Test intolerancije na hranu na preko 350 namirnica sam radila u laboratoriji BIOMARKER na Bežaniji kod predposlednje stanice autobusa 74, ne znam tačno kako se zove ta ulica. Test sam uplatila preko KOLEKTIVE i to je iznos od 1200 dinara. Kad sam videla izveštaj da 90% namirnica ne smem da koristim uopšte, da deo može ali ne bi trebalo ostala sam zapanjena. Zašto? Zato što navešću primer da od žitarica ne smem ništa osim ponekad ovas i integralni pirinač, od voća ono što mi je poznato to je grejp, nar, brusnica, breskva, limun, trešnja. Ma bila sam zapanjena da nesmem čak ni jabuku. Inače imam višak od 47% kilograma na moju visinu a i puno zdravstvenih problema. Moja ishrana se zasnivala na mlečnim proizvodima, dosta voća, malo povrća i mesa. Više sam volela da pojedem parče hleba sa jogurtom ili keks sa mlekom nego da jedem nešto konkretno. Sada jedem samo ono što mi je napisano da smem a ovo je sada 20-ti dan i oslabila sam 4 kg. Osećam se dobro jedino što moram da još uvek pazim da ne pojedem nešto što mi je zabranjeno jer moj suprug se hrani drugačije, mada mislim da bi i on trebao da uradi taj test. Količinski jedem otprilike ali recimo tanjir jela i činijica salate ili, pošto sam sama pravila od ovsa neke lepinjice slane i slatke to koristim za doručak sa jogurtom ili mlekom naravno ono posno, ili sir od 0% masnoće sa krastavcem, i slično. Lepinjice sam pravila od 3 šoljice ovsenog brašna, 2 šoljice ovsenih pahuljica (zdrobljeni ovas), 2 šoljice mlevenih ovsenih klica, 2 šoljice susama, 2 šoljice lana, 4-5 kašika maslinovog ulja, 1-2 šoljice vode, 1 prašak za pecivo, malo morske soli i sve dobro izmešala. U pola testa sam dodala 200 g brusnica i od toga dobila slatke pločice. Testo kašikom vadite i stavljajte u pleh na peki papir i mokrom kašikom napravite pljeskavice debljine pola santimetra i stavite da se peče dok ne porumeni. Pločice budu mekane ali mogu dugo da stoje ja sam ih koristila 2 nedelje i ništa im nije falilo osim što su bile malo tvrdje ali ja tako više volim i čak su bile ukusnije posle nego dok su bile sveže. Mislim da prašak za pecivo može da se izostavi tako da ću sada probati bez. Ili recimo recept za glavno jelo: obarite 1 glavicu karfiola i brokulija, ocedite i stavite u vatrostalnu činiju. Napravite smesu od 4 kašike tana, 3 kašike posnog sira i šolje jogurta. Karfiol pospite belim lukom u granulama, seckanim peršunom i prelite ovom masom od tana i sira, poravnajte pospite sa 2 kašike maslinovog ulja i sa 50 g susama, protresite da se karfiol sjedini sa ostalim sastojcima i stavite u zagrejanu rernu na 200"C da se peče. Kad porumeni gotovo je. Za salatu 1 šargarepu izrendajte sitno, pospite sa 2 čepa jabukovog sirćeta, malo vode i kašičicom maslinovog ulja i prstohvatom soli. Od ovoga se najedete dobro a i inače ova količina povrća je dovoljna za 3 obroka. Eto nekih primera i mogu da kažem da je dobro i ukusno iako nema vegete i sličnih začina. Za sada sam zadovoljna pa videćemo dalje.