Pisem jedan rad povodom novog Zakona o oglasavanju lekova. U jednom od kljucnih aspekata tog rada trebalo bi da dodjem do konkretnih ljudi koji su imali zdravstvenih problema lakomisleno verujuci TV reklamama i uspesnosti nadrilekova.
Da li znate za takve primere? Bio bih veoma zahvalan ako biste mi pomogli.
Losa iskustva sa nadrilekovima
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 23, 2006 4:43 pm
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ima jedna slična tema sad je pokrenuta na ''Pitanja i odgovori'' tema -pozitivna i negativna iskustva sa alternativnom medicinom................
Pa ako hoćete ,možda možete tamo naći nešto o tome.
Ja lično znam kad je bila ona čuvena afera sa 'kokosai' ili tako nešto slično ,tabletama za mršavljenje kad je narod gutao i ''lepo'' imalo efekta uz ''malu pomoć'' pantljičare.Čak je bio i skup u Sava centru povodom toga .......možda ima nešto po internetu .............ali bilo je to davno ,možda pre desetak godina(ja hvala Bogu nemam lično iskustvo)nego sam se sad setila kao kroz maglu te afere.
Pozdrav i srećno.
Pa ako hoćete ,možda možete tamo naći nešto o tome.
Ja lično znam kad je bila ona čuvena afera sa 'kokosai' ili tako nešto slično ,tabletama za mršavljenje kad je narod gutao i ''lepo'' imalo efekta uz ''malu pomoć'' pantljičare.Čak je bio i skup u Sava centru povodom toga .......možda ima nešto po internetu .............ali bilo je to davno ,možda pre desetak godina(ja hvala Bogu nemam lično iskustvo)nego sam se sad setila kao kroz maglu te afere.
Pozdrav i srećno.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Evo, reci cu Vam ja jedan primer nad primerima: KOSMODISK! Nema pacijenta koji mi je dosao sa hronicnim lumbalgijama ili srodnim problemima (back pain), da nije ili kupovao, ili pozajmljivao, ili razmisljao o kupovini te plasticne smejurije. Broj onih koji su bacili novac je neverovatan. O pozadini takozvanih "testimonial" reklama, u kojima sve sami starci reklamiraju "cudesnu spravu" mogu samo da nagovestim: vecina - ako ne i svi - su usli u fazu kada se diskusi i protruzije stabilizuju prirodnim procesom okostavanja i dehidracije. U tom zivotnom dobu ishialgije (i radikulopatije generalno) prakticno nestaju same od sebe.
Zasto u reklamama ne postoji makar jedan navod NAUCNOG rada u kome postoji dvostruko slepa proba?
Sramota je kako se neodgovorno ponasamo prema manipulatorima u oblasti tako osetljivojkao sto je zdravlje.
U jednoj od epizoda serije "Mile vs. Tranzicija", Mile se pojavio sa improvizovanim "kosmodiskom" napravljenim od dugackog "lanca" belog luka! Mile, svaka cast!
Sto rece jedan od onih koji su svojevremeno uzimali novac na preparatu protiv celavosti (reci cu samo da je naciv preparat pocinjao slovom "A", a kreator je bio iz Pirota...): 'Luk i vodica da padne parica!"
Zasto u reklamama ne postoji makar jedan navod NAUCNOG rada u kome postoji dvostruko slepa proba?
Sramota je kako se neodgovorno ponasamo prema manipulatorima u oblasti tako osetljivojkao sto je zdravlje.
U jednoj od epizoda serije "Mile vs. Tranzicija", Mile se pojavio sa improvizovanim "kosmodiskom" napravljenim od dugackog "lanca" belog luka! Mile, svaka cast!
Sto rece jedan od onih koji su svojevremeno uzimali novac na preparatu protiv celavosti (reci cu samo da je naciv preparat pocinjao slovom "A", a kreator je bio iz Pirota...): 'Luk i vodica da padne parica!"
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.