Escozul, lek protiv raka

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Zaključana tema
BonBon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2011 3:50 am

Re: Escozul, lek protiv raka

Post od BonBon »

vtnns, zahvaljujem se na iscrpnom objasnjenju.
Pozdrav
sandrao
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 5:59 pm

Post od sandrao »

mivena napisao: molim za objasnjenje posto celog dana sedim za kompom sve mi se pomesalo po glavi TIRANA KUPA VIDATOX ESCOZUL I SAD OVA VAKCINA UF PITANJE JE SLEDECE
DA LI JE MOGUCE NARUCITI TU VAKCINU ZA SRBIJU ILI SE MORA ICI NA KUBU ZA NJU

Mivena, vakcina ne moze da stigne, za sad. Postoje odredjeni prametri koje potencijalni pacijent mora da ispuni, da bi bio kandidat za vakcinu.

Zato je potrebno da dobije odgovor od konzilijuma kubanskih lekara.

I naravno ca mora biti NEMALIH celija.
mivena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 16, 2011 11:24 am

Post od mivena »

EVO OVO SAM JA PRONASLA

U nastavku možete naći informacije o vakcini CIMAvax EGF i način na koji se do nje može doći:

Vakcina EGF (CIMAvax EGF je njeno komercijalno ime) je jedina registrovana terapeutska vakcina za lečenje naprednog raka pluća ne malih ćelija (CPNCP na španskom) u III ili IV stadijumu, što je najčešća vrsta raka pluća i u ova dva slučaja vakcina je postigla najviše rezultata.

Više od 2000 pacijenata sa rakom pluća ne malih ćelija lečeno je vakcinom CIMAvax EGF na Kubi, primajući je nakon prve linije hemoterapije (na bazi platine), isključujući pacijente koji imaju metastazu na mozgu. Efikasnost ovog lečenja izražava se povećanjem stope preživljavanja i kvaliteta života, uz minimalne neželjene efekte.

Pozicija CIM-a i CIMAB-a za CIMAvax- EGF

Centar za molekularnu imunologiju (CIM) je mesto gde se razvija i proizvodi ovaj lek CIMAvax EGF između ostalih biotehnoloških proizvoda, a CIMAB je komercijalni odsek CIM-a. Ovi centri ne leče pacijente, stoga je potrebna preporuka lekara kako bi se procenila osetljivost na upotrebu vakcine ili bilo kojeg drugog leka.

Kako nabaviti vakcinu CIMAvax EGF?

Cimab nema mogućnost da vakcinu direktno prodaje bilo kubanskim bilo stranim pacijentima. Kubanski pacijenti vakcinu primaju besplatno, preko mreže bolničkih apoteka pri Ministarstvu javnog zdravlja koje kupuje lek za sve kubanske pacijente.
Stranci moraju kontaktirati Međunarodnu zdravstvenu službu na Kubi koja će proceniti da li je slučaj podložan lečenju vakcinom i dobiće je kroz celovit program lečenja po komercijalnoj ceni. Možete ih kontaktirati na sledeće adrese:

-Servicios Médicos Cubanos. Web page: www.smcsalud.cu ;E- mail: [email protected] Teléfonos: (537) 8333065, 8333095; Fax: (537) 8333055
- Hospital Clínico Quirúrgico "Hnos. Ameijeiras": San Lázaro #701, Centro Habana. Ciudad de la Habana, Cuba. CP 10300. E Mail: Dr. Alfredo Herrera: [email protected]
- Centro Internacional de Salud La Pradera: Calle 230 entre 15A y 17, Siboney, Ciudad de La Habana, Cuba, Teléfonos: (537) 2737476 al 80. E-mail: [email protected] y [email protected]

Ukoliko želite da se lečite ovom vakcinom van Kube:

Moraju se ispuniti međunarodne zakonske norme, kao što je registracija leka u Agenciji za lekove u vašoj zemlji i ugovor o kupoprodaji između neke domaće kompanije i CIMAB-a.
Peru je jedina zemlja pored Kube u kojoj je vakcina registrovana u ovom trenutku. Quality Pharma, u Limi, ima prava da prodaje ovaj lek. Možete ih kontaktirati na sledeće adrese:
Jr. Pacasmayo Nº 840, Lima 01 - Perú. E-mail: [email protected], [email protected], [email protected]
Teléfonos: 330 2941 - 330 6469 - 651 3860 - 651 3861 - 651 3862 - 651 3863

Način lečenja vakcinom CImvax EGF
Podrazumeva dve faze lečenja:
Faza indukcije: aplikacija svakih 14 dana, 4 injekcije (1.2 ml) na četiri mesta intramuskularnim putem, 4 puta u vremenskom periodu od oko 2,5 meseca.
Faza konsolidacije ili održavanja: jedna aplikacija mesečno, svakih 28 dana, ista doza, dok se ne pojave neželjeni efekti i netolerantnost pacijenta ili pogoršanje zdravstvenog stanja.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju.

Čim se završi proces registracije ovih proizvoda na srpskom tržištu, o čijem trajanju nemamo informaciju, dobićete potrebne informacije preko Ambasade ili medija javnog informisanja.

Ambasada Kube u Srbiji
VIDATOX
mivena
Stalni član
Stalni  član

Post od mivena »

sandrao napisao:
mivena napisao:
I naravno ca mora biti NEMALIH celija.
Sta znaci nemalnih celija?
VIDATOX
sandrao
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 5:59 pm

Post od sandrao »

Patient with diagnosis of Primary Cancer of defined Lung as of non small Cells with histological confirmation in stadiums IIIB or IV.

To znaci NEMALIH celija i pise iza Dg
TASANA89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 25, 2011 7:50 pm

Post od TASANA89 »

sandrao napisao:
BonBon napisao:Pozdrav,
nova sam na forumu i vec satima citam, citam, citam.........dilema!
Nisam primetila da je jedan od postova pisala osoba obolela od karcinoma, prosto sve neko pise u necije ime, simptome, poboljsanje, pogorsanje i sl.

Ja se lecim od ca pluca, odnosno desnog plucnog krila i prelazim krajem decembra na II ciklus hemioterapije.

Zainteresovana sam za nabavku pomenutih lekova, vidim da se vrte dva leka koja su za lecenje odnosno podizanje imuniteta, pa bih najiskrenije zamolila nekog ko je vec koristio lek ili ga trenutno koristi da mi odgovori o svom iskustvu.
Za blize rodjake bih imala par pitanja i molim odgovor na sledece:

1. Da li je konsultovao onkologa vezano za odabir leka,
2. Da li se uz lek nalazi i preskripcija,
3. koliko dugo se pije (koliko meseci, godina) i sl.
4. da li se lek koriste i za vreme hemioterapije, u pauzi ili posle zavrsenih ciklusa.

Hvala

Dalje, ako je lek moguce kupiti u Tirani, cemu toliko maltretiranje oko kupovine u Havani. Cena jeste bitna, ali je jako bitna vremenska razlika 10 -15 sati jer lek mora biti "na ledu", zar mnogima nije mnogo blize licno otici i original pakovanje kupiti u Tirani i ne postavljati sumnju da li je lek ili je i voda mesana i sl.

Da li je neko vec isao u Tiranu i kupovao tamo lek, ima li nekih problema za kupiti lek, treba li dijagnoza i sl. (Ne zamerite, sve sto sam procitala mi je u glavi napravilo konfuziju).

Tacno je, kod nasih u Srbiji preprodavaca ne bih nabavljala lek, nisam sigurna da nude original, a cena.......udaranje po usima. Neka im sluzi na cast.

Hvala na odgovoru,
Brankica
Draga BonBon, na sve je odgovoreno vise puta. Istina da se tema oduzila, a jedan od razloga je sto se procitaju 2-3 strane... pa onda se postavljaju pitanja koja vec imaju odgovore.

Zabrinuti koristi lek i ima ca. Nema ga neko vreme, ali je iznosio svoja iskustva od pocetka. Uglavnom tako i rade. Jer svima je ipak cilj da dodju do leka.

Dalje, onkolozi kako koji, imaju razlicita misljenja. Neki preporucuju vidatox, neki se prave da nikad culi za kubu nisu. Da li je do sujete, ili neceg drugog, nije ni bitno. Ali ima ih, sve vise u zadnje vreme, koji preporucuju uzimanje vidatoxa.

Licno sam nekoliko puta napisala, da VIDATOX DAJE NAJBOLJE REZULTATE KAD SE KORISTI ZAJEDNO SA HT. Sa uzimanjem leka se prestaje godinu dana po konstataciji lekara da ca vise nema !!!

Sto se tice tirane... ima ih koji su isli, i ima ih koji su se zalili da ukus nije isti. Verujem da su ovi drugi kupili od svercera iz albanije. jer u tirani previse traze.

I da, uz lek ide preskripcija.

I ne, lek se ne drzi na ledu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je bilo na prvoj strani ove teme, i pre stabilne formule koja trpi temperaturne razlike. Vidatox se jednostavno cuva.

I ne, ne radi se o dva leka. Osima ako ne mislis na vakcinu.

Ja sam odavno prestala da iznosim ono sto znam ovde na forumu. Sva pitanja dobiju odgovor, ali ne za one koji zele da zloupotrebe ljude kojima lek treba. Svoje vreme i zivce ne racunam, to i nije bitno.

Nista ti ne zameram, i pitaj slobodno ako ti jos nesto nije jasno. Samo nekad ne stignem da odvojim vreme za forum, ali za pp stizem.

Budi mi hrabra i vesela, kao sto verujem da jesi.

Pozz, S
Cao.

Zanima me da li je originalni lek bistar i li ima drugu ( mutniju boju) i da li se ocesa alkhol?
TASANA89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 25, 2011 7:50 pm

Post od TASANA89 »

sandrao napisao:
BonBon napisao:Pozdrav,
nova sam na forumu i vec satima citam, citam, citam.........dilema!
Nisam primetila da je jedan od postova pisala osoba obolela od karcinoma, prosto sve neko pise u necije ime, simptome, poboljsanje, pogorsanje i sl.

Ja se lecim od ca pluca, odnosno desnog plucnog krila i prelazim krajem decembra na II ciklus hemioterapije.

Zainteresovana sam za nabavku pomenutih lekova, vidim da se vrte dva leka koja su za lecenje odnosno podizanje imuniteta, pa bih najiskrenije zamolila nekog ko je vec koristio lek ili ga trenutno koristi da mi odgovori o svom iskustvu.
Za blize rodjake bih imala par pitanja i molim odgovor na sledece:

1. Da li je konsultovao onkologa vezano za odabir leka,
2. Da li se uz lek nalazi i preskripcija,
3. koliko dugo se pije (koliko meseci, godina) i sl.
4. da li se lek koriste i za vreme hemioterapije, u pauzi ili posle zavrsenih ciklusa.

Hvala

Dalje, ako je lek moguce kupiti u Tirani, cemu toliko maltretiranje oko kupovine u Havani. Cena jeste bitna, ali je jako bitna vremenska razlika 10 -15 sati jer lek mora biti "na ledu", zar mnogima nije mnogo blize licno otici i original pakovanje kupiti u Tirani i ne postavljati sumnju da li je lek ili je i voda mesana i sl.

Da li je neko vec isao u Tiranu i kupovao tamo lek, ima li nekih problema za kupiti lek, treba li dijagnoza i sl. (Ne zamerite, sve sto sam procitala mi je u glavi napravilo konfuziju).

Tacno je, kod nasih u Srbiji preprodavaca ne bih nabavljala lek, nisam sigurna da nude original, a cena.......udaranje po usima. Neka im sluzi na cast.

Hvala na odgovoru,
Brankica
Draga BonBon, na sve je odgovoreno vise puta. Istina da se tema oduzila, a jedan od razloga je sto se procitaju 2-3 strane... pa onda se postavljaju pitanja koja vec imaju odgovore.

Zabrinuti koristi lek i ima ca. Nema ga neko vreme, ali je iznosio svoja iskustva od pocetka. Uglavnom tako i rade. Jer svima je ipak cilj da dodju do leka.

Dalje, onkolozi kako koji, imaju razlicita misljenja. Neki preporucuju vidatox, neki se prave da nikad culi za kubu nisu. Da li je do sujete, ili neceg drugog, nije ni bitno. Ali ima ih, sve vise u zadnje vreme, koji preporucuju uzimanje vidatoxa.

Licno sam nekoliko puta napisala, da VIDATOX DAJE NAJBOLJE REZULTATE KAD SE KORISTI ZAJEDNO SA HT. Sa uzimanjem leka se prestaje godinu dana po konstataciji lekara da ca vise nema !!!

Sto se tice tirane... ima ih koji su isli, i ima ih koji su se zalili da ukus nije isti. Verujem da su ovi drugi kupili od svercera iz albanije. jer u tirani previse traze.

I da, uz lek ide preskripcija.

I ne, lek se ne drzi na ledu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je bilo na prvoj strani ove teme, i pre stabilne formule koja trpi temperaturne razlike. Vidatox se jednostavno cuva.

I ne, ne radi se o dva leka. Osima ako ne mislis na vakcinu.

Ja sam odavno prestala da iznosim ono sto znam ovde na forumu. Sva pitanja dobiju odgovor, ali ne za one koji zele da zloupotrebe ljude kojima lek treba. Svoje vreme i zivce ne racunam, to i nije bitno.

Nista ti ne zameram, i pitaj slobodno ako ti jos nesto nije jasno. Samo nekad ne stignem da odvojim vreme za forum, ali za pp stizem.

Budi mi hrabra i vesela, kao sto verujem da jesi.

Pozz, S
Cao.

Zanima me da li je originalni lek bistar i li ima drugu ( mutniju boju) i da li se ocesa alkhol?
marijamari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 2:10 am

Post od marijamari »

Lek koji smo mi imali iz Albanije je bistar kao voda i ima ukus alkohola,u tamno braon bocici je, ima nalepnicu,beli zatvarac,30ml.Kostao je 98e.
Pozdrav
saklementije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 18, 2011 9:26 pm

Post od saklementije »

I ja sam isao u Albaniju prije nekoliko dana i donio Vidatox. Cijena je 98 eura, a pregled papira (posto pacijent nije isao) 25 eura. To je mini klinika i od papira traze zadnje nalaze krvne slike, tumor markere i punomoc sa bolesnika prevedenu na engleski jezik da mogu preuzeti lijek. Put je katastrofa, nema putokaza, zato svima koji se misle zaputiti tamo preporucujem da imaju navigaciju jer ce se bez nje veoma tesko snaci.
BonBon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2011 3:50 am

Post od BonBon »

Hvala svima koji odvoje vreme i odgovaraju na pitanja.

Ne zamerite, ja sam vrlo konfuzna i zaboravna, sve iz straha i mislim da je to normalna pojava.

Porucila sam Vidatox iz Tirane (donece ga prijatelj), ali sada nova saznanja o ovlascenju, poslednjim rezultatima KS itd, a nista od toga nisam poslala.

Znaci.......nista od leka!

Neko je pitao sta znaci NEMALIH CELIJA..........ukoliko iza dijagnoze pise MICRO....... znaci da je rec o nemalim celijama ca.

To je slucaj kod mene.
mivena
Stalni član
Stalni  član

Post od mivena »

saklementije napisao:I ja sam isao u Albaniju prije nekoliko dana i donio Vidatox. Cijena je 98 eura, a pregled papira (posto pacijent nije isao) 25 eura. To je mini klinika i od papira traze zadnje nalaze krvne slike, tumor markere i punomoc sa bolesnika prevedenu na engleski jezik da mogu preuzeti lijek. Put je katastrofa, nema putokaza, zato svima koji se misle zaputiti tamo preporucujem da imaju navigaciju jer ce se bez nje veoma tesko snaci.
Recite mi samo da li to punomocje mora biti overeno ili samo rukom pacijenta tj onog kom treba lek ispisano?
i mislim da je bolje ici onda autobusom.
I da da li ste zakazivali pregled ili ste jednostavno samo otisli?
VIDATOX
mivena
Stalni član
Stalni  član

Post od mivena »

BonBon napisao:Hvala svima koji odvoje vreme i odgovaraju na pitanja.

Ne zamerite, ja sam vrlo konfuzna i zaboravna, sve iz straha i mislim da je to normalna pojava.

Porucila sam Vidatox iz Tirane (donece ga prijatelj), ali sada nova saznanja o ovlascenju, poslednjim rezultatima KS itd, a nista od toga nisam poslala.

Znaci.......nista od leka!

Neko je pitao sta znaci NEMALIH CELIJA..........ukoliko iza dijagnoze pise MICRO....... znaci da je rec o nemalim celijama ca.

To je slucaj kod mene.
nemoj se obesxrabrivati mozda ipak donesu, valjda si dala bar neki papir sa dijagnozom...
I hvala na odgovoru za nemale celije, ja cekam da mi svekar posalje svoju dijagnozu pa cemo videti, jer to je jedan od glavnih uslova za lecenje VAKCINOM za karcinom pluca...
VIDATOX
duki75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2011 1:20 pm

Post od duki75 »

Majka mi je operisala maligni tumor dojke. Prosla je hemioterapiju i sad očekuje zračenje.Molio bih vas da mi pomognete oko nabavke leka vidatox, bojim se da krenem pogresnim putem pa izgubim dragoceno vreme. SandraO pomoć ...!!!
saklementije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 18, 2011 9:26 pm

Post od saklementije »

Ja sam telefonski zakazao pregled, i oni su rekli da svi ovi papiri trebaju. Mozda da se dodje i bez svih tih papira mogao bi se uzeti lijek, ali krenuti na takav put i ostati praznih saka ne znam dal' se isplati rizikovati.
Dakle pumoc ima uzeti u opstini, popuniti na nasem jeziku i ovjeriti. Potom odnijeti kod ovlastenog prevodioca da to prevede na engleski i stavi pecat. To je i logika da pored racuna koji tamo daju imas i punomoc radi prelaska granice. Usput, to je jedino mjesto gdje se moze uzeti lijek u albaniji, a sve ostalo je fals jer ga nema po apotekama. Pharmamatrix u sklopu klinike ima i apoteku u kojoj uzmes propisani lijek.
mivena
Stalni član
Stalni  član

Post od mivena »

duki75 napisao:Majka mi je operisala maligni tumor dojke. Prosla je hemioterapiju i sad očekuje zračenje.Molio bih vas da mi pomognete oko nabavke leka vidatox, bojim se da krenem pogresnim putem pa izgubim dragoceno vreme. SandraO pomoć ...!!!
Duki najbezbednije je otici u Tiranu po lekove i najsigurnije tj sigurno je ono pravo nije fals. Evo ti podataka pozoves an ovaj br u Tirani i zakazes,razgovor je na engleskom ili italijanskom. Tako sam ja skontal citajuci ove postove ovde i ja cekam da stignu dijagnoze za svekra pa da zovem

http://www.pharmamatrix.net/en/contacts ... ffice.html
VIDATOX
Zaključana tema