Med i cimet za mrsavljenje-da li je ZDRAVO?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Med i cimet za mrsavljenje-da li je ZDRAVO?
Kasika meda i kasicica cimeta u casi prokuvane vode ujutru na prazan stomak i uvece pred spavanje, kazu i te kako podstice mrsavljenje i onemogucava gomilanje novih masnih naslaga. Htela bih da probam, kao nesto sto je sasvim prirodno ali me zanima da li je zdravo? Znam da je med tezak kada se uzima na prazan stomak, a cimet skoro nikada ne koristim u ishrani, pa i ne znam njegovo delovanje. Da li bi neko strucan mogao da me posavetuje? Hvala unapred
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Ja to pijem vec neke 2-3 nedelje. U pocetku mi nije bilo previse ukusno, posle sam se navikla. Smrsala sam 3 kg za to vreme ali ne znam da li je zbog toga, jer primenjujem i kalorijsku dijetu.Dr Optimista, sta znaci to da podstice stvaranje insulina?I sta ce biti ako uzimam metalnom kasikom(sto i radim, nemam drugu)? Ako je nesto strasno, da kupujem plasticnu:)
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
A onda nesto ne radis kako treba cim oce da te se rese:) A sad sam tek videla na prvoj strani da je trudnjaca napisala da krece sa tom "dijetom". Moguce je da ovo sto sam pisala nije pravilno shvaceno ali posto je dijetu stavila pod navodnike mislim da je sve ok. U slucaju da neko nije razumeo, ovo nije nikakva dijeta, to se pije ujutru na prazan stomak pre dorucka i uvece pred spavanje. Dakle, naravno da ne treba ziveti samo na tome!!!!!! Ostali obroci treba da ostanu normalni!!!!!
-
- Aktivan član
A onda nesto ne radis kako treba cim oce da te se rese:) A sad sam tek videla na prvoj strani da je trudnjaca napisala da krece sa tom "dijetom". Moguce je da ovo sto sam pisala nije pravilno shvaceno ali posto je dijetu stavila pod navodnike mislim da je sve ok. U slucaju da neko nije razumeo, ovo nije nikakva dijeta, to se pije ujutru na prazan stomak pre dorucka i uvece pred spavanje. Dakle, naravno da ne treba ziveti samo na tome!!!!!! Ostali obroci treba da ostanu normalni!!!!!
Cimet i med
Da, zula sam za ovu kobinaciju, i da je dobra za mrsavljenje. Da treba razmutiti kasicicu cimeta i meda u toploj vodi i popiti ujutro i uvece pred spavanje. Cula sam da je efikasno jer ubrzava metabolizam. To je verovatno tacno, ali je problem da cimet kao jak zacin unistava sluzokozu zeluca tako da ne verujem da je dobra duga upotreba istog.