znacaj meda u ishrani

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
pedja83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 11:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

znacaj meda u ishrani

Post od pedja83 »

Moze li neko da mi kaze koliki je znacaj meda u ishrani kod ljudi koji ativno treniraju u teretani. Hvala
forrest_gump
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 1:20 am

Re: znacaj meda u ishrani

Post od forrest_gump »

pedja83 napisao:Moze li neko da mi kaze koliki je znacaj meda u ishrani kod ljudi koji ativno treniraju u teretani. Hvala
Skoro nikakav. Ima omjer 50%-50% fruktoze i glukoze. Fruktoza se lako pretvara u masne naslage, ako je jetra popunjena glikogenom. Dolazi u obzir samo nakon treninga. Ako te neko slagao da ces od meda dobit masu, taj neko je bio u pravu ali to nece biti misicna masa.
pedja83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 11:13 am
Kontakt:

Post od pedja83 »

Niko me nije nista slagao, vec sam iz vise casopisa procitao da je med zdrav za sportiste a niko ne objasnjava kako i zasto. :roll:
stankoni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 11:20 pm
Kontakt:

Med i sportisti

Post od stankoni »

Med je dobar za sportiste definitivno a evo i objasnjenja: Znate da su slatkisi poput cokoladica izvor energije, tako je i med izvor energije zbog svog sastava ali u prirodnijem obliku. Ukoliko ne trosite energiju sportskim aktivnostima, pre cete se ugojiti ako jedete cokoladice.
S druge strane nije ni svaki med pravi med, obratite paznju na njegov kvalitet.
ne znam za vas, ali ja sam se izlečio
Odgovori