mirkocelularni karcinom pluca
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 3:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
mirkocelularni karcinom pluca
Pozdrav svim chlanovima ,nadam se da je ovo Sunce napolju bar malo ogrejalo i ulepshalo ove sumorne dane...
Evo priblizio se datum konzilijuma, prikupljene su sve analize i snimci koji su nam bili trazeni pa imam par pitanja koja me muche:
Ct skener je dobar koliko to moze biti dobro kod ove bolesti, nema znakova meta promena ni na jednom udaljenom organu ni na kostima, dakle samo tumorchina u predelu desnog plucnog krila i ono shto me brine uvecane limfne zlezde u formaciji duz krvnih sudova stomaka koje izgleda mami stvaraju ogroman bol! Doktorka koja je do sad vodila mamin sluchaj kaze da lepo reaguju na samu terapiju i da se smanjuju pa ne znam kako da se postavim
Mikrocelularni karcinom po tipu nije operabilan da li je ovo apsolutno?
Vec dvoje doktora sa iskustvom mi je reklo da nema potrebe za menjanjem ishrane ,sa ovim se uopshte ne slazem tako da zelim da chujem i mishljenje nekog sa foruma.
Kakva su iskustva sa zapochinjanjem Hemioterapije, to se dugo cheka ?
Josh jednom pozdrav i potrazite neku skrivenu snagu
Evo priblizio se datum konzilijuma, prikupljene su sve analize i snimci koji su nam bili trazeni pa imam par pitanja koja me muche:
Ct skener je dobar koliko to moze biti dobro kod ove bolesti, nema znakova meta promena ni na jednom udaljenom organu ni na kostima, dakle samo tumorchina u predelu desnog plucnog krila i ono shto me brine uvecane limfne zlezde u formaciji duz krvnih sudova stomaka koje izgleda mami stvaraju ogroman bol! Doktorka koja je do sad vodila mamin sluchaj kaze da lepo reaguju na samu terapiju i da se smanjuju pa ne znam kako da se postavim
Mikrocelularni karcinom po tipu nije operabilan da li je ovo apsolutno?
Vec dvoje doktora sa iskustvom mi je reklo da nema potrebe za menjanjem ishrane ,sa ovim se uopshte ne slazem tako da zelim da chujem i mishljenje nekog sa foruma.
Kakva su iskustva sa zapochinjanjem Hemioterapije, to se dugo cheka ?
Josh jednom pozdrav i potrazite neku skrivenu snagu
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 6:52 pm
Pa svi lekari kazu da se ne menja ishrana samo da se izbaci meso sa rostilja i suseno meso.Mislim to su rekli mom tati.A meni je lekar rekao da se od hrane nije razboleo pa ga hrana nece ni i zleciti i da se sve normalno jede.Mi smo tati samo ubacili vise ribe.Inace smo ribu jeli dva puta godisnje pa nam je ovo sada novina.
Moj tata je krenuo sa Ht i prvi dan je bilo ok,on raspolozen,voljan a evo treci dan ne moze da stoji,da jede,nervozan,samo spava.Jako gadno a inace odbija da pije lekove i podizace imuniteta.Ja mislim da treba mamu da hranis svezim vocem,povrcem i da sto vise uzima hranu(naravno ako zeli)!
A priprema za Ht,nemam pojma.Znam samo da treba da popije dan pre vise od 2 l vode da bi se lakse podnela.Mada lekari mom tati nisu ni rekli dok ih ja nisam pitala a meni je rekla prijateljica.Raspitaj se sve oko vitamina,minerala jer oni nista ne govore dok ih ne pitas.Ja da nemam drugaricu koja je u istom problemu ne bi nista znala.Lekari su nezainteresovani skroz oko posledica Ht.Po principu nije njihov posao i tako.Ja sam sokirana lekarima i nemam jednu lepu rec da kazem.
Zelim ti sve najbolje i puno srece.Ako bilo sta treba,javi se!!!
Moj tata je krenuo sa Ht i prvi dan je bilo ok,on raspolozen,voljan a evo treci dan ne moze da stoji,da jede,nervozan,samo spava.Jako gadno a inace odbija da pije lekove i podizace imuniteta.Ja mislim da treba mamu da hranis svezim vocem,povrcem i da sto vise uzima hranu(naravno ako zeli)!
A priprema za Ht,nemam pojma.Znam samo da treba da popije dan pre vise od 2 l vode da bi se lakse podnela.Mada lekari mom tati nisu ni rekli dok ih ja nisam pitala a meni je rekla prijateljica.Raspitaj se sve oko vitamina,minerala jer oni nista ne govore dok ih ne pitas.Ja da nemam drugaricu koja je u istom problemu ne bi nista znala.Lekari su nezainteresovani skroz oko posledica Ht.Po principu nije njihov posao i tako.Ja sam sokirana lekarima i nemam jednu lepu rec da kazem.
Zelim ti sve najbolje i puno srece.Ako bilo sta treba,javi se!!!
POMOC
-
- Novi član
Pa da tako neshto, kao nek jede sve normalno da ne bi oslabila, a mama nikad nije ni jela neka chuda gurmanska shto se inache klopa kod nas u srbiji... Zadnjih 5 godina jede piletinu i ribu ,jedino shto smo sada uz svaki obork ubacili povrce kao prilog ili salatu, voce i sveze cedjene sokove svaki dan (chemu se ona jako protivi jer joj smetaju cvekla i shargarepa) ali uz nagovor pristaje na sve... Izbacheni su so shecer belo brashno, kofein...
Pije proizvode od aloje ceo dijapazon u chiju delotvornost sumnjam ali psiholoshki joj mnogo znachi jel ona veruje u to, pije takodje zeleni chaj i josh neke mixeve chajeva jer nam je biljna apoteka na 20m od kuce... Trudicu se u narednom periodu kupujem namirnice voce i povrce od "seljaka" da budu shto manje prskani i vechtachki, vec sam kupio dosta sveze domace piletine...
Kako se blizi datum odluke o HT tako je meni sve vishe muka na samu pomisao da joj nece prijati i da ce imati neprijatnosti nakon primanja terapije...
Hvala na odgovorima i podrshci ,nemam ni ja neko mishljenje o lekarima pogotovo shto ni posle 6 meseci simptoma koji mogu da impliciraju karcinom doktorka opshte prakse nije ni rtg zatrazila shto je totalno porazavajuce..
Hvala na zeljama kuckamo se na forumu, kako ti je tata?
Pije proizvode od aloje ceo dijapazon u chiju delotvornost sumnjam ali psiholoshki joj mnogo znachi jel ona veruje u to, pije takodje zeleni chaj i josh neke mixeve chajeva jer nam je biljna apoteka na 20m od kuce... Trudicu se u narednom periodu kupujem namirnice voce i povrce od "seljaka" da budu shto manje prskani i vechtachki, vec sam kupio dosta sveze domace piletine...
Kako se blizi datum odluke o HT tako je meni sve vishe muka na samu pomisao da joj nece prijati i da ce imati neprijatnosti nakon primanja terapije...
Hvala na odgovorima i podrshci ,nemam ni ja neko mishljenje o lekarima pogotovo shto ni posle 6 meseci simptoma koji mogu da impliciraju karcinom doktorka opshte prakse nije ni rtg zatrazila shto je totalno porazavajuce..
Hvala na zeljama kuckamo se na forumu, kako ti je tata?
-
- Aktivan član
Tati nije bolje.I dalje lezi,spava,cuti i odbija bilo kakvu komunikaciju.Ne znam sta cu da radim...Ovo je strasno!Ja se nadam da ce biti bolje.Mada on prima u petak sledecu a ne znam kako ce kada ne moze da se oporavi od ove.Pravo da ti kazem sada i razmisljam da prekinem sa Ht jer je ovo samo ubijanje coveka.Ne znam koliko uopste moze da pomogne.Moj tata kada je krenuo na ispitivanja je bio "zdrav" covek a sada,pao u krevet kao najtezi bolesnik.Jedini simptom kasalj kada zapali cigaretu a sve ostalo normalno radio a vidi sada.Ne moze da ustane iz kreveta.
Necu da te plasim ali ova HT je katastrofa!Ne znaci da ce i tvojoj mami biti ovako, to je sve individualno.Neko dobro podnese a neko lose.
Ne plasim te, samo ti prenosim moje iskustvo,cisto da znas kako moze da bude a i ne mora.
Kosa jos nije pocela da opada...
A jel se tvoja mama plasi?
Pozdrav!!!
Necu da te plasim ali ova HT je katastrofa!Ne znaci da ce i tvojoj mami biti ovako, to je sve individualno.Neko dobro podnese a neko lose.
Ne plasim te, samo ti prenosim moje iskustvo,cisto da znas kako moze da bude a i ne mora.
Kosa jos nije pocela da opada...
A jel se tvoja mama plasi?
Pozdrav!!!
POMOC
-
- Novi član
Pretpostavljam da si ulozila sve napore u razgovoru sa tatom ali morash josh vishe da bi uspela da dopresh do njega, posluzi se i nekim lukavstvom ili mozda mora da postoji neka osoba koju ce tata poslushati, verujem da je strashna ta HT, mami daju sutra ujutru prvu i tako mi je teshko kad prochitam ove komentare kao da je svesno shaljem u goru situaciju i sredinu nego shto je sada...
Danas nakon konzilijuma niko mi rech jednu nije rekao sem da joj je odredjena hemoterapija, tako da se nadovezujem na sve kritike o lekarima koje srecemo povodom ove bolesti. Naravno chast izuzecima Dr Emilija Sudjic nachelnik bronhologije je osoba za koje ne mogu da nadjem adekvatne rechi hvale koliko se potrudila oko mame....
Da li neko ima iskustva sa kombinacijama lekova protiv bolova? Jasno nam je stavljeno do znanja da sami kombinujemo razne analgetike kako bi smanjili bol, trenutno pije trodon 2*50mg i diclofenak duo 75 mg, rekli su da mozemo da koristim i ampule novalgetola i naravno morfijumske lekove koje josh uvek pokushavam da odlozim ....
Pozdrav
Danas nakon konzilijuma niko mi rech jednu nije rekao sem da joj je odredjena hemoterapija, tako da se nadovezujem na sve kritike o lekarima koje srecemo povodom ove bolesti. Naravno chast izuzecima Dr Emilija Sudjic nachelnik bronhologije je osoba za koje ne mogu da nadjem adekvatne rechi hvale koliko se potrudila oko mame....
Da li neko ima iskustva sa kombinacijama lekova protiv bolova? Jasno nam je stavljeno do znanja da sami kombinujemo razne analgetike kako bi smanjili bol, trenutno pije trodon 2*50mg i diclofenak duo 75 mg, rekli su da mozemo da koristim i ampule novalgetola i naravno morfijumske lekove koje josh uvek pokushavam da odlozim ....
Pozdrav
-
- Novi član
Pozdrav svima
Mama je primila jutros terapiju i dobro se oseca meni to puno znachi a mozda pomalo i vama...Kritikovala je i doktorka zbog kolichine vode
pila je dosta i mora josh i da stalno pije.
A boli je predeo oko stomaka jer su joj uvecane limfne zlezde na krvnim sudovima stomaka i izgleda da joj to prouzrokuje bol i shiri se i ka kukovima krstima bubrezima...a malopre sam chuo i mishljenje da je to limfogeno shirenje tumora videcemo kako ce reagovati dalje na terapiju ima sutra i prekosutra pa pauza 21 dan...
Nadam se da i ti imash lepe vesti i da je tati bolje
Mama je primila jutros terapiju i dobro se oseca meni to puno znachi a mozda pomalo i vama...Kritikovala je i doktorka zbog kolichine vode
pila je dosta i mora josh i da stalno pije.
A boli je predeo oko stomaka jer su joj uvecane limfne zlezde na krvnim sudovima stomaka i izgleda da joj to prouzrokuje bol i shiri se i ka kukovima krstima bubrezima...a malopre sam chuo i mishljenje da je to limfogeno shirenje tumora videcemo kako ce reagovati dalje na terapiju ima sutra i prekosutra pa pauza 21 dan...
Nadam se da i ti imash lepe vesti i da je tati bolje
-
- Aktivan član
Drago mi je da je tvojoj mami dobro prosla HT.Super,super!
A valjda ce i bolovi prestati sada kada je dobila HT.Bice to sve u redu!
Mom tati ni danas nije dobro.Sada ima opstipaciju pa ga jos i to muci.Ma nemam pojma sta da kazem.Nadam se da ce biti bolje!
Pozdrav i javi kako dalje napreduje a ja i dalje drzim pesnice!!!
A valjda ce i bolovi prestati sada kada je dobila HT.Bice to sve u redu!
Mom tati ni danas nije dobro.Sada ima opstipaciju pa ga jos i to muci.Ma nemam pojma sta da kazem.Nadam se da ce biti bolje!
Pozdrav i javi kako dalje napreduje a ja i dalje drzim pesnice!!!
POMOC
Kako vam je danas otac? Sta ste sa onkologom dogovorili kao naredne korake? Vi ste verovatno prestraseni i od hemioterapije i svega, ali ja smatram ( imala sam u svojoj porodici dosta kontakta sa rakom) da kancer nije najgore sto coveka moze da snadje, jer ostavlja makar prostor za borbu. Moja baka je dozivela slog u snu i za tri sekunde sve je bilo gotovo. To mi je bilo gore nego svi rakovi zajedno! Prema tome, skupite hrabrosti za borbu do kraja!