do skoro sam jeo sve i svašta, i to u neograničenim količinama iz prostog razloga jer mi se moglo tj koliko god da jedem i kad god nikad nisam mogao da se ugojim (čak šta više, mršav sam), no to ne znači da sam pucao od zdravlja. samo sam uživao u hrani jer mi se moglo.
jedino što sam imao jaka nadimanja u stomaku, gaseve i probleme s varenjem ali ne toliko intenzivne da bi zbog njih nešto sebi uskratio.
no pre nekih mesec dana čitajući nešto o ishrani saznao sam da voće treba jesti za doručak i to na prazan stomak. i tako ja savako jutro u blender jednu narandžu, grejp i limun umesto muslija i ostalh gluposti.
prosto nisam mogao da verujem kad sam posle dve nedelje skontao da bobuljce na licu nestale, ni jedna jedina. te iste bobuljice sa kojima sam se borio šest godina bezuspešno i sa kojima sam se na kraju pomirio i saživeo samo su prestale da iskaču i lice mi se iščistilo tačno kako sam počeo voće da unosim svako jutro (doduše, svestan sam da ovo može biti i slučajnost ali...).
i ne samo to, stomak mi se mnogo smirio i imam mnogo više energije ujutru, čak više ni ne pijem kafu.
posle sam još malo istraživao i shvatio da je to do toga što sam ja ranije svo voće jeo u pogrešno vreme i verovatno nikada ništa nisam ni imao od tih vitamina jer su verovatno uvek bili uništeni u procesu fermentacije u mom stomaku.
još mi se slošilo kad sam uvideo da ceo život jedem meso i krompir, ribu i pirinač i sve ono što se ne jede jedno s drugim....
sad da ne pišem baš ceo roman, ukratko: odlučio sam da okrenem novi list i da počnem da kombinujem sve vrste namirnica kako treba ali trebala bi mi pomoć, vaša iskustva, linkovi ili naslovi nekih knjiga u o tome, sve je dobro došlo

nadam se da nisam jako smorio, ali žao mi je da ne podelim ovo sa ljudima, jer me je ovo oslobodilo jednog velikog problema s kojim sam se mučio godinama! osećam se mnogo dobro u svojoj koži i imam mnogo više energije! nadam se da će i drugima ovo biti od koristi!