena koja je nazalost preminula u avgustu lecila se od tumura dojke ovde u Budimpesti..

Usstvari na nama samimima je da pokusamo sve da bi sebi pomogli.

Evelina ako mislis da probas u Budimpesti, da cujes misljenje, ja se mogu raspitati da li primaju i kakok i koliko kosta ...reci samo konkretno koji pregled itd? Javi mi na pp ako bi htela doci u Budimpestu.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Kao sto znate danas je bila moja prva kontrola na IORS-u nakon zavrsetka lecenja!

Dodjem tamo, kad ono - prazno! Pitam o cemu je rec, a sestre meni kazu da je kontrola kod moje dr otkazana i da su sve zene dobile telegram da ne dolaze. Ja rekoh da telegram nisam ni dobila, a one bacise pogled u svoju svesku zakazanih pregleda za danas, kad gle! Tamo me i nema na spisku!
Zakazase mi kontrolu za 16.10., no ja prosetah do odeljenja i naleteh na moju dr! Moja draga dr odluci da me primi.
Doneti rezultati:
- CT uradjen na IORS-u 17.07.: paraaortalna lgl 9mm. Pratiti!
- marker CA 125 od 22.09. iznosi 25
- gin.pregled ok
- biohemija ok

Njen zakljucak:
"Nema znakova progresije bolesti jos uvek sigurnih.
Naredna kontrola zakazuje se za 30.10.09. samo sa CA 125"

Da li znate da mi je danas prijateljica rekla da ovih dana delujem strasno ravnodusno. Kao da mi se nista ne desava. Da li je zbog antidepresiva ili ......
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Pozdrav evelina.
Drago mi je da si dobro, hajde se malo opusti do kontrole.
Cini mi se da si ti rekla da je borba kao trka na 100 metara.
Uzivaj u ovim toplim danima koje krademo od jeseni.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Bobans,

Po cemu si ti iz mog posta zakljucila da sam ja dobro?
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

samo po tome... :roll:

Ako sam pogresno protumacila, izvini, nije mi bila
namera da te uznemirim, naprotiv.
Pozdrav
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

bobans1983 napisao:
samo po tome... :roll:

Ako sam pogresno protumacila, izvini, nije mi bila
namera da te uznemirim, naprotiv.
Pozdrav

Ma ja tu recenicu "Nema znakova...... jos uvek sigurnih" mrzim iz dna duse. Kao da je neko predskazanje!
Odgovori