Proja?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Ha ha...drugi prasak
dobra ti je ta. Pa otkud znam, al sta god da stavljaju deluje na mene, jer bih je stalno jela i nikad mi ne bi dosadila! A ne mogu da zamislim dan bez nje
Mikaljitze neces da mu maznes iz koferceta, imas ti svoju uzinu!!!
ok, ti ponesi ustipke i kajmak, mi cemo proje i jogurt i svi srecni

Mikaljitze neces da mu maznes iz koferceta, imas ti svoju uzinu!!!

ok, ti ponesi ustipke i kajmak, mi cemo proje i jogurt i svi srecni

E moja MIKaLJA i ostale PROJARICE, ma zabranila mi proju ne znam iz kog razloga, aproja je mnogo zdrava, mada je mozda u pravu jer ja proje ne mogu da pojedem samo jedno parce, i valjda je to moja dusmanka dobrociniteljka osetila...Moja zaova npr stalno jede samo projine proizvode i jogurt i znate sta mrsava je kao stap, proja je cudo zar ne? Ma ko sljivi nutricioniste koji mi ne daju proju vi ste potpuno u pravu, DA se BORIM ZA SVOJU PROJU e to to cu ja !!!!!! 

- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
HaHaHa
Josh tje se Proja pokondiriti i traziti da joj se persira a mozda pochne i da igra bridz i traziti od kukuruza da postane ministar KUKURUZ a da ona bude PROJA Ministarka
...Da ,da hijenche ko zna koi prashak oni stavljaju u Tu G.Proju ...
Ma malishka proja chisti organizam,pa valjda ja znam koliko je jedem i koliko me prochishcava?
Samo ti poruchkaj nju..
A MARS maznula bi mu ja koferche sa ushtipcima i kajmakom uh
.Ali goje ushtipci a i kajmak
..Tako da se ne mora okretati non stop nisam ja ukrala njegov koferchic PROJE MI

Ma malishka proja chisti organizam,pa valjda ja znam koliko je jedem i koliko me prochishcava?

A MARS maznula bi mu ja koferche sa ushtipcima i kajmakom uh

Ne znam kako Marsu da udovoljimo post se nesto buni protiv nase proice,mozda je to moj skriveni nutricionista koji zabranjuje proju?????
Ma naravno salim se
Al evo nacina da izmislimo neke ustipke sa kukuruznim brasnom, MARS sta kazes na predlog????
HIJENA ja mislim da si pitala nesto uvezi laganijih varijanti sa projinim brasnom, pa evo neki predlog~
1 kg proinog brasna u pakovanju, ne na meru
oko 1/2 litra kisele vode
1 pavlaka sa 12% m . m
4 kasike ulja
solja nemasnog jogurta i 1 prasak za pecivo
to sve smuckati i peci po moguctvu u teflolonskoj tepsiji
EVO jos jednog recepta ko voli kukuruzno brasno
CORBA SA koukuruznim brasnom (vrlo je zdrava, a sa malo kalorija)
200-300 gr. opranog i ociscenog spanaca(iseckati ga sto sitnije)
kasicica diet margarina
crni luk kiseli krastavci
i saka kukuruznog brasna
E ovako, naravno kratkko se proprzi luk na toj kascici margarina, doda se spanac ,solja dve vode otprilike, i kad to pocne da kljuca dodati polako kukuruzno brasno uza stalno mesanje, zatim kisele krastavcice 3kom i to se sve krcka jedno pola sata, doda se kasika vegete ili nekog drugog zacina...njammmm, ja kad to bude gotovo stavim u to i malo nemasnog jogurta jer ne mogu da ce4kam da se ohladi od gladi ili moze da se stavi kasicica pavlake, a moze i bez nje, ja je jedem bez pavlake i nekad je napravim tecniju sto je boljje jer tako ima manje kalorij, a lepo zasiti i vrlo je ukusna, PRIJATNO!!!!!! Kad napravite corbu, zovite da zajedno uzivamo u carima kukuruznog brasna...... Ne znam koliko sam dobro opisala postupke pravljenja, pa ako vam nesto nije jasno vi pitajte!!

HIJENA ja mislim da si pitala nesto uvezi laganijih varijanti sa projinim brasnom, pa evo neki predlog~
1 kg proinog brasna u pakovanju, ne na meru
oko 1/2 litra kisele vode
1 pavlaka sa 12% m . m
4 kasike ulja
solja nemasnog jogurta i 1 prasak za pecivo
to sve smuckati i peci po moguctvu u teflolonskoj tepsiji
EVO jos jednog recepta ko voli kukuruzno brasno
CORBA SA koukuruznim brasnom (vrlo je zdrava, a sa malo kalorija)
200-300 gr. opranog i ociscenog spanaca(iseckati ga sto sitnije)
kasicica diet margarina
crni luk kiseli krastavci
i saka kukuruznog brasna
E ovako, naravno kratkko se proprzi luk na toj kascici margarina, doda se spanac ,solja dve vode otprilike, i kad to pocne da kljuca dodati polako kukuruzno brasno uza stalno mesanje, zatim kisele krastavcice 3kom i to se sve krcka jedno pola sata, doda se kasika vegete ili nekog drugog zacina...njammmm, ja kad to bude gotovo stavim u to i malo nemasnog jogurta jer ne mogu da ce4kam da se ohladi od gladi ili moze da se stavi kasicica pavlake, a moze i bez nje, ja je jedem bez pavlake i nekad je napravim tecniju sto je boljje jer tako ima manje kalorij, a lepo zasiti i vrlo je ukusna, PRIJATNO!!!!!! Kad napravite corbu, zovite da zajedno uzivamo u carima kukuruznog brasna...... Ne znam koliko sam dobro opisala postupke pravljenja, pa ako vam nesto nije jasno vi pitajte!!

Pa MIKALJA draga jeli uspevas stvarno sa projom odrzavas liniju? Moza li sa projom da se smrsa? Ima li neko takvo iskustvo?
Tacno je da cisti organizam i meni stvarno prija i palenta i proja i svasta i mora cu da pocnem sa nekom projinom dijetom! Jeli neko ima neki predlog kako bi izgledao jelovnik sa kukuruznim brasnom, al da ne bude masno i kaloricnio nego naravno lagano i ukusno?!!
Ja imam predlog- proja sa raznim povcem, nesto kao spanska pita samo sa mnogo manje masnoca sta kazete PROJARICE(ili ti ljubimice projeili predstavnice za odbranu projinih prava)?
Tacno je da cisti organizam i meni stvarno prija i palenta i proja i svasta i mora cu da pocnem sa nekom projinom dijetom! Jeli neko ima neki predlog kako bi izgledao jelovnik sa kukuruznim brasnom, al da ne bude masno i kaloricnio nego naravno lagano i ukusno?!!
Ja imam predlog- proja sa raznim povcem, nesto kao spanska pita samo sa mnogo manje masnoca sta kazete PROJARICE(ili ti ljubimice projeili predstavnice za odbranu projinih prava)?
- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A ne,ne maliska draga moja neznam da postoi proja dieta.Mozesh samo obrok jedan zameniti sa projom recimo jaja koja su mnogo kalorichnija i td.Da sa projom zamenish.Proja je stvarno zdrava,pogotovu sa blitvom spanacem i td.Meni stvarno pomaze pri chishcenju organizma i slabo se ko ugoi od proje i palente.Da goi nebi kokoshka bila onolika a non stop kljuca kukuruz i proju.A ipak nosi zdrava jaja
.Dobro sad se moze reci i krava je ogromna a jede kukuruz.Ali krava jede i mekinje i pominje (i to masne dosta) u koima je obichno rastopljen hleb odpadci od kolacha i td
Meni proja samo pomaze uz jednu dietu da skinem koi kg a ujedno i krecem se tj fizicke aktivnosti.A ova chorba me podseti na klin chorbu
.daj ovo,daj ono najmanje kukuruznog brashna ih.Zahtevno brate ..Ali skuvaj i zovi necu se bunim

Meni proja samo pomaze uz jednu dietu da skinem koi kg a ujedno i krecem se tj fizicke aktivnosti.A ova chorba me podseti na klin chorbu

MIKALJA<MIKALJA, kako moja omiljena corba klin, a jos zahtevna, moj sincic je obozava i cesto mu spremam, a ja se samo oblizujem, ma probaj kad budes bila ZALUDNA MARA, videces da nije nista komplikovano.
A tek recimo palenta, obicna na vodi, mom klincu stavim na to malo pavlakice, a meni malo morske soli i nemasni jogurt, a ako ostane od vecere ujutro je potopim u mleko 0,5 m. m i bude super obrok.I bas necu da se povinujem zabranama, nego ako moj organizam trazi zdravu hranu, dobice je, najbolja zdrava hrana je zdrava proja! A kakva je ta proja sto ti kupujes, od cega se pravi, jeli obicna proja proja ili sa necim povrce i li sir i tako to?
Posto si ljubimac proje moja ELEMENTARNA NEPOGODA, tj svekrva sprema neku crnogorsku proju sto se zove kukuruza , prelepa je,ali u sebi nema nikakvih masnoca, tipa sir, ulje i tako to nego voda, so, prasak za pecivo i kukuruzno brasno, ali ona pravi od domaceg kukuruznog brasna, ma prelepa je proica moja draga, kako sam je pozelela( ma ne svekrvu nego proju).Pa neka i dodje samo da napravi tu proju sto se zove kukuruza. Ona kad se ispece bude krckava, a moze da se jede sa jogurtom ili sa mlekom, ko je mrsaviji to moze da konzumira i sa kajmakom....
A tek recimo palenta, obicna na vodi, mom klincu stavim na to malo pavlakice, a meni malo morske soli i nemasni jogurt, a ako ostane od vecere ujutro je potopim u mleko 0,5 m. m i bude super obrok.I bas necu da se povinujem zabranama, nego ako moj organizam trazi zdravu hranu, dobice je, najbolja zdrava hrana je zdrava proja! A kakva je ta proja sto ti kupujes, od cega se pravi, jeli obicna proja proja ili sa necim povrce i li sir i tako to?
Posto si ljubimac proje moja ELEMENTARNA NEPOGODA, tj svekrva sprema neku crnogorsku proju sto se zove kukuruza , prelepa je,ali u sebi nema nikakvih masnoca, tipa sir, ulje i tako to nego voda, so, prasak za pecivo i kukuruzno brasno, ali ona pravi od domaceg kukuruznog brasna, ma prelepa je proica moja draga, kako sam je pozelela( ma ne svekrvu nego proju).Pa neka i dodje samo da napravi tu proju sto se zove kukuruza. Ona kad se ispece bude krckava, a moze da se jede sa jogurtom ili sa mlekom, ko je mrsaviji to moze da konzumira i sa kajmakom....
Jao ljudi kolko zazive ova nasa temica!!!
Udjem i tek vidim 10 poruke i zelim na sve da odgovorim...Ma maliska mani ti te nutricioniste sto zabranjuju zdravu hranu! Uzivaj u proji, i ja uzivam i meni godi, davim se u njoj i nista mi ne fali...pa pobogu, imam drugaricu koja skoro svaki dan za dorucak jede pica-burek cetvrtinu i jogurt, dok ja tamanim cetvrtinu proje i jogurt
Sta mi fali?! A kukuruzno brasno i jogurt se dobro prime u stomachetu

Udjem i tek vidim 10 poruke i zelim na sve da odgovorim...Ma maliska mani ti te nutricioniste sto zabranjuju zdravu hranu! Uzivaj u proji, i ja uzivam i meni godi, davim se u njoj i nista mi ne fali...pa pobogu, imam drugaricu koja skoro svaki dan za dorucak jede pica-burek cetvrtinu i jogurt, dok ja tamanim cetvrtinu proje i jogurt

Sta mi fali?! A kukuruzno brasno i jogurt se dobro prime u stomachetu

"A kakva je ta proja sto ti kupujes, od cega se pravi, jeli obicna proja proja ili sa necim povrce i li sir i tako to?"
Ma proja iz pekare, nista nema tu drugacije, cak i pise na tablici sastav (nisam tacno zapamtila ali pogledacu sutra kad odem po nju pa cu reci tacno
, da ne gresim dusu), sadrzi kukuruzno brano, ulje, samo spanac, nema sira. Tj. ima ista takva i sa sirom, ali meni se stvarno vise svidja sa spanacem...Nije da oni nesto stavljaju drugacije, npr. probala sam isto i u jos jednoj pekari, sastojci isti, samo je ne naprave tako kao ovamo gde stalno kupujem, i nije isto...
Zato sam se opametila i kupujem samo na 1 mestu
Ma proja iz pekare, nista nema tu drugacije, cak i pise na tablici sastav (nisam tacno zapamtila ali pogledacu sutra kad odem po nju pa cu reci tacno

Zato sam se opametila i kupujem samo na 1 mestu

HIJENA, kako se slaze tvoja neskriveno velika ljubav prma proji sa tvojom kilazom? To jje ono sto me stvarno interesuje?
Jesili bar vitka od toliko lepe proje, reci da jesi pa da idemo svi u tu tvoju pekaru da slavimo proju i da narucimo jos i za poneti! Reci mi da se mrsa od proje, molim te samo to cekam da cujem i sutra sprmam proju i onako je zdrava za celu porodicu, a moze da se jede i hladna! NJAM, NJAm