omega 3
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 7:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:51 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Po meni osnovna funkcija omega 3 masnih kiselina je ciscenje krvnih sudova, e sad ako ne koristimo maslinovo ulje (omega 9), nije lose naci kapsule koje sadrze i omega 3 i omega 9.
Ova kombinacija zajedno sa alojom u roku od 3 do 6 meseci topi kamen u bubregu ili zucnoj kesi.
Postoji jos funkcija omega 3 masnih kiselina, ali o tome drugi put.
Ova kombinacija zajedno sa alojom u roku od 3 do 6 meseci topi kamen u bubregu ili zucnoj kesi.
Postoji jos funkcija omega 3 masnih kiselina, ali o tome drugi put.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 3:35 am
- Kontakt:
Vitamin F - Nezasićene masne kiseline:
Linolna, linolinska i arašidonska. Od viška linolne sintetišu se druge dve.
Vitamin F je liposolubilan, sagoreva zasićenu mast (2:1).
Za: srce, kožu, kosu, žlezde, kalcijum ćelijama, a protiv holesterola u arterijama, ekcema i akni.
Izvori: biljna ulja od pšeničnih klica, semenki lana, suncokreta, šafranike, soje i kikirikija, a mogu i same semenke, te orasi, pekan, bademi, avokado
Primer deklaracije jednog domaceg proizvoda -
hladno ceđeno ulje od lana (bez holesterola):
Prirodno čisto nerafisnisano bogato vitaminom E i esencijalnim nezasićenim masnim kiselinama posebno tipa Omega 3.
Širok je spektar lekovitih svojstava lanenog ulja:
Zaštita od oboljenja krvnih sudova i srca, smanjenje šećera u krvi, jača imunitet itd...
Upotreba spolja: lek za opekotine
P.S.
Najpovoljnije, a najkvalitetnije u svetu, direktno porucivanje preko neta od proizvodjaca! Proverite:
http://www.top-vitamins.com/sr/omega3.htm
Linolna, linolinska i arašidonska. Od viška linolne sintetišu se druge dve.
Vitamin F je liposolubilan, sagoreva zasićenu mast (2:1).
Za: srce, kožu, kosu, žlezde, kalcijum ćelijama, a protiv holesterola u arterijama, ekcema i akni.
Izvori: biljna ulja od pšeničnih klica, semenki lana, suncokreta, šafranike, soje i kikirikija, a mogu i same semenke, te orasi, pekan, bademi, avokado
Primer deklaracije jednog domaceg proizvoda -
hladno ceđeno ulje od lana (bez holesterola):
Prirodno čisto nerafisnisano bogato vitaminom E i esencijalnim nezasićenim masnim kiselinama posebno tipa Omega 3.
Širok je spektar lekovitih svojstava lanenog ulja:
Zaštita od oboljenja krvnih sudova i srca, smanjenje šećera u krvi, jača imunitet itd...
Upotreba spolja: lek za opekotine
P.S.
Najpovoljnije, a najkvalitetnije u svetu, direktno porucivanje preko neta od proizvodjaca! Proverite:
http://www.top-vitamins.com/sr/omega3.htm
Wonder laboratorije prave izvrsne proizvode i prodaju ih po fer cenama. Najnižim mogućim! Provereno stižu poštom iz USA.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 3:35 am
- Kontakt:
ALA -alfa-linolinska kiselina* je omega 3, a linol(einska)na kiselina je omega 6 - nalaze se u lanenom ulju (flax seed oil), bas kao i oleinska kiselina koja je omega 9;
*GLA -gama-l.kis. se nalazi u ulju zutog nocurka (evening primrose oil);
omege 3 iz ribljeg ulja su EPA eicosapentaeonic acid & DHA docosahexaenoic acid;
*GLA -gama-l.kis. se nalazi u ulju zutog nocurka (evening primrose oil);
omege 3 iz ribljeg ulja su EPA eicosapentaeonic acid & DHA docosahexaenoic acid;
Wonder laboratorije prave izvrsne proizvode i prodaju ih po fer cenama. Najnižim mogućim! Provereno stižu poštom iz USA.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Hvala vowel, ali nisam siguran da sam bas sve razumeo tj. da li postoje Omega 3 masne kiseline i u morskim ribama i u biljkama, i ako postoje zasto se forsiraju one iz riba (naravno ako je svejedno).
Ja sam stekao utisak da su omega 3 u plavim morskim ribama, a da su masne kiseline u biljkama tipa lan, safranika....nekog drugog tipa, recimo omega 6 Da li su omega 3 masne kiseline potrebnije organizmu (predpostavljam da je odlucujuci odnos unosenja svih omega)?
Ja sam stekao utisak da su omega 3 u plavim morskim ribama, a da su masne kiseline u biljkama tipa lan, safranika....nekog drugog tipa, recimo omega 6 Da li su omega 3 masne kiseline potrebnije organizmu (predpostavljam da je odlucujuci odnos unosenja svih omega)?