Na sledecem linku mozete pogledati emisiju sa prevodom, u kojoj se moze videti kako izgleda procedura laserskog skidanja dioptrije i koliko teske komplikacije moze izazvati.
https://www.youtube.com/watch?v=LZcyK4R3fqk
LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 23, 2015 12:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE
Ako sam potrefio dobru temu, da pitam kakva su vam iskustva sa LASIK metodom i ko to u BG radi, a da je pouzdan?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 27, 2015 3:24 pm
slukic-u, već sma vam pisao ovde, na doktor forumu, jer ste pitali za iskustva sa kataraktom, pa sam pomenuo Miloš Kliniku (Medigruop-a). Po mojim informacijama oni sa velikim uspehom rade i uklanjanje dioptrije LASIK medotom. Možda je dobro da ih kontaktirate.slukic napisao:Ako sam potrefio dobru temu, da pitam kakva su vam iskustva sa LASIK metodom i ko to u BG radi, a da je pouzdan?
Sa moje strane sve preporuke za MG.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 14, 2016 2:26 pm
Pozdrav. Urađeno mi je skidanje dioptrije PRK metodom pre 4 dana. Da li je bezbedno imati intimne odnose posle 4-5 dana?
Poštovani,
Danas sam uradio kontrolu vida kod oftalmologa te pored isječka sa aparata na kojem mi je mjerio dioptriju, napisao je i svoje mišljenje tj. nalaz kojim preporučuje naočale. Nalaz kaže:
-0,75, D. Cyl. Axix 92”, P.D. 64
-0, 75, D. Cyl. Axix 83”, P.D. 63
A na isječku sa aparata piše sledeće:
Oftalmolog mi je takođe provjerio vid i pomoću onih mehaničkih sočiva.
Zašto se razlikuje na lijevom oku njegov nalaz od ispisa na isječku od aparata i da li je moguće izvršiti lasersku korekciju sa ovakvim stanjem oka, tj. navedenim parametrima?
Hvala
Danas sam uradio kontrolu vida kod oftalmologa te pored isječka sa aparata na kojem mi je mjerio dioptriju, napisao je i svoje mišljenje tj. nalaz kojim preporučuje naočale. Nalaz kaže:
-0,75, D. Cyl. Axix 92”, P.D. 64
-0, 75, D. Cyl. Axix 83”, P.D. 63
A na isječku sa aparata piše sledeće:

Oftalmolog mi je takođe provjerio vid i pomoću onih mehaničkih sočiva.
Zašto se razlikuje na lijevom oku njegov nalaz od ispisa na isječku od aparata i da li je moguće izvršiti lasersku korekciju sa ovakvim stanjem oka, tj. navedenim parametrima?
Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 17, 2018 8:10 pm
Pozdrav,
potreban mi je savet i misljenje. Imam dioptriju na levom oku -3,50 i -7,00 na desnom, astigmatizam i ambliopiju oba oka, kako je skoro utvrdjeno. Prosle godine sam bila na pregledu u Zemunu u vezi laserskog skidanja dioptrije kada mi je rečeno da mi je retina istanjena, loš suzni film i da bi trebalo da sačekam sa intervencijom. S obzirom na sve to, odustala sam. Sve vreme imam jaku želju da se oslobodim dioptrije, ali sam svesna rizika i na kraju se sve zavrsi odustajanjem. Ove godine sam bila u drugoj bolnici kako bih čula još jedno mišljenje i tu sam saznala da imam i kataraktu (cataracta complicata) na periferijama. Debljina rožnjace je sada normala, suzni film se malo poboljšao, ali je i dalje los. Moj problem je što me je doktorka zbunila. Uzimajuci u obzir kataraktu i ambliopiju, ona je predložila lasik i praćenje stanja. U svakom slučaju, katararkta ce morati da se operiše, kad-tad. Koliko sam ja shvatila iz samostalnog istraživanja, svaka operacija nakon lasika je rizična. Da li je moguće da se izvrši operacija katarakte u ranom stadijumu, da se uradi operacija ugradnje sočiva i na taj način da se reši problem katarakte i dioptrije?
potreban mi je savet i misljenje. Imam dioptriju na levom oku -3,50 i -7,00 na desnom, astigmatizam i ambliopiju oba oka, kako je skoro utvrdjeno. Prosle godine sam bila na pregledu u Zemunu u vezi laserskog skidanja dioptrije kada mi je rečeno da mi je retina istanjena, loš suzni film i da bi trebalo da sačekam sa intervencijom. S obzirom na sve to, odustala sam. Sve vreme imam jaku želju da se oslobodim dioptrije, ali sam svesna rizika i na kraju se sve zavrsi odustajanjem. Ove godine sam bila u drugoj bolnici kako bih čula još jedno mišljenje i tu sam saznala da imam i kataraktu (cataracta complicata) na periferijama. Debljina rožnjace je sada normala, suzni film se malo poboljšao, ali je i dalje los. Moj problem je što me je doktorka zbunila. Uzimajuci u obzir kataraktu i ambliopiju, ona je predložila lasik i praćenje stanja. U svakom slučaju, katararkta ce morati da se operiše, kad-tad. Koliko sam ja shvatila iz samostalnog istraživanja, svaka operacija nakon lasika je rizična. Da li je moguće da se izvrši operacija katarakte u ranom stadijumu, da se uradi operacija ugradnje sočiva i na taj način da se reši problem katarakte i dioptrije?