Videti na jedno oko boje slabije nego na drugo

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milets
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 13, 2013 7:50 am

Videti na jedno oko boje slabije nego na drugo

Post od milets »

Pitanje je gore. Provalio sam da na levo oko vidim boje za nijansiju slabije nego na desno. Na desno oko boje izgledaju zivlje, veoma veoma malo zivlje. jeddino sam provalio da se razlikuje brao boja za tu nijasnu. Ovo mislim da imam veoma dugo nego nikada nisam obracao paznju a uvek sam primecivao nesto cudno oko toga.

Ovo sam provalio sada jer mi se desilo da sam gledao telefon pred spvanje ( u mraku) pa sam lezao na jednu stranu i samo jednim oko gledao telefon kada sam otvorio i drugo i ugasio telefon provalio da vidim slabije u mraku jedno 2,3 minuta dok mi se ne prosire ravnomerno zenice.

Sutra dan sam testirao sebe sa bojama da vidim sta koliko vidim.

U svakom slucaju idem u ponedeljak na kontrolu u Zemun tako da ako ima neko slicna iskustva nije na odmet cisto da budem upucen oko toga.
milets
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 13, 2013 7:50 am

Re: Videti na jedno oko boje slabije nego na drugo

Post od milets »

Bio i sve ok. Ovo je sasvim normalna stvar da na jedno oko ili drugo vidis za nijansu bolje neku boju ili boje. i da variram izmedju ociju.

Sve je odlicno proslo.
Odgovori