ukoliko imas preko 20 god, moj predlog ti je dnevni unos kalorija do 1400 uz sto vise setnje u toku dana i za 16 dana mozes da skines oko 4 kg.
Nisam nutricionista ali po mojoj logici mogla bi rasporediti obroke na 5 manjih, neces gladovati, ne iskljucujes omiljene namirnice a uz sve to ne cekas previse da nesto gricnes!
Ovo cu prvi put uraditi, tj. predloziti jelovnik po svom ukusu na sajtu. Naravno treba uzeti u obzir da to nije svakodnevni jelovnik vec, za one koji bi voleli da smrsaju koje kilce.
-Kad ustanes, mozes napraviti nesto kao vocni jogurt koji sam otkrila i prosto ostala odusevljena jer je preukusan i osvezava u ovim vrelim danima! Manju Hladnu bananu iseckas u ciniju tako da svaki kolutic podelis na cetvrtine, zatim prelijes sa 2 dl jogurta od obranog mleka i promesas to. E sad, posto ja volim da bude malo slatko, uzmem 2-3 tabletice zasladjivaca (ne sadrzi kalorije) i izmrvim na tacnu a zatim to dodam u vocni jogurt. Ovo mozes praviti i sa jagodama, malinama i drugim vocem, ali najukusnije je sa bananom iako je ona kaloricnija od od npr. 200 g jagoda. ovaj vocni jogurt od banane ima 200 kalorija.
-Posle oko 2 sata mozes pojesti nesto sto ce ti dati vecu potrebnu energiju, npr 100 g proje (to je jedna ona "kucica") i casu jogurta. Ovaj obrok ima do 350 kal.
-za rucak mozes jesti grilovanu piletinu i saltu od paradajza, krastavca i malo hleba. taj obrok moze imati i do 450 kal. Salata od 2 paradajza i 1 srednjeg krastavca ima do 130 kal. parce hleba do 100 kal, a kolicinu mesa izracunaj od oka.
-za dezert koji je bolje uzeti 1-2 sata nakon rucka (da se ne preoptereti stomak) najbolji je sladoled koji ima do 200 kal.
-uvece mozes jesti bilo sta sto ima do 200 kal. to moze biti: kesica cipsa (to su oni npr famoso sa picom, ima svega 160 kal.), smoki, grisini, 50 g leblebija, opet neki vocni jogurt (pravljen) itd.
E mozda sam sve udavila ovim, ali bilo mi merak da i ja pokusam nekom da pomognem!

pozz