Proteini za devojke

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dadalija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:46 pm

Proteini za devojke

Post od dadalija »

Moram da pokrenem novu temu o proteinima s obzirom da su Vuksa, Ka1 i plasim se zapretili da vise nece da se vracaju na prethodnu temu, a bas me zanima njihovo misljenje
Zanima me svacije misljenje :lol:
Napravili ste mi enigmu o proteinima, pa mi je potreban najrealiniji moguc oodgovor, posto sam se ja bas nalozila da kupim neke proteincice za devojke( sa ukusima jagode itd)
Da li devojkama obavezno nakvasaju misici od proteina, posto ja to jako jako NE zelim. Ne zelim da se napumpam, samo da prihranim misice?
I da li su meni potrebni proteini ako vezbam 1.30h dnevno pet puta nedeljno, od cega je 50 min aerobno, a ostatak trbusnjaci, ledja i malo tegova za ruke ( male kilaze 2kg i 5kg)
Naglasavam jos jednom, ne zelim da se nabildujem, hocu samo lepo izdefinisane misice.
Fala svima
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od vuksa »

@dadalija....nema proteine koji su sa muskarce i devojke...to je sve isto...dakle ovako...bilo bi odlicno kad bi mogla sebi da priustis proteine za npr posle treninga...i neces se nabildovati od malo proteina...dakle samo napred...

ako te zanima mogu da ti kazem neke firme koje su extra...samo sve zavisi od para
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
dadalija
Novi član
Novi član

Post od dadalija »

Ej cao vuksa
Ako stvarno mislis da se necu rasiriti od proteina sta mislis o tome da uzmem 100% whey gold standard, od Optimum Nutrition?
To su mi predlozili u nekom fitnes shopu.
Ja u principu nisam bas luda za mesom, ali ga jedem zato sto moram sa toliko vezbanja.
Jel imas jos neke sugestije?
Vidim da se razumes u tematiku
Ah, da fala, fala, trudimo se 8) ...za onu pohvalu iz druge teme :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Optumum nutrition ti je jedan od najboljih proteina u svetu, mozes slobodno da ga uzmes i da ne razmisljas... u rangu sa njim je i Dymatize Elite whey PRO, ja ga trenutno imam, ukus BERRY BLAST (sumsko voce) i ne mozes da zamislis kakav je ukus... znaci, nesto najdivnije sto sam ikada pio. :D Jos ako je mleko hladnjikavo... mmmmm... 8) I EAS je isto tako dobar. Generalno, koji god da uzmes od ova tri, neces pogresiti. Postoje neki koji su navodno jos kvalitetniji ali ih kod nas nema ili se jako tesko nabavljaju (Labrada itd.)...

5 puta nedeljno po sat i po je i vise nego ozbiljan trening!!! Apsolutno bih ti preporucio proteine, potrebni su ti sigurno, misici ti trpe veliki stres a sumnjam da imaju od cega da se oporavljaju...

Nema sanse da se napumpas od malih tezina sa kojima radis... za "napumpavanje" je potrebno mnogo vise, od velikih tezina, ishrane, raznih suplemenata itd.

Protein sam po sebi ne napumpava misice, shvatas, logicno razmisli za sta on sluzi - on je OSNOVNI gradivni sastojak misica. Ti njega mozes da pijes i da nista ne treniras, nece da ti skodi. Preporucuje se i posle trcanja, znaci nije strogo vezan za bodi bilding i "napumpavanje" ...

Idealno bi bilo da posle treninga popijes jednu mericu proteina SA VODOM a ne sa mlekom (sa mlekom mozes u toku dana, recimo kada ustanes ili pre spavanja) samo sto ne znam da li je za tebe kao devojku preporucljivo da pijes dekstrozu sa njim (sto je OBAVEZNO kod muskaraca), neka Vuksa pomogne ako zna...
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

eas,abb,twinlab,dymnatize,optimum,ultimate...to su ti sam vrh...naravno dextroza treba da brze dospre taj proteina u misic
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ali ipak mislim da su ON i Dymatize "bolji" od ovih drugih. Neka se ona zadrzi na ova dva proizvodjaca.

@Dadilja Reci ako ne znas gde da kupis da ti kazemo. To nije bas jeftino, da znas. :-?
dadalija
Novi član
Novi član

Post od dadalija »

Pa posto sam iz NS-a onda sam malo uporedila cene u mom gradu da bi se ispostavilo da je najpovoljnije u Pan sportu, gde kosta 1770 din 950g ( 100% gold standard, Optimum N).
To bi trebalo da je dovoljno za mesec dana, zar ne? Pa ako se ispostavi da je to ono sto mi treba, nastavicu da kupujem.
Hvala na odgovorima, puno mi znace.
Cu se javim da vam kazem kako ide.

Nastavak sledi :wink:
dadalija
Novi član
Novi član

Post od dadalija »

908g a ne 950g za 1770 din.
Ono malo pre je bila zabuna :oops:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ma dosta ti je za mesec dana, ako pijes jednom dnevno, posle treninga, tacno ce ti trajati 30 dana, zato sto je jedna merica 30g.
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

dadilja kupi i dextrozu.ona ti je jeftina...120dinara 1kg..i uzimaj je 1 mericu proteina i 1 dextroze posle treniga
igor75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 4:32 pm

Post od igor75 »

"dadalija" mislim da si nesto pogresila, Optimum 100% whey gold standard nikada nije bio u ponudi Pansporta u Novom sadu si mogla da ga vidis u X Sport-u, ima ga i sada a u Pansportu ga nema !!!
www.xsport.co.yu
Odgovori