PROPOLIS

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
jelence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 7:41 pm

PROPOLIS

Post od jelence »

Da li neko od nutricionista zna da mi kaze koliko najvise propolisa sme da se uzme dnevno u zdravstvene svrhe?
Citala sam da treba biti oprezan sa propolisom i njegovom upotrebom iako je njegovo lekovito svojstvo ne sumnjivo.
Hvala i pozdrav,
Jelence
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Re: PROPOLIS

Post od Milann »

Nisam nutricionista ( iako dosta pratim tu oblast)
ali sam zato pcelar 8)
Zavisi koje je koncentracije ,za one max razblazene ( apotekarske , koji se mogu naci u prodavnicama zdrave hrane ) pretpostavljam da je OK 10-15 , kako i pise u uputstvu.
Ako kupujes od nekog pcelara , 30%-ni ( tamno crni) , onda 2-3 kapi
jelence
Stalni član
Stalni  član

Post od jelence »

Milann hvala na odgovoru,iako Vam verujem :) kolicine koje su predlozene za lecenje ove zdravstvene pojave su daleko,daleko vece.
Odatle i moja dilema i pitanje,no Vama hvala u svakom slucaju pa se pisemo jos po pitanju ovoga.
Pozdrav
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Jelence a zbog čega? ja sam mislila da sa propolisom ne može da se pretera, molim te da objasniš,šta može da se dogodi ako nije problem! :wink:
jelence
Stalni član
Stalni  član

Post od jelence »

Ne znam sta moze da se dogodi ako se pretera sa propolisom,a upravo to i ja hocu da saznam.Samo znam da sa bilo cim u zivotu i ishrani moze da se pretera :), a to ne valja,zar ne?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

jelence napisao:.Samo znam da sa bilo cim u zivotu i ishrani moze da se pretera :), a to ne valja,zar ne?
E da u pravu si , ali za propolis ne znam da ima baš takva svojstva , jer gledam po sebi.

Ja ga koristim (i suprug ) pa mislim 7 -10 god.unazad ,i pijemo 10-20 kapi ujutru sa medom, a neki put i dva puta dnevno .

Ne znam koji je propolis u pitanju, ja obično tražim 30%(ali ga retko gde ima) obično je 20%, i kupujem ga ili kad je sajam meda ili Majanin, i ok.mi je .
E , a sada si me ti zbunila :o , pa nek nam neko da odgovor,ko se razume.Hvala :lol: :lol: :wink:
jelence
Stalni član
Stalni  član

Post od jelence »

Draga Minja,
ako si ti jos uvek tu ziva i zdrava,onda znaci da ta doza nije ubistvena :D te samo nastavi,a moja dilema je o najvisoj dnevnoj dozi koja moze da se upotrebi,a da ne steti.
Verujem da propolis donosi samo dobro i MM i ja ga koristimo narocito u zimskim mesecima,ali doze koje su preporucene za lecenje tj.kao dobrobitne u slucaju koji mene interesuje daleko prevazilae normalnu upotrebu.
Svako dobro i nastavi sa propolisom,jer znas kako se kaze "dok god ne steti znaci da koristi" :lol: :lol: :lol:.
merry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 11:03 pm

Post od merry »

zanimame da li ste se ugojili vremenom od propolisa ?ja sam primetila da mi duza upotreba povecava apetit.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ja ga -ko što rekoh -godinama koristim , ali nisam se ugojila....
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ne treba ici ka uzimanju nekih ogromnih kolicina. Takav nacin uzimanja nije ispitivan a i cemu to?

Ja ga veoma cestim koristim vec vise od 25 godina (tada ga zvanicna medicina nije priznavala kao lekovito sredstvo), ali ne svakodnevno.
Koristim ga i za spolja kao i oralno...

Osobe alergicne na polen, ipak treba da su oprezne, narocito ako se pravi u kucnim uslovima.
pozdrav
Odgovori