Potreban savet i misljenje

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marija1991
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2011 12:51 pm

Potreban savet i misljenje

Post od marija1991 »

Zdravo.. Zamolila bih Vas za miljenje...Radi se o mojoj majci, napipala je nesto u desnoj dojci. Isla je kod lekara na ultrazvuk i rekao joj je sledece:

Klinicki pregled dojki: Nema uvlacenja bradavica, na blagi pritisak se ne pojavljuje sadrzaj. Palpatorno se u GSK desne dojke zapaza TU formacija koja je nejasno ogranicena, cvrste konzistencije, velicine zrna kukuruza. U aksilama se palpiraju pojedinacne limfne zlezde promera do 10mm.
Eho dojki: Tkivo dojki je intermedijarnog tipa. U GSK desne dojke, na mestu palpabilne formacije zapaza se TU velicine 20x16mm (moguca je intramamarna LGL) bez posteriornih fenomena. U aksilama, pojedinacne limfne zlezde promera do 8mm, benignih EHO karakteristika. Potrebno je da uradi COKE biopsiju opisane promene. Kontrola kod hirurga sa PH nalazom.

Ja sam jako zabrinuta, a i svi smo u porodici. Ne znam sta da ocekujem. Hvala Vam unapred.
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Potreban savet i misljenje

Post od sasasa »

Absces ili tumor... Hirugu.
Odgovori