Dragi doktori i posetioci sajta,
Zamolicu vas za veliku pomoc u tumacenju jednog nalaza ultrazvuka vrata.
Nalaz glasi:
Na bazi vrata desno lateralno od desne ACC prisutna hipeohogena mekotkivna Tu formacija dimenzija 17x14mm
Obe parotidne i obe suubmandibularne salivarne zlezde su bez patoloskih promena.
Stitasta zlezda primerene velicine, u desnom lobusu hipoeohgeni nodus 5mm
Ovo je nalaz mog oca koji je pre 3 godine ia zlocudni tumor na glasnim zicama i tada mu je odradjena totalna laringtonija tada. Ultrazvuk abdomena, snimak pluca, krvna slika i tiroidna zlezda imaju uredne nalaze.
MOJE PITANJE JE:
Ovo citanje ultrazvuka da li ukazuje na karcinom i da li po vasem misljenju zahteva neku hitnu interveciju ili je to neka formacija koja nije karcinom? Pitam jer apsolutno ne znam sta je hipeohogena mekotkivna Tu formacija? A opet prosli smo kroz maligni tumor i plasim se svakog Tu izraza.
Unapred hvala, znam da ce mi vas odgovor pomoci kao i ostale koje ste mi ranije davali!!!!
Petar Bulatovic
MEKOTKIVNA TU FORMACIJA NA VRATU
Re: MEKOTKIVNA TU FORMACIJA NA VRATU
Ne može se samo na osnovu ovakvog opisa znati šta je. Sama reč Tu u opisu nema neki značaj jer se sve takve promene opisuju kao Tu bilo da je karcinom, benigni tumor, cista itd, itd...
Svakako zbog podatka o lečenju karcinoma treba raditi dalju dijagnostiku
Svakako zbog podatka o lečenju karcinoma treba raditi dalju dijagnostiku
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 26, 2016 8:08 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: MEKOTKIVNA TU FORMACIJA NA VRATU
Dejane hvala puno.
Nekako mi je to neodredjeno a lekari su stava da to treba pratiti. Pa sam malo skeptican ako je ne daj Boze nesto lose ne znam koliko je pametno cekati i pratiti.
Hvala jos jednom.
Petar
Nekako mi je to neodredjeno a lekari su stava da to treba pratiti. Pa sam malo skeptican ako je ne daj Boze nesto lose ne znam koliko je pametno cekati i pratiti.
Hvala jos jednom.
Petar