marker ca15/3
marker ca15/3
Molim za objasnjenje;vec duze vreme se borim protiv raka dojke,sada su mi markeri naglo skocili na300.Ako neko zna neka mi objasni koliko najvise mogu da budu ovi markeri i da li posle zracenja mogu da se smanje bez hemoterapije?HVALA>
Re: marker ca15/3
Na ovo pitanje ne postoji precizan odgovor. Tumor markeri mogu biti i 1000 i preko toga, ne postoji neka gornja vrednost... A i što se tiče opadanja njihove vrednosti- nekad padnu posle radioterapije, nekad tek posle hemioterapije a nekada padaju vrlo postepeno i minimalno bez obzira na primenjenu terapiju.Maj70 napisao:Molim za objasnjenje;vec duze vreme se borim protiv raka dojke,sada su mi markeri naglo skocili na300.Ako neko zna neka mi objasni koliko najvise mogu da budu ovi markeri i da li posle zracenja mogu da se smanje bez hemoterapije?HVALA>
Znam da vam nisam odgovorila kako ste hteli ali ni tumor markeri nisu u potpunosti definisana stvar i ne moraju biti pravi pokazatelj progresije bolesti...
Pozdrav i svako dobro.
Bokily hvala na odgovoru.Da li neko zna koliko su sigurni rezultati pet skenera?
Veoma pouzdani,bar ono koliko ja znam.