flasirana voda - za Godza (i ostale koji znaju)

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

pjano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 12:23 am

Post od pjano »

Pre par dana, kupio sam Aquaphor ultra u Metrou 3L (1360din) imaju i one Brita ali su malo skuplji.

http://www.aquaphor.com/Images/ultra.jpg
Aquaphor Ultra Pitcher size - 3.0 L

Postavio sam filter po uputstvu, prvih nekoliko sadrzaja vode sam prosipao.

Primetio sam da nakon svakog filtriranja u bokal iz filtera ispadaju po nekoliko sitnih crnih cestica velicine zrnaca secera, mozda malo manjih. Lice na strugotine metala ili crni pesak. Sitne jesu, ali seprimecuju kad se dobro zagleda u bokal.

Obzirom da ovaj filter treba da preciscava vodu nekako mi je nelogicno da iz njega ispadaju ovakve stvari. Sad mi bas i nije do ove vode :) Da li je filter los, ostetio se u transportu, ne znam ali mi se ovo ne svidja.
pjano
Novi član
Novi član

Post od pjano »

evo fotografije onog sto ispada iz filtera:

Slika

(sibica je tu samo radi poredjenja velicine)

Tako da filter ne da preciscava nego izvlaci iz vode i onog cega nema :)
Ili ti, preciscava vodu od teskih metala pa ih pretvara u sitna zrnca :)
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:o :o :o jel ovo iz vode ili aparata???
pjano
Novi član
Novi član

Post od pjano »

Ovo je iz aparata koji je filtrirao i ja treba da popijem :)
Izgleda da je to neki aktivni ugalj il sta vec i kao to je mnogo zdravo :)

Kod: Obeleži sve

Poštovani,
crne čestice koje vodite u prečišćenoj vodi su čestice aktivnog uglja koje su ašsolutno bezopasne i koje se ne uvek pojavljuju na početku korišćenja filtera, nekada, nepisano je pravilo, i pri kraju iskorišćenog kapaciteta, tako da slobodno možete tu vodu da koristite i za piće i za kuvanje.

AKVAFOR
Marrri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2007 5:04 pm

Post od Marrri »

Ja sam kupila pre mesec dana u Metrou ruski bokal Aro cena je bila vise nego povoljna - oko 750din. a paket od tri filtera je oko 550din. Potpuno isto izgleda kao ovaj
http://www.aquaphor.com/Images/ultra.jpg
pegaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 12:04 am

Post od pegaz »

natural napisao:Ono sto sam ja pokupila od informacija jeste da sto se tice voda nije bitan samo njen sastav na izvoristu i naravno bakterioloska ispravnost. Bitan je i nacin flasiranja. Odredjene vode se od izvorista dovlace kroz odredjene cevovode, sto ce reci, bitan je i sastav tih cevi.
Ja sam cula da se Vlasinska rosa spusta sa vlasine kroz aluminijumske cevi sto bitno utice na njen sastav.
Da li neko zna vise o tome. Nije ta voda jedina, to vazi i za Prolom. Koliko znam Aqua Viva je sto se toga tice O.K.
I da li neko moze a mi kaze nesto za izvor Heba vode. Oni imaju onu eko-vodu..ali ne zna...ono bombardovanje i sve to..Heba je valjda u Bujanovcu, ako nisam nesto pomesala.

Hvala na paznji i cekam odgovor :D

Ovo je potpuno netacno!!! Bavim se vodama i licno sam radila na projektima za ove fabrike - Vlasinska Rosa ima plasticne, a Prolom Voda prohromske cevi od bunara do fabrike. Sa tog stanovnistva obe su potpuno bezbedne.
Inace, Prolom Voda je jedina voda koja je bila potpuno ispravna kada su pre par godina vrsili ispitivanja voda koje su vec na trzistu.
Vode koje nikako ne bih preporucila su sve vode iz Vojvodine. Voda Voda, Vujic i Gala su u principu iste. Sjajne su Crnogorske vode - Gorska je bila najbolja dok nisu promenili izvor sa kog su je flasirali. Vode koje se flasiraju u okolini Kolasina su takodje dobre. Na jako malo voda se mogu odraziti posledice bombardovanja jer su skladista voda duboko u zemlji ispod slojeva gline ili kamena. Vode treba menjati stalno. Preporucujem i redovno konzumiranje Proloma radi prevencije stvaranja kamenja u organizmu.

Pozdrav!
Odgovori