hepatitis A
hepatitis A
Imam 36 godina.Pre godinu dana sam dobio akutni hepatitis A.Vrednost Enzima alt 3618,ast 818,ggt 350.beli rubini i ukupni beli rubini 80,sećer 4.17,holesterol 2.65,trigliceriid 1.32.testirao se dva puta na na hepatitis B i C.negativan.Posle tri meseca sve vrednosti vezane za jetru su se vratile u granice sem enzima alt koji se kreće oko 57.Bio je i 45.Uradio eho abdomena,bubrezi,pankreas,slezina,žučna kesa i žučni kanali .sve je ok.U zadnja tri meseca vrednost alta je 57 a normalna vrednost 7-40.Imam povećane trigliceride sa 2.20 na 2.79 a normalna vrednost je 0-2.00,ast je 28 i ima normalnu vrednost,holesterol 3.98,sećer 5.2.u granici.Držao sam strogu dijetu.Stalno osećam glad i imam veliki apetit a sve se suzdržavam od hrane.Visok sam 180cm i imam 67kg.Telesna težina je bila do 70kg.Šta se dešava u mom organizmu?Čitao sam puno po netu i literaturi o masnoj jetri i da samo povećanim fizičkim aktivnostima mogu da dovedem trigliceride i alt u normalne vrednosti.ne pijem i ne pušim.Imam puno kondicije i apetita ali ne smem da se toliko fizički izlažem naporu.Nikada do sada nisam imao problema sa zdravljem.Od lekova sam prva tri meseca pio esencijal forte 3x2 dnevno i beviplex 3x1 dnevno.Posle tri meseca sam pio oligovitu 2x1 dnevno.Posle tri meseca pligovit 1 dnevno.Pre tri meseca ne pijem ništa od lekova.Tokom ishrane sam jeo pileće i teleće meso.ribu,raženi hleb,lubenicu,dinju,breskvu,kajsiju,žitarice,kukuruz,grožđe.Sve što sadrži vitamin B.Radio sam dosta na jačanju imuniteta orgamizma.Šta dalje
Re: hepatitis A
Da li si vadio krv pa je potvrđeno da je hepatitis A u pitanju (serologija)? U principu hepatitis A je vrlo benigna stvar koja ne ostavlja trajne posledice po organizam a enzimi nekad brže a nekad sporije dolaze u normalnu, to ne mora biti ništa zabrinjavajuće.
Moj ti je savet da odeš kod nutricioniste kako bi ti se napravio plan ishrane kojim će sve potrebe u mineralima, vitaminima i ostalim gradivnim elementima zadovoljiti. Nemoj da uzimaš na svoju ruku toliko suplemenata, postoje i druge stvari koje organizmu trebaju osim vitamina B
.
Znači odeš kod nutricioniste, ona uzme tvoje mere, odredi dnevne potrebe u kalorijama, ti naglasiš da li želiš sebi da dodaš ili oduzmeš kila, da li si sportista ili ne... videćeš već.
U principu, ništa od ovog što si napisao nije zabrinjavajuće ali pusti lekare da ti kažu šta i kako da jedeš.
Jedna mala greška, nije beli rubin nego bilirubin
.
Pozdrav.
Moj ti je savet da odeš kod nutricioniste kako bi ti se napravio plan ishrane kojim će sve potrebe u mineralima, vitaminima i ostalim gradivnim elementima zadovoljiti. Nemoj da uzimaš na svoju ruku toliko suplemenata, postoje i druge stvari koje organizmu trebaju osim vitamina B

Znači odeš kod nutricioniste, ona uzme tvoje mere, odredi dnevne potrebe u kalorijama, ti naglasiš da li želiš sebi da dodaš ili oduzmeš kila, da li si sportista ili ne... videćeš već.
U principu, ništa od ovog što si napisao nije zabrinjavajuće ali pusti lekare da ti kažu šta i kako da jedeš.
Jedna mala greška, nije beli rubin nego bilirubin

Pozdrav.