Hockin...Non-Hockin...opet ja

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hockin...Non-Hockin...opet ja

Post od cvet_bg »

Javljam se nakon duzeg perioda.
Da vas podsetim,pisala sam o svojoj sestri kojoj je bio dijagnostifikovan Hockinov limfom na timusu,sa sindromom gornje sulje vene.Nakon visemesecnog lutanja i lecenja antibiotocima,doslo se do dojagnoze i zapocela je lecenje koje je izgledalo veoma uspesno.Nakon 4 ciklusa HT po ABVD protokolu tumorska masa se bila smanjila za 90 %,a nastao je i zancajan pomak u njenom opstem stanju.Otprlke prilokom propisivanja dva dodana ciklsa iste HT,ona pocinje da oseca bol u vratu.Naravno,niko ne obraca paznju na to.."Sva je u sklopu bolesti.." kazu lekari.
Njoj bol ne prestaje,cak se povecava,ponovo otice,na skeneru nista...
nakon 6.ciklusa HT tumorska masa se ne povecava,ali i ne smanjuje,kontrolni skener ne pokzuje nista u predelu vrata,iako se palpira i vidi uvecana zlezda.
Nakon dva meseca u kojoj je bol neprestana i slabo prolazi i na Trodon,menjamo doktora.
Nova doktorka trazi punkciju vratne zlezde i eto shoka!
nadjene su gusto rasporedjene maligne celije koje NE LICE na hockinove celije,ona kaze da se verovatno radi o novom vrstu limfoma.
Ovog puta Non-Hockin...

Danas su joj radili punkciju karlicne kosti ,u sredu ce i biopsiju te duge zlezde i ponovno razmatranje plocica sa prvobitne biopsije.

Molim vas,dali je neko imao slicna iskustva,zvuci gotovo neverovatno da jedan organizam,u isto vreme, razvije dva tako razlicita maligna oboljenja .
Kako je to moguce?
Kako se to leci?

Ona je mlada,i do sada je imala veru u izlecenje.
dali neko ima neko slicno iskustvo,da mi pomogne da njoj pomognem?

Hvala svima vama..
slavisa.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 11:35 pm

Post od slavisa. »

upravo sam procitao tvoj post, ja sam bolovao od M.Hodgkin pre nekih 5 godina imao 3 stadijum i lezao sam na VMA igrom slucaja, ono sto moras da znas je da je Hodgkin izleciv ma kog oblika bio i imaj uvek ali uvek u vidu i prenesi to sestri, nisam doktor ali mogu reci da sam se sa svojom bolescu upoznao malo vise nego obican laik i po onome sto sam ja procitao mislim da je to od pocetka bio Non Hodgkin, dobro je sto si promenila doktora,jos jedan prijateljski savet ako imas ikakve sanse odvedi sestru na VMA. Pozdravi puno sestru, ako ti ista treba i mislis da ti mogu ikako pomoci vezano za lekove ili kako sam se ja borio sa bolescu javi mi se ostavicu ti mail da stupimo u kontakt. veliki pozdrav jos jednom i istrajte.
slavisa.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 11:35 pm

Post od slavisa. »

a da izvini zaboravio sam da ti kazem leci se citostaticima, i radioterapijom a ponekad se radi i presadjivanje kostne srzi ili maticnih celija(mada uglavnom ova prva dva metoda se koriste u kombinaciji).
Odgovori