Prvi put se javljam, tako da nemojte da mi zamerite ako postavim neko "suvisno" pitanje ili tako nesto! Mada Vas odavno pratim, zelela bih da neko sa (nazalost) ovakvim iskustvom mi pomogne
Naime, moja mama se operisala u aprilu, imala je karcnom dojke i iako je prvobitno potrebno da se odstrani cela dojka po misljenju doktora, na kraju kad je doslo vreme za operaciju, odstranjeno joj je samo obolelo tkivo. Bilo im je cudno kako se to "smanjilo", ali moja mama je dosta smrsala, za to vreme od kad je otkrila, pazila je sta jede, jer je bila na kuri Dr.Dekija (za to ne znam sta da vam kazem, mozda je pomoglo, a mozda su samo bacene pare), pa su smatrali da je samo masno tkivo iz dojke se smanjilo i zato su tek tada mogli da vide pravi promer.
Nakon biopsije se ispostavilo da je nazalost maligno... Posle 6 hemoterapija FAC crvena (izvinjavam se ako sam malo nestrucna u nazivima, ima vremena naucicu, jer studiram farmaciju

Samo da napomenem da je mama u menopauzi vec 2-3 god i da je estogen zavisna (sto verovatno da nije ne bi ni pila ovaj nolvadex ili gresim)
Zelela bih da mi doktor ili Vi koji kao sto sam rekla nazalost sve ovo prosli da mi pomognete i kazete koji su sve nezeljeni efekti leka i da uz pomoc vasih saveta zajedno sa mamom preguram i ovaj period.
Jedan doktor (internista) je pitao mamu jos dok je bila na zracenju da li je pocela sa nolvadexom, a mama je rekla da ima jos 3 hemoterapije da primi, potom kad je sad zavrsila sa poslednjom 6. hemoterapijom, drugi internista je rekao da sto pre pocne da pije, recimo za jedno 10-15 dana, tako da meni vise nista nije jasno.

Naime, zelela bih takodje da mi neko preporuci kako da se hrani, jer mi je malo nelogicno (volela bih da mi i to neko razjasni) da ako neko pije lek antiestogenog dejstva se hrani makrobiotikom (soja koliko ja znam ima puno estorogena), kako da joj pomognem da bude ona stara divna doktorka i najbolja mama na svetu!
Nadam se da je najgori period iza nas!
Pozdrav i hvala Vam unapred!