Crvenilo oka

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dragan007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2018 7:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Crvenilo oka

Post od dragan007 »

Dobar dan svima!

Evo mog problema, pa ako moze neko poblize da mi kaze koja je boljka u pitanju.

Dakle, od pre neki dan sam primetio blago crvenilo desnog oka i kapci onaku spusteni `na pola koplja` i blago zamucen vid. Stanje je dve gore i gore, evo danas bas dosta crveno i blago pece kada trepcem, kao da imam neki opiljak unuar, ali, naravno nemam.

Kada se probudim, oko je blago slepljeno i suzno.

Da napomenem da imam i nekoliko macaka koje imaju problem sa ocima, lici na konjuktivitis, svima oci zatvorene i gnojave. Pokusali smo sve sto se njih tice, ispiranje kamilicom, antibiotik masti za oci, ali jako sporo prolazi, uzas.

Pa se pitam, da li se moze preneti sa macke na coveka?

Sta mislite? E da, levo oko potpuno normalno.

Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Crvenilo oka

Post od aaaca »

Немој да се зезаш него одмах код лекара. Сигурно је инфекција у питању, а да ли је вирусна или бактеријска то ће лекар видети.
dragan007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2018 7:05 pm

Post od dragan007 »

Hvala Aco!
Da, pretpostavio sam da je neka infekcija, jer bas nisam bio na nekoj prasini ili promaji i sl.
Bas sam baksuz, ionako poceo da coravim, pa me sad i ovo snaslo, ne vidim nista, a bavim se elektronikom, tako da nadrljah nacisto.
Mazao sam par puta sa Enbecin mascu, ali nikakve promena, cak sam i krenuo bio sa antibioticima da pijem, ali znam da nema vajde od pijenja antibiotika, al ajd. Vrlo moguce da je virusna infekcija onda :(
Moracu kod ocnog sto pre, ali sam ipak hteo da cujem necije misljenje.

Pozz
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Не што пре него одмах!!!

Ако те грепка када трепћеш то значи да је рожњача почела да се оштећује и то је веома опасно.

Ако ујутру имаш крмељаве очи или гноја, онда је највероватније бактеријска инфекција, а у противном вероватно је вирусна.

Шта год да је одмах код очног лекара!!!
Odgovori