žuč

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
migoduvi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 7:44 pm

žuč

Post od migoduvi »

imam problema sa žuči tj. sa kamenjem.Najverovatnije da ću morati na operaciju.Više ni sama ne znam šta mi smeta a šta ne.Interesuje me spisak namirnica šta sme a šta ne sme da se jede bez obzira na operaciju, mada sam čula da postoje problemi i posle operacije što se tiče ishrane. Unapred hvala
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ilia »

Masna hrana,jako zacinjena.Toliko ja znam.
Nista nije nemoguce.
valentine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 5:50 pm
Kontakt:

Post od valentine »

Ja sam žuč operisala pre godinu ipo. Bio je kamen veličine 2cm i radjena mi je laparoskopija. Postoperativni tok je kratak. Neko kraće vreme se drži dijeta samo se jede kuvana hrana, a ja sam već posle dva meseca jela kupus i pasulj ali naravno bez zaprške i sa vrlo malo ulja. Više ti doktori ne daju listu namirnica posle operacije već je individualna stvar šta kome prija a šta ne . Ne bi trebalo da se jede pržena i pohovana hrana jer je to štetno i za zdrav organizam. Ja sam posle operacije promenila totalno način ishrane i super se osećam. Smršala sam 8 kg kojih sam godinama pokušavala da se rešim. Jedem sve a pošto radim u hotelu i imam obrok jedem što jedu i drugi. Ko kuće više vodim računa. Spremam sa 1 kašikom maslinovog ulja sve. Pohovano i pomfrit sam pojela možda par puta i nije mi smetalo ali jednostavno više nisam zavisna od takve hrane. Znam naravno ljude koji su posle operacije jeli sve ali meni na pamet ne pada da ponovo sebi pravim probleme zbog hrane jer jedemo da bismo živeli a ne živimo da bismo jeli.
anap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 4:33 pm

Post od anap »

imala sam laparaskopsku operaciju zuci prije dva dana.Interesuje me sta mogu da jedem?Koliko vremena treba da prodje od operacije da bih mogla da skijam a koliko da ostanem u drugom stanju? :P
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Idite na forum Gastrologija - ishrana je ovde lek!
Uspeh
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 4:40 pm
Kontakt:

Post od Uspeh »

Jedna rečenica hiljadu odgovora.
valentine napisao:Pohovano i pomfrit sam pojela možda par puta i nije mi smetalo ali jednostavno više nisam zavisna od takve hrane.
Odgovori