Cao, mozete li mi reci nesto o toj transplantaciji maticnih celija, i da li je moguca kod neke druge vrste karcinoma ili samo kod Hodckina.
Moja mama (49 god.) ima bronhogeni mikrocelularni Ca, nema metastaza na mozgu niti kostima, ali se po plucima ponovo siri. Prosle godine je prosla hemoterapiju i zracenje. Tri mjeseca nakon zavrsetka zracenja u Kamenici, hemoterapija propisana ponovo, ne znamo jos po kom protokolu. Da li se to uopste moze izdrzati u tako kratkom vremenskom periodu?
Pozdrav i hvala unaprijed.
PAJTARA, SEVERUS pitanje za mikrocelularni Ca
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 2:26 pm
Transpalantacija maticnih celija sama po sebi nije terapijska!!!! samo omogucava pacijentu da prezivi visoko-doznu citostatsku terapiju koja izaziva aplaziju kostane srzi sa pancitopenijskim sindromom.Bez transplantacije bi pacijent sasvim sigurno umro,a ovako ne.Obzirom da ne postoji sistemska zahvacenost veoma je pozeljno na ovaj nacin pokusati unistenje tumora.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dobro je da si dobila odgovor ja stvarno ne bih znala odgovoriti,jer jedino stop sam znala da je u ovoj situaciji kao sto je situacija mog supruga potrebna transplatacija.On je vec imao jednu na klinickom posle koje se ubrzo javio recidiv.Druga se sad obavlja na vma pa cemo videti sta dalje.Veliki pozdrav