METASTAZA NA KICMI
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Apr 11, 2010 9:47 pm
Re: METASTAZA NA KICMI
ne znam da li mogu da pokrenem ovu staru temu, ali imamo u porodici isti slucaj.. pa me zanima kako je dalje teklo lecenje i dal je utvrdjen primarni... posto mom rodjaku sve o.k, svi organi i biohemijska naliza, ali magnetna rezonanca pokazuje metastazu na kicmi i naprsnuce 12 prsljena. radjen je singl shot i posle toga nista konkretno. napomilju biopsiju na kicmi, ali se plase da to urade.... bolove ima u donjem delu kicme, karlici i nogama, usporeno hoda ali moze dosta da prepesaci. normalno jede. pomaze diklofenak. molim vas za bilo kakav odgovor. hvala unapred.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Apr 11, 2010 9:47 pm
samo da napomenem, mozda nekom nekad pomoge. slicne sare, malignim sarama - metastazama daju ostecenja kičme usred naleta streptokoke i stafilokoke. u nasem slucaju se sada na to sumnja tj na streptokoku.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 18, 2017 11:37 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kod oca mi je ustanovljen multipli mjelom, sve se odigralo vrlo brzo, mislili smo da ima upalu pluća, ali kad smo ga odveli da uradi CT gornjeg abdomena i grudnog kosa, doktorica je primjetila da s kostima nesto nije uredu.. odnosno odma je posumnjala na multipli mjelom (rak kostane srzi ili krvi). Sad je u bolnici, prima 4 kemoterapiju i dobro je podnosi, danas mu je uradjen snimak kičme i doktorica je jucer rekla da ce mozda morati i na zracenje dok snime kičmu,jer se pluca odnosno rebra ne zrace.. vasa misljenja iskustva mnogo bi mi značila..