za doktore

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jacamina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 2:41 pm

za doktore

Post od jacamina »

prvo da se izvinem sto se nisam ranije javljala,od poslednjeg puta se promenilo to sto smo nakon posete sremskoj kamenici (gde su lekari rekli da ne mogu da operisu tatu dok se tumor ne smanji)dobili da ide na hemoterapiju (lekovi gemzer i cisplatin) isli smo cetri puta i danas je ponovo uradio skener ali na moju veliku zalost,nije se nista bitno smanjio,tako da makar ja to mislim(dok mi ne potvrde i ovi iz sremske kamenice)od operacije nema nista.inace izvestaj sa skenera je sledeci
u predelu bronha za gornji rezanj levo uocava se tumefakcija koja inflitrise mediajstianalnu pleuru ako i pripadajacu granu a.pulomonalis i suzava lumen brinha za gornji rezanj uz konsekutivnu subatelektazu.uz pl.parenhimu desno ne uocavaju se aktivne patoloske promene.Medijastnum primerenog polozaja.nema uvecanih LN(prekarinealno uocljiv LN najveceg TR dijametra oko 6mm).Pleuralni kavumi slobodni.jetra hipodenzna-steatozna,sa prisutnom kruznom hetero-pretezno hiperdenznom promenom u VII segmentu jetre(zona ocuvanog parenhima)Slezina bo U kontaktu sa medijalnim krakom desnog nadbubrega uocava se kruzna hipodenza promena najveceg dijametra oko 15mm.nalaz u plucima bez bitnije promene u odnosu na prethodni ct pregled.Molim samo jedno,posto ne razumem da li je tumor metastazirao posto su mi rekli u kamenici da je u nekoj cauri??!! ja sam stvarno laik i sta mislite o leku AVASTIN posto sam cula da je odlican tj,da sprecava dalje metastaze,sta dalje,molim POMOC jako sam razocarana bila sam ubedjena da ce posle 4 hemoterapije on smanjiti i da ce doci do operacije posle ovih rezultata stvarno sam ocajna posto se nista nije smanjilo
Odgovori