Da li preporucujete koriscenje suplemenata tipa kreatin, glutamin, BCAA, whey protein....ako neko ima hemoroide, vec 2 g kod lekara sam isao i rekla mije da povecam fizicku aktivnost, krenuo sam u teretanu, trcanje basket.........sad bih hteo uzeti neki suplement za vecu snagu i misice i izdrzljivost ali nekako se premislam posto imam hemoroide pa pitam vas sta mi preporucujete
Na sajtu Twinlaba sam procitao da ove proizvode nesmeju koristiti trudnice, deca i osobe ispod 18 g. (ja imam 19 g)
Cuo sam da u globalu sve one namirnice, lekove pa valjda i suplemente koje ne preporucuju deci i trudnicama nisu bas preporucljivi obicnim ljudima sem ako nemaju preku potrebu.
Ali ja osecam da mi je potrebno neto da me povrati dok sam u teretani.
A zasto bas Twinlab? Iako od njih nisam probao previse suplemenata preporucio bih ti nesto sto sam probao i dalo mi je rezultata. Od Twinlaba ti jedino preporucujem tecne aminokiseline "Amino Fuel Liquid". On je extra i brzo deluje stim sto mu je mana cena
E ovako, protein je majka za misice pa bi ti on trebao biti osnovan suplement a ovo ostalo je dodatak da ne kazem finese. Evo ukoliko si se odlucio za kvalitet dobro bi bilo da uzmes Dymatize ISO-100 ili malo jeftinija varijanta Dymatize Elite Whey. To su po meni dva najbolja proteina u odnosu cena/kvalitet. Sto se tice Glutamin i BCAA su najbitnija u zastiti misica od razgradnje pogotovi jer imas kardio trening, Evo i BCAA od proizvodjaca SNI koja je jedna od vodecih u svetu a zove se "BCAA 4 HOUR" i hrani misice 4 sata sto je najduze od svih amiinokiselina na trzistu. To je novitet u Srbiji barem koliko ja znam. Ukoliko uzimas kreatin najbitnije od svega je da bude mikronizovan na to obavezno da obratis paznju. Ja inace ne volim ovaj suplement jer ne osecam da deluje na meni a i ne ga jer nema nikakav ukus. Mesa se sa dextrozom da bi imao neki slatkasti ukus a u stvari je kao da pijes slatku vodu sa peskom jer se kreatin tesko razbija a u peskovitom je stanju. Medjutim jedino sto sam pio i to kratkovremeno je kreatin od Scitec Nutritiona a zove se Pump FX i on je kreatin u sumecoj formi, a ima ukus kao neki jaci sok i nema osecaj peska u ustima, plus je jaci od obicnog kreatina i brze deluje jer je takav. Ali cena je takodje malo veca.
Ne vidim kakve veze ima to sto ima hemoroide i ide u teretanu? Hemoroidi inace nastaju od previse sedenja a ovo ce mu pomoci da se malo krece i izbegne sedenje, a taman ce i ishranu da popravi. A decko je i punoletan tako da nema problema to sto uzima suplemente, osim toga ne uzima nista stetno.
Sve sto je vestacko je naravo i stetno. Nista ti sada nece biti ali posle kroz koju godinu doci do izrazaja hemija u organizmu e onda ces da pitas zasto. Javi mi se na mail ako zelis zdravu ishranu pored koje ti ne treba teretana niti bilo kakva drugo cuda. [email protected]
Herbalife napisao:Sve sto je vestacko je naravo i stetno. Nista ti sada nece biti ali posle kroz koju godinu doci do izrazaja hemija u organizmu e onda ces da pitas zasto. Javi mi se na mail ako zelis zdravu ishranu pored koje ti ne treba teretana niti bilo kakva drugo cuda. [email protected]
Kako to mislis jesi li imao sopstveno iskustvo u vezi njih ili jesi li negde procitao, (stavi link tog sajta ili udri c/p), ili si mozda doktor pa imas iskustva sa pacijentima koji su imali problema sa suplementima?
Sto se tice suplemenata oni nisu nikakva hemija to je nesto sto zahteva svaki organizam ali ne unosi se dovoljno preko hrane. Da bi uneo dovoljno proteina preko hrane potrebno je da pojedes 5kg mesa svaki dan sto je neizvodljivo. Kreatin imas u pilecem mesu, proteine imas u tunjevini, piletini... ali suplementi su tu da to nadoknade da se ne bi prezderavao svaki dan nego da bi imao normalne obroke.
Sta se proverava na VMA testu za suplemente. Da li njihov kvalitet, dozvoljeni i nedozvoljeni dodaci.
Tu proveru vrse doktori pa sad ne razumem sto ih ovi drugi doktori toliko kritikuju, (neka doktori daju obrazlozenje zbog cega ih kritikuju ili hvale, ako nisu stetni i prosli su VMA analizu). Ukratko sta im fali ako su na jednom mestu potvrdili ispravnost, a vamo ih kritikuju.
Naravno da supplementi mogu da stete, ako se uzimaju u vecim dozama nego sto je propisano, da ne budemo u zabludi, znaci koristiti umreno, i ne non stop koristiti creatin i whey, godisnje 2-3 u vrh glave..
A sto se tice zdravlja kad uzimaju supplemente obicno prodavac kaze kupcu "Ej da znas samo MORAS DA SREDIS ISHRANU I DA JEDES PUUUNO MESA" (naravno to je za misicnu masu, to svi i zelimo, ne ?) E onda tu nasteje problem, pa likovi se utripuju i jedu na silu, cak i vise nego sto mozes, pa dolazi do povracanja itd itd, naravno tu vec nastaje neki zdravstveni problem, evo ja sam vam cist primer jbg
Ima isto tako puno mojih ortaka, znaci prezderavali se pa popili poviseni krvni pritisak itd itd.. Zato kazem da supplementi na neki nacin mogu statiti.. Ipak mislim da je najbolje natural, znaci treniras i sredis ishranu u normalnim kolicinama, znaci 5 obroka (ali manjih) i to umereno..
Uros90 napisao:Naravno da supplementi mogu da stete, ako se uzimaju u vecim dozama nego sto je propisano, da ne budemo u zabludi, znaci koristiti umreno, i ne non stop koristiti creatin i whey, godisnje 2-3 u vrh glave..
A sto se tice zdravlja kad uzimaju supplemente obicno prodavac kaze kupcu "Ej da znas samo MORAS DA SREDIS ISHRANU I DA JEDES PUUUNO MESA" (naravno to je za misicnu masu, to svi i zelimo, ne ?) E onda tu nasteje problem, pa likovi se utripuju i jedu na silu, cak i vise nego sto mozes, pa dolazi do povracanja itd itd, naravno tu vec nastaje neki zdravstveni problem, evo ja sam vam cist primer jbg
Ima isto tako puno mojih ortaka, znaci prezderavali se pa popili poviseni krvni pritisak itd itd.. Zato kazem da supplementi na neki nacin mogu statiti.. Ipak mislim da je najbolje natural, znaci treniras i sredis ishranu u normalnim kolicinama, znaci 5 obroka (ali manjih) i to umereno..
Znas li koga ko ima hemoroide, i koristi whey i kreatin. Kako mu se odrazavaju na varenje, krvni sistem, jel im to sve u redu.
Pre, tokom, i posle treninga mi organizam jednostavno trazi hranu, pa sam se zato odlucio da kupim neki protein (ali da nije ultra mega giga blablabla). za brzi povratak snage posto ne mogu snicle, pire, gulas u teretanu .
Uros90 napisao:Naravno da supplementi mogu da stete, ako se uzimaju u vecim dozama nego sto je propisano, da ne budemo u zabludi, znaci koristiti umreno, i ne non stop koristiti creatin i whey, godisnje 2-3 u vrh glave..
Znas li koga ko ima hemoroide, i koristi whey i kreatin. Kako mu se odrazavaju na varenje, krvni sistem, jel im to sve u redu.
Pre, tokom, i posle treninga mi organizam jednostavno trazi hranu, pa sam se zato odlucio da kupim neki protein (ali da nije ultra mega giga blablabla). za brzi povratak snage posto ne mogu snicle, pire, gulas u teretanu .
Zaista ne poznajem likove sto idu u gym a imaju Hemoroide, ali mislim da svakako ne bi trebao zbog toga da se forsiras previse u teretani vec da opusteno radis, i naravno da pravis pauze..
Sto se tice proteina, on nikako NE SME DA TI BUDE ZAMENA ZA OBROK, dakle supplement je samo dodatak u ishrani, ti ga posle treninga popijes jer se brzo rastvara i nahrani tovoje misice proteinima odmah nakon treninga, ali zato 45 min od treninga pojedi neku piletinu, ribu ili sta vec..
P.s da me ne shvatis pogresno kad kazem da ne sme da ti bude zamena za obrok (pa da umesto rucka popijes protein ), posto na nekim Gainer proteinima (zastarelim) pise kao "zamena za obrok" ali naravno ti pored toga trebas da jedes i jedes, ako zelis prave rezultate.. Kako moj drug kaze kao on bi non stop pio protein i nista ne bi jeo (zamena za obrok) , naravno to je glupost..
Problematichan napisao:Imas i suplemente kao zamene obroka ali oni se uzimaju samo jednom dnevno ne valja da menjas svaki obrok suplementima mora da uneses i hranu.
@uros90
Sta 2-3 puta godisnje da se koristi?
Da, proteinske cokoladice, ali to nije to.. Ne mozes recimo svaki dan to jesti.. Ja sam jednu uzeo i jedva sam je pojeo znaci sito je zlo
Za supplemente sam rekao 2-3 godisnje, da ne treba preterivati, pa non stop uzimati recimo creatin, amino, whey.. 2-3 godisnje uzimati u vrh glave..