prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Re: prijatelji

Post od evelina »

Ma mo's misliti kako sam se odmorila!!!
Firma mi je u likvidaciji, prekjuce sam vadila marker i za 25 dana je skocio sa 7 na 16!!!! Samo sto me infarkt nije strefio. Uhvatili su me neki pundravci i morala sam da odem da vadim krv jer bih u protivnom skrenula pamecu!

Sve nesto mislim da je marker poras'o jer sam se nazimila dve noci (mrzelo me da uzmem deblji prekrivac i bilo mi je baaas hladno), a i stalno hodam bosa (i bez carapica i bez papuca). Posledica te zimoce je sto imam neprijatan osecaj u donjem delu stomaka (tamo gde su mi bili jajnici). S obzirom da sam na ivici nervnog sloma, zakazala sam UZ abdomena i male karlice. Kako sam prosle godine prosla citavu tu pricu o rastucem markeru i na kraju zavrsila na hemoterapiji, vise ne mogu biti mirna i misliti si kako je normalno da marker raste, pada, raste......

Skener na IORS-u mi je zakazan za 17.9, a kontrola je 25.09.

Moram da verujem da sam zdrava i da je sve ok.

I ovaj forum je totalno bezveze. Ne mislim sto se tice "prijatelja"! Sve je to lepo sto mi jedni drugima drzimo strah, ali od lekara nikakve vajde. OK, ako nesto neznas - kazi da nemas pojma i gotovo! Ukini "Onkologiju" i dovidjenja. Mislim da je to postenije!
STT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 12:20 am

Post od STT »

Dobro veče,narode.Možda me nećete prepoznati iza ovog imena,ali ,da znate da sam to ja,''evo mene''.Imala sam nekuh problema sa šifrom,pa sam se morala ponovo registrovati.
Danima sam pokušavala javiti radosnu vijest i,evo,konačno,da znate da nema metastaza na kostima.KAŽU.Poslije svega,nemam snage ni da se radujem.Dobra je to vijest,samo što su ostali bolovi i dalje,to ništa ne može promijeniti.
Kat,drago mi je da si se vidjela sa starim društvom,vjerovatno si napunila baterije.A kuća,kao i država...(mislim i na ovu našu).
Ja sam zadnjih nekoliko dana na FB pronašla moje prijatelje,cijeli razred ,takođe se nismo vidjeli 20-tak godina.Ne moram ti pričati kakav je osjećaj.Tek kad sam pogledala fotke,shvatila sam koliko smo godina razdvojeni.
Vidim da ste se ulijenili(čast izuzecima).Možda ćemo svi u septembru biti aktivniji.
U BG dolazim sigurno,samo da se dogovorim sa Dr.Javiću kada,pa da se nađemo na kafici,kad već niko nije došao u Tivat,u londonski kaffe.Pozdrav od S.
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Cekam da me se obavesti i vremenu i mestu vidjenja.

Jos malo pa odoh na UZ abdomena i male karlice.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

I ja cekam,nabavicu,onu knjigu:Cim prezivim ovaj roman.
Bob,dodji i ti ,da napravimo kruzok. :lol:
ko otrpi do kraja, spasice se
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Na UZ sve ok. Ona lgl paraaortalno je sa 6 porasla na 7mm, ali dr kaze da to ne mora biti tacno i da je verovatno greska u merenju.
Bolovi u donjem stomaku su naprasno prestali.

Ljudi, neznam da li cu izdrzati sve ovo?!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

1 mm, ne znaci gotovo nista za ultrazvuk.
pogotovo ako nije merila ista osoba, i na istom aparatu, a i ako jeste nista strasno.
nastavite sa preporucenim rezimom pregleda/kontrola.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

STT,ti si kao iz one serije Alo,alo,to sam ja Leklerk :lol:
Drago mi je sto su rezultati u redu i draga Eveli,uzivaj, ne misli na preglede.Svi, mi ,treba da idemo na neke kontrole,kada mislim o njima ja sam uvek bolesna.Zato se njih setim samo onda kada treba da krenem.
Pozz.,lep vikend :D
ko otrpi do kraja, spasice se
STT
Novi član
Novi član

Post od STT »

Tako ste mi nedostajali,da mi je toplo oko srca,sad kad smo se,konačno,pronašli ponovo.Naravno da ću sve vas obavijestiti kad budem dolazila,a onda bi bilo lijepo da nas bude što više na kružoku.Kat,držim te za riječ za knjigu,ako je ja u međuvremenu ne nabavim.Sutra ne radim,pa idemo na plažu na cijeli dan.Bućnuću se jednom i za vas.Sve vas voli i ljubi vaša S.
STT
Novi član
Novi član

Post od STT »

To sam ja,Lekler...hahaha,Kat,uvijek me nasmiješ.
Samo da vam se javim.Nadam se da ste ,ako ne bolje,a sigurno ,ne gore nego do sada. Juče mi se javio sin,iz Tokija.Još 1,5 mj.pa će kući(to će biti tačno 7 mjeseci da je otišao.)
Mislim na vas,a da me možete vidjeti,pa...stvarno ličim na Leklera,sa naočarima na vrh nosa,samo mi fale brkovi.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Da li neko vidi ove crnohumorne reklame na onkoloskom
podforumu?!
"Uspesno lecenje kurijih ociju"
Svasta :o

Samo da vas pozdravim i vidim jeste li svi tu :*
verica70
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 6:09 pm

Post od verica70 »

poz. za Bilju i ostale sa foruma ,sutra hemo...i tako imaLA SAM NEKU POTREBU DA SE javim,zbog cega neznam ...cekamo...cekamo...dan kada ce biti bolje jer znam da ti dani moraju dociiiiiiiiiiiiii...poz svima ....
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

verica70 napisao:poz. za Bilju i ostale sa foruma ,sutra hemo...i tako imaLA SAM NEKU POTREBU DA SE javim,zbog cega neznam ...cekamo...cekamo...dan kada ce biti bolje jer znam da ti dani moraju dociiiiiiiiiiiiii...poz svima ....

Draga moja,hvala ti na pozdravima.Toliko sam srecna sto si se javila a isto tako i tuzna sto ti se sve ovo desava.Koliko sam samo puta pomislila da bi bilo divno da se srecemo na nekom drugom forumu gde je smeh,radost,zafrkancija...
Nema dana da nepomislim na tvog sina i na malog Necu kojeg vise nema.Zao mi je sto Sladja nema snage ni da se javi,jer jako brinem kako je.Gledam ovde neke hrabre ljude koji se isto bore sa ovim zlom sto ih je snaslo a pod kozu mi se podvukao i jedan decko ciji je nik slavko-slavko i zelim ovom prilikom ako procita da mu pozelim sve najbolje.Ti si Slavko olicenje jednog hrabrog i dobro vaspitanog decka koji je i jako human i svojim porukama na forumu pokusavas svima da pomognes.

Verice i ja znam da bolji dani moraju doci i molim se da to bude sto pre a ti nam se opet javi i obraduj nas.

Veliki pozdrav i drzm vam fige.
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
sladjaneca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 2:36 am

Post od sladjaneca »

Pozdrav!Nisam se javljala jer mi je komp.bio iskljucen.u nedelju je mom sinu bilo cetrdeset dana kako je iznenada preminuo a ja se i dalje pitam zasto?Nije imao nikakve simptome(kasalj,temperaturu,anemiju,gubitak snage,bolove,slab apetit...)bas nista sto prati tumor na plucima.Do poslednjeg trenutka je pevao,igrao bio nasmejan uvece legao normalno da spava aujutru za tren se upokojio.Kad je vec takva sudbina zahvalna samBOGU sto se nije namucio i sto je bio pun zivota do poslednjeg trenutka.NASTAVLJAM dalje jer imam cerkicu kojoj sam jako potrebna.svima vama zelim puno snage i voje da se borite i verujete u izlecenje svojih najmilijih.Veliki pozdrav za sve a posebno za Bilju i Vericu
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

sladjaneca napisao:Pozdrav!Nisam se javljala jer mi je komp.bio iskljucen.u nedelju je mom sinu bilo cetrdeset dana kako je iznenada preminuo a ja se i dalje pitam zasto?Nije imao nikakve simptome(kasalj,temperaturu,anemiju,gubitak snage,bolove,slab apetit...)bas nista sto prati tumor na plucima.Do poslednjeg trenutka je pevao,igrao bio nasmejan uvece legao normalno da spava aujutru za tren se upokojio.Kad je vec takva sudbina zahvalna samBOGU sto se nije namucio i sto je bio pun zivota do poslednjeg trenutka.NASTAVLJAM dalje jer imam cerkicu kojoj sam jako potrebna.svima vama zelim puno snage i voje da se borite i verujete u izlecenje svojih najmilijih.Veliki pozdrav za sve a posebno za Bilju i Vericu
Draga Sladjo primi moje najiskrenije saucesce.Neobicno mi je drago sto si se javila a i sto vidim da je Verica bila u pravu kad je jednom prilikom rekla da si ti veoma hrabra.Zao mi je sto si prosla kroz sve ovo i kao sto kazes kad je vec moralo tako makar umiruje cinjenica da se Neca nije mucio.

Hvala na recima podrske i naravno na pozdravima pa se opet javi i naravno pozdravi i ljubni svoju cerkicu.
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
sladjaneca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 2:36 am

Post od sladjaneca »

Nisam hrabra,samo moram da naucim da zivim sa bolom i velikom tugom do kraja zivota.svesna sam da ne mogu nista da promenim sve sam ucinila ali ne vredi...sudbina.Mamu sam izgubila pre sest godina i mislila sam da je to najgore sto me snaslo u zivotu ali nije uvek od goreg ima gore..
Odgovori