za kratko vreme

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
traktor
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 5:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

za kratko vreme

Post od traktor »

oke, imam 16-ak dana da skinem koliko god se skinuti moze
ali... kako ? :)
forever shall the wolf in me
desire the sheep in you...
hijena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 10:35 pm

Post od hijena »

ukoliko imas preko 20 god, moj predlog ti je dnevni unos kalorija do 1400 uz sto vise setnje u toku dana i za 16 dana mozes da skines oko 4 kg.
Nisam nutricionista ali po mojoj logici mogla bi rasporediti obroke na 5 manjih, neces gladovati, ne iskljucujes omiljene namirnice a uz sve to ne cekas previse da nesto gricnes! :D
Ovo cu prvi put uraditi, tj. predloziti jelovnik po svom ukusu na sajtu. Naravno treba uzeti u obzir da to nije svakodnevni jelovnik vec, za one koji bi voleli da smrsaju koje kilce.
-Kad ustanes, mozes napraviti nesto kao vocni jogurt koji sam otkrila i prosto ostala odusevljena jer je preukusan i osvezava u ovim vrelim danima! Manju Hladnu bananu iseckas u ciniju tako da svaki kolutic podelis na cetvrtine, zatim prelijes sa 2 dl jogurta od obranog mleka i promesas to. E sad, posto ja volim da bude malo slatko, uzmem 2-3 tabletice zasladjivaca (ne sadrzi kalorije) i izmrvim na tacnu a zatim to dodam u vocni jogurt. Ovo mozes praviti i sa jagodama, malinama i drugim vocem, ali najukusnije je sa bananom iako je ona kaloricnija od od npr. 200 g jagoda. ovaj vocni jogurt od banane ima 200 kalorija.
-Posle oko 2 sata mozes pojesti nesto sto ce ti dati vecu potrebnu energiju, npr 100 g proje (to je jedna ona "kucica") i casu jogurta. Ovaj obrok ima do 350 kal.
-za rucak mozes jesti grilovanu piletinu i saltu od paradajza, krastavca i malo hleba. taj obrok moze imati i do 450 kal. Salata od 2 paradajza i 1 srednjeg krastavca ima do 130 kal. parce hleba do 100 kal, a kolicinu mesa izracunaj od oka.
-za dezert koji je bolje uzeti 1-2 sata nakon rucka (da se ne preoptereti stomak) najbolji je sladoled koji ima do 200 kal.
-uvece mozes jesti bilo sta sto ima do 200 kal. to moze biti: kesica cipsa (to su oni npr famoso sa picom, ima svega 160 kal.), smoki, grisini, 50 g leblebija, opet neki vocni jogurt (pravljen) itd.
E mozda sam sve udavila ovim, ali bilo mi merak da i ja pokusam nekom da pomognem! :D :wink: pozz
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

a da, umalo da zaboravim...unosi oko 2 l vode obavezno, i jos bi bilo idealno kada bi naterala sebe da popijes bar 2 solje zelenog caja dnevno...toliko od mene 8)
Korisnikov avatar
traktor
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 5:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od traktor »

joj, hvala puno !!! najvise su mi pomogle informacije o tome sta sadrzi koliko kalorija :)
koliko vidim, niceg se necu odreci, a i voda i zeleni caj ne bi trebalo da budu problem (iako dnevno popijem svega jednu solju mleka)
hvala jos jedared :)
forever shall the wolf in me
desire the sheep in you...
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

Molim i drugi put! :D Ah da, posto i sama ne volim cajeve, a i mrzi me da ih kuvam i pijem po ovoj vrucini, nasla sam kapsule zelenog caja u merkatoru, piju se 3 puta dnevno i mnogo je lakse! Samo progutas sa vodom, nema ukusa, nema pretrpavanja vodom...
Platila sam ih 120 din, pa ako zelis kupi, nije skupo a ima 3 table! Pozz
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MARS »

Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MARS »

hijena napisao:Molim i drugi put! :D Ah da, posto i sama ne volim cajeve, a i mrzi me da ih kuvam i pijem po ovoj vrucini, nasla sam kapsule zelenog caja u merkatoru, piju se 3 puta dnevno i mnogo je lakse! Samo progutas sa vodom, nema ukusa, nema pretrpavanja vodom...
Platila sam ih 120 din, pa ako zelis kupi, nije skupo a ima 3 table! Pozz
Napravi zeleni caj i pomesaj ga sa sokom od pomorandze, ispadne ekstra :wink:
Odgovori