Devetogodisnji djecak operisao je maligni tumor na vratu, hemotrapija je trajala par dana i prestali su mu je davati jer su mu svi nalazi hvala Bogu uredni i pokazuju da se bolest nije prosilirila.
Moje je pitanje, kako da ga hranimo, koje preparate ili cajeve da mu dajemo tako da on ostane zdrav i jak?
Molim sve koji nesto znaju o tome da pisu i pomognu!
Hvala!
Kako da hranimo dijete poslije hemoterapije?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Ja mogu da kažem samo šta sam ja suprugu davala posle terapije zračenja. Jako puno voća, povrća, zdravog mesa.... Od povrća posebno je dobar paradajz, od voća ananas, banane.... od mesa riba, teletina, konjetina. I svakako jako puno zeleniša, i to što više u svežem obliku. Ne znam samo da li kod hemoterapije postoje neka ograničenja unosa hrane, kod zračenja toga nema.
Uz sve to sam mu pravila sok, tzv.bombu vitamina. Pravi se tako što se na sokovnik iscedi sok od 1kg jabuka, 1kg limuna, 1kg cvekle i 1kg šargarepe. Tome se doda 1/2kg meda i normalno se uzima jedna mala čašica svako jutro. Moj suprug je uzimao po par velikih čaša dnevno u toku terapije.
Zeleni čaj je takođe jako zdrav.
Mislim da je voće najvažnije, jer su vitamini neophodni. Što se tiče veštačkih preparata, ja ih lično izbegavam.
Uz sve to sam mu pravila sok, tzv.bombu vitamina. Pravi se tako što se na sokovnik iscedi sok od 1kg jabuka, 1kg limuna, 1kg cvekle i 1kg šargarepe. Tome se doda 1/2kg meda i normalno se uzima jedna mala čašica svako jutro. Moj suprug je uzimao po par velikih čaša dnevno u toku terapije.
Zeleni čaj je takođe jako zdrav.
Mislim da je voće najvažnije, jer su vitamini neophodni. Što se tiče veštačkih preparata, ja ih lično izbegavam.