POMOC!!!!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 9:11 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
POMOC!!!!
pozdrav!
Treba mi pomoc u vezi mrshavljenja!Poshto sam slomio nogu,do mog oporavka sam se malo vishe ugoijo.Krenuo sam u teretanu i idem vec 4 meseca ali neprimecujem nikakv napredak kod skidanja kilograma.Dali je do mene ili od teretane nemoze da se smrsha?Visok sam 178 i 95 kg!
Svaka je pomoc dobro doshla!
Treba mi pomoc u vezi mrshavljenja!Poshto sam slomio nogu,do mog oporavka sam se malo vishe ugoijo.Krenuo sam u teretanu i idem vec 4 meseca ali neprimecujem nikakv napredak kod skidanja kilograma.Dali je do mene ili od teretane nemoze da se smrsha?Visok sam 178 i 95 kg!
Svaka je pomoc dobro doshla!
njaaaaaaaaaaaaaaa
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 4:58 pm
Nemanja, nisi nam dao gotovo nikakve podatke, osim da iseš u teretanu i kilaža se ne smanjuje.
Kako vežbaš? Koliko često, koliko dugo i koje vežbe?
Da li si merio samo kilažu ili si možda merio i obime, ima li promena?
Kako jedeš u toku dana i oko treninga?
Sve su to faktori koji utiču na mršavljenje.
Ne mogu da ti pomognem ako nemam više informacija.
I da, od teretane može da se smrša, ako se radi promišljeno i kako treba.
Kako vežbaš? Koliko često, koliko dugo i koje vežbe?
Da li si merio samo kilažu ili si možda merio i obime, ima li promena?
Kako jedeš u toku dana i oko treninga?
Sve su to faktori koji utiču na mršavljenje.
Ne mogu da ti pomognem ako nemam više informacija.
I da, od teretane može da se smrša, ako se radi promišljeno i kako treba.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 9:11 pm
Ovako:treniram ponedeljak,sreda,petak po knjizi u kojoj su nacrtane slike vezbi i kako se one radi i koliko serija.Sto se tiche ishrane sigurno je nepravilna ali nemoze svako da priushti sebi da se hrani 100%zdravo,ja se trudim da jedem hranu koja ima vishe proteina nego masti, ali nema svaki dan ribe,mesa itd
!Merio sam samo kilazu obime nisam.

njaaaaaaaaaaaaaaa
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 1:20 am
Za mrsavljenje ti je ishrana 70%, aerobni trening 25%, teretana 5%.Kod mrsavljenja ti je najbitnije izbjegavati ugljene hidrate sa visokim GI.Kada je insulin dignut gubljenje masti je nemoguce.A ti kao i svi drugi vjerovatno jedes bijeli hljeb cio dan (njegov GI je 100 znaci visok).Dakle nikada nemoj jesti UH i masti u istom obroku, proteine u svakom obroku.Najmanje 6 obroka, pozeljno 7-8 ali pazi da si u kalorijskom deficitu.Proteini+UH ujutru i nakon aktivnosti(aerobnog, teretane), Kasnije masti+proteini.Dobre masti laneno, maslinovo ulje.
Ujutro na prazan stomak oko 1 sat aerobnog niskog intenziteta - brzo hodanje, voznja bicikla, trcanje ne dolazi u obzir.
Ujutro na prazan stomak oko 1 sat aerobnog niskog intenziteta - brzo hodanje, voznja bicikla, trcanje ne dolazi u obzir.
Evo jedan od pristupa da svedes tezinu na normalu.Mentalno ,neopterecuj se,ishrana,pre podne do 12 h. voce i to moze i u vecim kolicinama ili cisti vocni sokovi,to cisti organizam od toksina.Rucak, meso,sir ,povrce ,salate,povrce sto vise sveze uz to ne jede se hleb,pirinac,zitarice.Moze riba isto bez hleba,sa povrcem.Slatkis ponekad,retko.Uvece do 8 h.najkasnije laki obrok ne mesati proteine i hleb.Posle podneva nije preporucljivo jesti voce.Uz to maksimalna fizicka aktivnost,ali ne teretana ,tamo se samo nabildujes ,vec po mogucstvu brzo hodanje ili neki sport.
Pokusaj mesec dana i ako izdrzis uspeh ce biti vidljiv.Ovo nije neka dijeta vec rasporedjivanje uzimanja namirnica.
Pokusaj mesec dana i ako izdrzis uspeh ce biti vidljiv.Ovo nije neka dijeta vec rasporedjivanje uzimanja namirnica.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 1:20 am
Da bijeli hljeb nemoj uopste da jedes.Od UH uzimaj zobene pahuljice, razani hljeb(ali pravi razani), musli, pirinac...Dakle vazno je da budu UH sa malim GI.Nakon 2-3 sata jedi samo obroke od proteina i masti.Recimo kuvana jaja, ribu sa maslinovim uljem...Sa vocem nemoj da pretjerujes mozes ga jesti samo ujutro i nakon treninga.Povrce mozes kada te volja i koliko te volja(pod tim se misli na zelenu salatu, kupus... sve sto ima vlakna).Ujutro na prazan stomak brzo hodanje, teretana je pozeljna.