METASTAZA NA KICMI

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

allforlife
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 11, 2010 9:47 pm

Re: METASTAZA NA KICMI

Post od allforlife »

ne znam da li mogu da pokrenem ovu staru temu, ali imamo u porodici isti slucaj.. pa me zanima kako je dalje teklo lecenje i dal je utvrdjen primarni... posto mom rodjaku sve o.k, svi organi i biohemijska naliza, ali magnetna rezonanca pokazuje metastazu na kicmi i naprsnuce 12 prsljena. radjen je singl shot i posle toga nista konkretno. napomilju biopsiju na kicmi, ali se plase da to urade.... bolove ima u donjem delu kicme, karlici i nogama, usporeno hoda ali moze dosta da prepesaci. normalno jede. pomaze diklofenak. molim vas za bilo kakav odgovor. hvala unapred.
allforlife
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 11, 2010 9:47 pm

Post od allforlife »

samo da napomenem, mozda nekom nekad pomoge. slicne sare, malignim sarama - metastazama daju ostecenja kičme usred naleta streptokoke i stafilokoke. u nasem slucaju se sada na to sumnja tj na streptokoku.
MerisaKcerka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 18, 2017 11:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od MerisaKcerka »

Kod oca mi je ustanovljen multipli mjelom, sve se odigralo vrlo brzo, mislili smo da ima upalu pluća, ali kad smo ga odveli da uradi CT gornjeg abdomena i grudnog kosa, doktorica je primjetila da s kostima nesto nije uredu.. odnosno odma je posumnjala na multipli mjelom (rak kostane srzi ili krvi). Sad je u bolnici, prima 4 kemoterapiju i dobro je podnosi, danas mu je uradjen snimak kičme i doktorica je jucer rekla da ce mozda morati i na zracenje dok snime kičmu,jer se pluca odnosno rebra ne zrace.. vasa misljenja iskustva mnogo bi mi značila..
Odgovori