Veruj mi da te razumem u potpunosti, jer i sama vec imam nekih problema sa ishranom... Ja sam ranije bila dooosta punija, uvek sam se zalila, govorila sebi: od sutra si na dijeti, od sutra manje jedes, bla bla...i tako iz dana u dan...
Nikako nemoj da dozvolis da ti hrana postane glavna tema za razmisljanje u toku dana, jer mozes steci odredjene poremecaje, pocev od kompleksa koji ce te baciti u depresiju, pa sve do raznih poremecaja u ishrani.
Moj savet ti je da uzmes papir i olovku, napises razloge zbog kojih zelis da smrsas (pri tome navodi one NAJVECE), i ako treba nosi taj papir sa sobom, pa kad podjes ka izlogu punim mamljivih grickalica, slobodno ga pogledaj, seti se svoje zelje da smrsas i pomisli da te kesica smazanog, masnog cipsa nece usreciti, samo ces se posle kajati i prebacivati sebi...
Nastoji da sto vise skitas, trckaj uz stepenice (veruj mi mnogo je dobro za guzu

) ali nikako nemoj da "skitas" po supermarketima, izbegavaj to jer niko ne moze da odoli svim onim glupostima koje vise na policama!
I za kraj, obavezno razmisli o upisivanju na neki sport, ali neka to bude nesto sto stvarno volis da radis, da ne bi ubrzo odustala...i nemoj razmisljati o tome kako NIKAD ne smes da smazes cokoladicu, jer ce ti "zabranjeno voce" podstaci jos vecu zelju, vec se ponekad pocasti, ali budi umerena u tome...a bice ti i sladje
Srecno i javi povremeno kako napredujes