pitanje za doktora

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
angelsu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 11:04 pm

pitanje za doktora

Post od angelsu »

molil vas da mi pojasnite dijagnozu-dysplsio fibrolipomatosa mammae bil.lymphadenopathia axillae.I.dex-mamografija:dojke su mesovitog tipa,ocuvano fibrogl.tkivo perzistira centralno i u lat.kvandrantima sa znacima fibrocist.dosplaz.ali bez radiolos.diferencijacije, tu i fokalnih zona mikrokacif.u DUK desne dojke vide se kalcifikovane mikrociste.BI RADS DD2 LD2

HVALA UNAPRED
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Dojke su fibrocisticno izmenjene usled preterane stimulacije estrogenim hormonima.Sto se tice mamografije po radiologu nema znakova tumora ili fokusa carcinoma in situ prezentovanog u vidu mikrokalcifikata.Medjutim zabunu unose te uvecane limfne zlezde koje ne moraju biti uvecane zbog neoplasticnog procesa ali svakako zahtevaju dalju evaluaciju.
lukicia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 3:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lukicia »

Imam 34 godine, na ultra zvuku su mi našli fibroadenom na levoj dojci veličine 10 x 12 mm. Pošto planiram vantelesnu oplodnju zanima me da li mora da se odstrani pre početka terapije i kakve posledice nosi ukoliko se ne odstrani.
irma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 05, 2008 9:54 pm

Post od irma »

imam fibroadenom na desnoj dojci, interesuje me uticaj solarija na njega
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Solarijum na fibroadenom dojke ne deluje.
irma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 05, 2008 9:54 pm

Post od irma »

jel to provjereno il? :P isla bih, ali nesto nisam sigurna smijem li
olam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 9:35 am

Re: pitanje za doktora

Post od olam »

pozdrav radila sam ultra zvuk dojki i napisano mi je u nalazuobostrano u dojkama prisutni znaci fibrocisticne displazije nema izdvajanja solidnih tu formacija ni makrocista obe aksile bez pat 1gl

sta znaci ovo
BIRADS DD2 LD2

MOLIM NEK MI NEKO OBJASNI I DA LI JE OVO OPASNO
Odgovori