prijatelji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Zdravo narode, ulenjili smo se, nema sta...Valjda nas ova zima sve izludjuje.Zao mi je sto je Evelina zaboravila na nas.Nadam se da je Ok.
Kod mog oca je situacija relativno dobra.Radili smo skener i rezultati su jako dobri, jedino ima apces koji mu punktiraju ali mi kazu da to nema veze sa kancerom.Proslo je skoro godinu i po dana od operacije, svi rezultati su dobri ali meni i sad stoji neka knedla u grlu i nervoza svaki put kad ide na kontrolu.Ne mogu da poverujem da smo se izvukli.Ma valjda ce i to proci.
Puno vas pozdravljam i zelim vam lep vikend :D
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

Dragi moji,
Ja sam cele nedelje bila strašno zauzeta,a evo i vikend provodim u školi,na seminaru.Veoma je dobar i uspešno smo ga odradili.Gotovo je i čekam bus da idem kući,a sutra...opet jedan tužan dan,mami je šest meseci,ići ćemo na groblje i znam da ću se po ko zna koji put raspadati...
Vidim da se osipate polako,šta se dešava?
Brinem se za Evelinu.
Evo mene,snažna ženo,ne daj se i samo oštro napred,naučila si već da drugačije ne može!
Puno vas volim i ljubim
duplabaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 3:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Zdravo svima ...

Post od duplabaka »

da li se meni cini ili sam ja zaboravila da se javljam?Kako ja u Crnoj Gori jel ima snega u Podgorici?Tatjana kako si kako je proslo?Nadam se da ce biti sve u redu.Moj sin se i dalje dosadjuje uz videoigrice,ja sam malo setala po temama,imala sam prepisku sa doktorom na temu transplantacije maticnim celijama,i mislim da je suvise pricati STA to rade ljudima.Zamislite zeni godinu dana lece jednu bolest i posle godine nije ta vec ova.Jos uvek nemogu dobro da razlikuju Hockins od NO-Hockinsa....ALi...sta vam ja to pricam,pa svi vec znamo sta sve treba pregurati preko glave....mirna vam noc prijatelji...
zdravlje dece najvece blago
sanči
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 7:33 pm

prijatelji

Post od sanči »

Pozdrav svima!

Konačno je u Tivtu zasijalo sunce, cijeli januar i pola februara padala je kiša neprestalno. Pa budi onda raspoložen! Stalno sam u nekoj jurnjavi i gužvi i slabo sjedam za kompjuter. Možda je i tako bolje jer manje se podsjećam i manje imam vremena da mislim o mom gubitku oca. Te su misli stalno prisutne ali kad imam vremena onda u detalje sve ponovo dozivam u sjećanje, preispitujem se da li sam još nešto mogla učiniti i to onda ide u nedogled i jako me iscrpljuje. Tako je mučan i težak taj osjećaj koji sama sebi namećem razmišljajući o tom njegovom poslijednjem danu i oproštaju s nama. Koliko god se trudim da se sjećam lijepih dana stalno mi se vraćaju ti trenuci njegove patnje i onda se osjećam užasno.
Evo mene, ne zamjeri mi što ti se nisam javila, doduše prošlu subotu sam te tražila prijepodne u radnji ali mi rekoše da si poslijepodne u smjeni.
Još jednom puno pozdrava i borite se ljudi! Neko ipak izadje kao pobjednik!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Sanči, potpuno te razumem, u glavi samo slike patnje i bola.
Veruj mi da će te slike vremenom ustupiti mesto, samo lepim uspomenama, pretvorice se u drugi oblik tuge, ipak malo lakši.

Sad su mi samo lepi trenuci u glavi i muče me kao i oni teški.
Sad pokušavam da se setim nečeg ružnog, da bih manje patila
ali NE, samo su lepe uspomene u glavi. Valjda je to priroda tako
regulisala. Ipak će vreme učiniti svoje, ne može se od toga pobeći.
Pusti, sve ide svojim tokom, sudbinu ipak ne možemo promeniti.
Pozdrav
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Dragi moj narode! Evo,nisam izdrzao da ne svratim i da vas ne iscitam...Vidim ono sto sam zeleo da vidim...I dalje ste odvazni i hrabri...Neka Vam Praznik danasnji ulije dodatnu snagu i energiju...Volim vas puno.
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm

Post od bobans1983 »

Evo vam je stigao zlatiborac.
Sada mogu ja da se odjavim sa
foruma kao kajalena i ostali.
Zbogom.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm

Post od evo mene »

Šta je ovo...Nema me par dana i već ima neopravdanih izostanaka.nemoj da ja počnem kažnjavati.narode,pišite kad možete,ali samo nemojte odlaziti.Sanči,Zlatiborac,baš ste me obradovali.Bobo,nema bježanja.Kat,Cemi,Duplabako,Natasha,Andrea,Biiilja,student,svi koje sam i koje nisam nabrojala,svi dajete doprinos ovoj borbi za život .Jako mi nedostajete kad se ne javljate.
U Tivtu danas pada snijeg.Podsjeti me to na djetinjstvo u Bosni.Iznenadi nas zima usred zime.Ne može se preko Cetinja,a kroz Sozinu samo mala auta ,i to kasnije.otkazani su i neki letovi,tako da smo trenutno odsječeni od svijeta.
Javiću se kasnije ili sutra.
Sanči,nađi malo vremena,da popijemo kaficu,biće ti lakše kad promijeniš zidove.
Zlatiborac,da znaš kakve dobre salate prave u onom londonskom kafeu.
Ljubim vas sve,Kat,javi šta je kod tebe novo.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Dragi moji,
Da vas pozdravim.Ovde je prava (nekadasnja)zima,sa puno snega,pa smo se svi nekako zavukli u zimski san.
Ja volim zimu,mada ima i dosta nezgodacija.
Kod nas je situacija na planu zdravlja ovakva:muzu raste nj.PSA,polako ali konstantno,sto normalno utice na psihicko stanje svih nas.Treba da ode kod dr. koji ga ovde vodi da se dogovore za dalje,sto ce najverovatnije biti pracenje tu.markera.Nista nije alarmantno.
Gledajuci svoje rezultate(ima citavu fasciklu),nasao je broj tel.koji je dobio u Kardifu,posle lecenja,na koji moze da se javi,ako mu zatreba savet,pomoc i slicno (razgovor).Zvao je i to je zaista fantasticno.Javio se zenski glas,sluzbeno,odsecno i cim je rekao u vezi cega zove,glas se promenio,u nezan pun razumevanja.To sam ja primetila ,jer sam slusala ,posto je bio na skype.Razgovarao je desetak minuta i posle toga je bio smiren,dobio preporuke za dalje,nista spektakularno,ali psiholoski je mnogo znacilo.Oni imaju sluzbu koja vodi racuna o pacijentima,imaju klubove i mnogo drugih korisnih stvari.
Medjutim, ipak mi je proletela misao ,kada su nas bombardovali ,pre deset godina,naziv njihove misije,milosrdni andjeo,,.
Pozz. :lol:
ko otrpi do kraja, spasice se
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Evo mene,Kat,opet.
Vratila sam se sa mojih dnevnih obaveza,vidim niko se ne javlja ,ali 70000.poseta je proslo kroz,ovu temu.
Svima je potreban razgovor,cak mozda ,najbolje virtuelni.
Ovaj forum jeste posvecen najtezim oboljenjima tela,ali nam treba nesto i za dusu.Htela sam da odem sa ovog foruma da nadjem nesto,gde mogu da kazem sta me muci i vec godinu dana ne mogu da se ,,udomim,,.
Na primer tema i u dobru i u zlu...prijatelji gde ste?
Ovde su mi pomogli i za razne ,obicne,male informacije.Lepo je druziti se sa vama.
Ovo je moj prvi forum,a kako se kaze,prvoj ljubavi zaborava nema.
Mnogo su mi pomogle moje drage devojke,Kaj,Bob,Eveli....u teskim trenucima,u dalekoj zemlji,gde ne znas kome pre da uskocis u pomoc,a radi se o tvojim najblizima i mnogo se ocekuje.
Jos jednom veliki pozdrav za sve vas,drzite se ne gubite nadu i jedino je sigurno,svi se radjamo i umiremo,..za zivot vecni.
Voli vas Kat :D
Tatjana 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 12:52 am

Post od Tatjana 76 »

Ja dodjoh kuci.Zelim svima da zahvalim na lepim zeljama.Brzi nalaz je pokazao da su i mladez,a i tumor benigni.Moj doktor kaze hvala milom BOGU da je tako zbog mojih godina (32) jer su mi i mamografija i uz pokazivali da je maligno.Sutra idem na IORS na previjanje,a definitivni rezultati ce biti u sredu.Evo mene,nadam se da si na konzilijumu dobro prosla.Duplabako,iskreno se nadam da je tvome sinu bolje.Pozdrav za sve :P
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Tatjana ovo su divne vesti :D .Steta sto nema neki smajlic sto se veseli jer se nadam da ce nam trebati sve vise takvih smajlica.Drzim ti fige za sredu pa nam se javi kad ti potvrde ove nalaze.

Pozdrav za sve.
cemi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 9:07 pm

Post od cemi »

Uvek se obradujem dobrim vestima....Hvala Bogu, Tatjana , da je sve u redu.
Kat, sta da ti kazem i mene je svakodnevno citanje poruka na ovom forumu, psihicki odrzalo.Dugo sam samo citala poruke, nisam bila u stanju da pisem, ali sam nekoliko puta dnevno proveravala sta ima novo sa ostalima.Verujem da se i ostali sad u toj fazi i da ce se kada se odmore od svega, ponovo poceti da se javljaju.
Sto se mene tice, danas sam posle duzeg vremena, uzela slobodan dan, poslala sam decu kod svekrve, muza na posao i ceo dan se izlezavam i citam novine.Mnogo mi je trebao odmor i sad se stvarno osecam preporodjeno.Ponekad nam je potrebno tako malo pa da sve oko nas izgleda lepse, zar ne?
Puno vas pozdravljam :D
kat0404
Aktivan član
Aktivan član

Post od kat0404 »

Tatjana,sve je dobro proslo.Moja cerka ima fibroadenome.Prvi put je operisala 3 u dvadesetprvoj godini.Koje su to bile za nas traume.Pre 5.god. operisala je jedan veci koji je brzo rastao i sada ima dva ,koja pratimo i to je preporuka,jer je sklona fibroadenomima.
Sedimo na buretu baruta.
Cemi ,uradila si pravu stvar.Treba sebi dati malo opustanja.
Ja sam ovih dana dok je padao sneg,citala. To je moj hobi.
pozz.prijatan vikend :D
duplabaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 3:24 pm
Kontakt:

Post od duplabaka »

Uvek je lepo cuti dobre vesti,Tatjana bas mi je drago da je sve proslo ok!Narode osecam se kao na zurci pod maskama,svi ste tu!Bilja,Evelin,Evomene,Tatjana,cemi,kat,sanci,bobans...Kazem ja prava zurka...Mi smo danas vadili krv i hvala Bogu ,,dobro je,,Nesmem da budem nezadovoljna,jos je krvna slika slaba,ali sto je za njega najvaznije leukociti su mirni.Poceo je sve bolje da jede i konacno se skala na vagi pomerila.Dobio je dva kilograma! :lol: Pozdrav svima, nocas cu bolje spavati.... :wink:
zdravlje dece najvece blago
Odgovori