Dobra iskustva sa "Savetovalistem za dijetetiku"

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Ko te nasmeja JA? :wink:
zorankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 6:12 pm

Post od zorankov »

Kad kile "stanu", ne treba se demoralisati. Nastaviti i dalje, jer organizam se podsvesno bori proiv skidanja kilaže, tako da "odbija" dalji gubitak kilograma. Treba samo nastaviti dalje, ako ne ove sedmice, poznaće se iduće.
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm

Post od skorpija_jarac »

ja sam bez problema dobila uput u domu zdravlja zvezdara, ali kad sam jutros pozvala da zakazem pregled kod nutricioniste, rekli su mi da nemaju nista slobodno do septembra, osim ako zelim da platim pregled 3300 din, i svaka sledeca kontrola se placa...
UZAS!
zorankov
Novi član
Novi član

Post od zorankov »

skorpija_jarac napisao:ja sam bez problema dobila uput u domu zdravlja zvezdara, ali kad sam jutros pozvala da zakazem pregled kod nutricioniste, rekli su mi da nemaju nista slobodno do septembra, osim ako zelim da platim pregled 3300 din, i svaka sledeca kontrola se placa...
UZAS!
Ja sam od aprila krenuo ponovo u isto savetovalište. Uput sam dobio u januaru, tačnije 29. januara, a zakazali mi tek za 4. april. onda su me vratili, zbog toga što mi je istekla važnost uputa. Lično smatram da je to "glupo", jer itnp je da je uput važeći u momentu zakazivanja. Tako sam došao z nedelju dana. Verovatno ti zakazuju tek za septembar, zbog odmora. Inače se sad prvi put obavlja malo duži pregled, a kasniej je samo kontrola, koja traje kraće.
moonlight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:44 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od moonlight »

Iskustvo moje kume u orthomedicare-u je fenomenalno. Oni ne samo da ti prepišu dijetu nego testiraju i metabolizam. Tako da je mršavljenje mnogo zdravije. Individualnim pristupom, oni sagledaju vašu metaboličku individualnost i kreiraju dijetu koja sačinjava hranu na koju ste i navikli da jedete (naravno ne dolazi u obzir slatkiši i McDonalds hrana) ali približno prilagode Vašem ukusu tako da se ne osećate mnogo da ste na dijeti. Takođe mojoj kumi su uradili i intoleranciju na hranu jer često ako jedete namirnice na koje ste možda osetljivi može znatno da uspori proces slabljenja.
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm

Post od skorpija_jarac »

sve si napisala osim koliko kosta to zadovoljstvo?
moze i na pp
zorankov
Novi član
Novi član

Post od zorankov »

skorpija_jarac napisao:sve si napisala osim koliko kosta to zadovoljstvo?
moze i na pp
Takođe, ako može na pp
majma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 9:54 am

Post od majma »

Ja sam bila u jednom savetovalistu za dijetetiku pa da prenesem svoje iskustvo. U Domu zdravlja u Zarkovu (ja sam na Banovom brdu) postoji nutricionista kod koga se ide bez uputa samo za zdravstvenom knjizicom. Zakazuje se pregled na koji se ceka oko mesec dana. Potrebna vam je kompletna krvna slika, biohemija, secer, lipidni status, AST, ALT. Radi jedna mlada prijatna doktorka. Stane se na neku vagu koja ima sa prdnje strane veliki display, i uhvati se rukama za neke rucke. Stoji se jedno 5 minuta dok vaga ne odradi svoje, meri kg, kolicinu vode, sala, misica itd., i onda odredi koliko treba da se skine kg tj. koja je idealna tezina. Onda sledi razgovor sa doktorkom i zakazivanje dolaska po dijetu. Ja sam dobila dijetu od 1600kalorija sto je sasvim podnosljivo, cak se dosta jede. U prethodnim postovima sam videla da su vama u dijetama bile zabranjene neke stvari tipa pasulj, grasak, boranija dok ja to treba da jedem. Znaci nisam dobila dijetu tipa dorucak rucak vec sta od namirnica i u kojoj kolicini treba dnevno da unesem. Za dve nedelje idem na kontrolu pa cu vas obavestiti koliko sam skinula prvog meseca. Pozdrav
gaga0408
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 10:30 pm

Post od gaga0408 »

cao svima! posto i ja spadam u vasu grupu u borbi protiv suvisnih kilograma resila sam da vam se javim.Ja sam krenula privatno kod doktorke Branke Mirkovic koja radi u Pancevu.Ovo mi je druga nedelja kako sam na dijeti i jako sam zadovoljna.Za 7 dana skinula sam 3.1kg i to bez nekog gladovanja.Imam 5 obroka dnevno i nisam uopste gladna. A inace sam preporuku dobila od koleginica koja je za 7 nedelja skinula 20kg.Ako zelite da vam dam broj tel i vise informacija javite se privatnom porukom.[/b]
dejann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2009 8:48 pm

Post od dejann »

da li nekoo zna gde mogu kupiti kremu za topljenje sala LIPO REDUKS?
lilival
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 8:46 am

Post od lilival »

Evo i ja da vam se pridruzim. Borim se sa viskom kilograma vec 4 godine i odlucila sam da odem u Savetovaliste za dijetetiku. Imam zakazano za 16. jun, a dotle treba da uzmem uput i uradim biohemiju krvi, krvnu sliku i urin. To je sve sto su mi rekli.
Ima li neko iskustva sa savetovalistem?
zorankov
Novi član
Novi član

Post od zorankov »

majma napisao:Znaci nisam dobila dijetu tipa dorucak rucak vec sta od namirnica i u kojoj kolicini treba dnevno da unesem.
ovo je princip i Savetovališta za dijetetiku u okviru Instituta za higijenu i medicinsku ekologiju, pri Medicinskom fakultetu, gde idem i ja. Pojedine namrinice se "zabranjuju" samo onim osobama koje imaju određenih prolema. Ja sam dijaberičar, pa tako izbegavam šečer i sl.
tatjanamm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 13, 2009 12:21 am

Post od tatjanamm »

DRAGA MOJA,
JOS JEDNOM DA TE ZAMOLIM DA MI NA PP POSALJES KONTAK I NEKE BLIZE I NFORMACIJE ZA DOKTORKU BRANKU MIRKOVIC IZ PANCEVA. NADAM SE DA CES U SKORIJE VREME PROCITATI MOJU PORUKU.
HVALA TI UNAPRED
hmasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 12, 2009 3:26 pm

Post od hmasa »

eto ti ga sad, a oni sa testa intolerancije ne jedu mlechne proizvode. koj e pametniji, konvencionalni doktori ili alternativa :-?
hmasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 12, 2009 3:26 pm

Post od hmasa »

moonlight napisao:Iskustvo moje kume u orthomedicare-u je fenomenalno. Oni ne samo da ti prepišu dijetu nego testiraju i metabolizam. Tako da je mršavljenje mnogo zdravije. Individualnim pristupom, oni sagledaju vašu metaboličku individualnost i kreiraju dijetu koja sačinjava hranu na koju ste i navikli da jedete (naravno ne dolazi u obzir slatkiši i McDonalds hrana) ali približno prilagode Vašem ukusu tako da se ne osećate mnogo da ste na dijeti. Takođe mojoj kumi su uradili i intoleranciju na hranu jer često ako jedete namirnice na koje ste možda osetljivi može znatno da uspori proces slabljenja.
znachi umereno ogranicenje intolerancije? inace na toj temi ovde pise da su u dve klinike nekima izlazili kontradiktorni rezultati za intoleranciju
meni bi bio problem da nikad ne jedem slatkishe ok neka razumna mera je ok :( ejdnom sam drzala un dijetu i to mi se dopalo sto mogu da se jedu i dala je rezultate ali sta ja znam to je ipak nekako improvizovano a i nije ni tako laka dijeta
Odgovori