marker ca15/3

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Maj70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 29, 2011 3:11 pm

marker ca15/3

Post od Maj70 »

Molim za objasnjenje;vec duze vreme se borim protiv raka dojke,sada su mi markeri naglo skocili na300.Ako neko zna neka mi objasni koliko najvise mogu da budu ovi markeri i da li posle zracenja mogu da se smanje bez hemoterapije?HVALA>
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Re: marker ca15/3

Post od Bokily »

Maj70 napisao:Molim za objasnjenje;vec duze vreme se borim protiv raka dojke,sada su mi markeri naglo skocili na300.Ako neko zna neka mi objasni koliko najvise mogu da budu ovi markeri i da li posle zracenja mogu da se smanje bez hemoterapije?HVALA>
Na ovo pitanje ne postoji precizan odgovor. Tumor markeri mogu biti i 1000 i preko toga, ne postoji neka gornja vrednost... A i što se tiče opadanja njihove vrednosti- nekad padnu posle radioterapije, nekad tek posle hemioterapije a nekada padaju vrlo postepeno i minimalno bez obzira na primenjenu terapiju.
Znam da vam nisam odgovorila kako ste hteli ali ni tumor markeri nisu u potpunosti definisana stvar i ne moraju biti pravi pokazatelj progresije bolesti...
Pozdrav i svako dobro.
Maj70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 29, 2011 3:11 pm

Post od Maj70 »

Bokily hvala na odgovoru.Da li neko zna koliko su sigurni rezultati pet skenera?
vlada79
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 1:16 pm

Post od vlada79 »

Veoma pouzdani,bar ono koliko ja znam.
Odgovori