Dobra iskustva sa "Savetovalistem za dijetetiku"

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Re: Film

Post od Padmé »

evelina napisao:Nesto van nase teme.

Pogledaj film obavezno i to sa nasom sinhronizacijom. Inace nisam ljubitelj sinhronizacije, ali ova je maestralna!

Pozz
Vazi, hvala na preporuci.
Nego kako tebi ide, koji je dan ?
Videces, uskoro ces presti da brojis, a i kolicine namirnica, ces odredjivati "odokativnom" metodom. Stvar rutine :wink:
Pozdrav
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Dan peti!

Nije lose u toku dana, ali uvece :roll: Najgore je sto nisam gladna kada je vreme za veceru (20.00h) pa je preskocim i od 22h do odlaska u krevet hocu da presvisnem od gladi. Moracu ipak nesto sitno da pojedem jer mi je problem da zaspim.

Da li se secas nakon koliko dana si primetila neki gubitak u tezini?

Otkako sam se ugojila nisam kupila ni jedan deo garderobe. I NECU! Mogu da udjem samo u dve suknje, kosulje ne mogu da zakopcam, a o izgledu kada se skinem - necu ni da pricam! :oops:

Ah kad pomislim na tvojih 14 kilograma!
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

evelina napisao:Dan peti!

Nije lose u toku dana, ali uvece :roll: Najgore je sto nisam gladna kada je vreme za veceru (20.00h) pa je preskocim i od 22h do odlaska u krevet hocu da presvisnem od gladi. Moracu ipak nesto sitno da pojedem jer mi je problem da zaspim.

Da li se secas nakon koliko dana si primetila neki gubitak u tezini?

Otkako sam se ugojila nisam kupila ni jedan deo garderobe. I NECU! Mogu da udjem samo u dve suknje, kosulje ne mogu da zakopcam, a o izgledu kada se skinem - necu ni da pricam! :oops:

Ah kad pomislim na tvojih 14 kilograma!
Imas u drugom postu po redu na 1 strani od 11. okt. 2007., tamo pise da sam za 14 danas skinula 2,2 kg, a dajem i neke druge podatke iz kojih se vidi da je sve individualno.
Ja se nisam zamarala brzinom mrsavaljenja, cak se nisam ni merila , bitnije mi je bilo da smanjim holesterol i povecam gvodze.
Tek za Novu godinu kupili smo elektronsku vagu, ali ni na njoj se ne merim svaki dan.
Sto se tice garderobe, ja sam sve razdala :roll: , prosto nisam mogla da verujem da cu biti ona stara ( bar sto se kileze tice :P ), taman razlog da se kupi nova prolecna kolekcija :wink: .
Podrzavam tvoju ideju da ne dajes garderobu, negde sam napisala kako sam se super osecala kad sam usla u konfekciju :D , bila sam u fazi da sijem pantalone ili kupujem velike farmerke, pa ih kratim za 20 - 30 cm :roll: .
Samo hrabro :wink:
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Ja sam gmaz! :cry:
Odjednom me spopala kriza i u toku rucka sam pojela 100gr hleba umesto 80, a da uzas bude jos veci pojela sam tri Biotina integralna keksa sa cimetom.

Kad stavim svu onu hranu na tanjir to bude poput malog brda i uvek pomislim da necu moci pojesti! A ja sam jos uspela da uguram jedno parce hleba i kekse!

Popustila sam na petom danu! :oops:
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

evelina napisao:Ja sam gmaz! :cry:
Odjednom me spopala kriza i u toku rucka sam pojela 100gr hleba umesto 80, a da uzas bude jos veci pojela sam tri Biotina integralna keksa sa cimetom.

Kad stavim svu onu hranu na tanjir to bude poput malog brda i uvek pomislim da necu moci pojesti! A ja sam jos uspela da uguram jedno parce hleba i kekse!

Popustila sam na petom danu! :oops:
Uh, to ti ne valja :o . Ne znam zasto si gladna, mene to uopste nije mucilo ? Nalij se vodim, na silu popij 3 - 4 case pre rucka, pogledaj telo u ogledalu i zapitaj se hoces li da ostanes takva ? Razmislja o staroj garderobi koju ces ponovo nositi. Mozda ti ovi trikovi pomognu ?
Ja sam po prirodi takva da se drzim pravila, narvno ne svih :lol: , ali ako sam otisla u Savetovaliste i dobila dijetu, onda je tu kraj. Jescu onoliko koliko pise na onom papiru.
Hajde izdrzi do prve kontrole, pa popricaj sa doktrokom, bice ti laske, a i ti ces biti laksa :P , pa ce ti to dati snage za dalje.
Ovo je pocetnicka kriza, moras da je prodjes.
Drz' se !
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Ma kad bolje razmislim gladna sam samo kasno uvece. U toku dana u stvari ceznem za divnim okusom slatkisa.

Pitanjca:,
1. jel kuvas svaki dan posebno?
2. da li se gramaza odnosi na namirnice u sirovom ili kuvanom stanju?
3. Da li sir moze svaki dan da se jede ili on dolazi u obzir ako nesto drugo izbacim? npr. jogurt?

Mogu ti reci da sam se bas iznenadila koliko je malo 80gr integralnog pirinca!

Pokusacu onaj fazon sa ispijanjem vode. Mozda me prodje osecaj "gladi".

Inace, bacih pogled na tvoje ranije postove. Niza sam od tebe 1cm i laksa 4kg. Doduse, sada si ti laksa od mene, ali ..........
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

evelina napisao:Ma kad bolje razmislim gladna sam samo kasno uvece. U toku dana u stvari ceznem za divnim okusom slatkisa.

Pitanjca:,
1. jel kuvas svaki dan posebno?
2. da li se gramaza odnosi na namirnice u sirovom ili kuvanom stanju?
3. Da li sir moze svaki dan da se jede ili on dolazi u obzir ako nesto drugo izbacim? npr. jogurt?

Mogu ti reci da sam se bas iznenadila koliko je malo 80gr integralnog pirinca!

Pokusacu onaj fazon sa ispijanjem vode. Mozda me prodje osecaj "gladi".

Inace, bacih pogled na tvoje ranije postove. Niza sam od tebe 1cm i laksa 4kg. Doduse, sada si ti laksa od mene, ali ..........
Sve je relativno, ja sam sad laksa od tebe, a vidis bila sam jos teza. Tako ces i ti... mojim stopama :P
1. Svaki dan isprzim sniclu na teflonskom tiganju, probala sam da jedem kuvanu govedinu, nju zam kuvala za 2 dana, ali i ti komadici su i pored kuvanja tako tvrdi, konja da ubijes. Ribu ne volim :roll:
Prilog od povca skuvam svaki dan, ako kuvam, npr. dijetu sam pocela jos jesenas kad je bilo karfiola, tikvica i sl. to naseckam i skuvam. Dobra ideja ti je i cvekla sa sargarepom, ako imas multipraktik. Sintno nareckas, dobijes punu ciniju, pa izgleda da si, ne znam koliko, pojela :wink:
2.Gramaza se odnosi na namirnice u sirovom stanju.
3. jedem onako kako su mi zadali i ne razmisljam previse o tome. Za veceru 80 gr sira i solja jogurta.
Ne znam da li si nasla Ellu, ja je nalazim samo u Maxi -ju u Beogradjanki. Jednom sam kupila 2 bile su u roku, cak sam preracunala da ce biti u roku i nakon sto pojedem poslednju porciju, ali druga kutija je pocela da se kvari, pa sam morala da je bacim.
Tako sam dosla na ideju da zamrzname paketice od po 80 grama, stavim na plasticnu kesu, onda uvijem i stanjim da bi se lakse otopilo. Kad hocu da jedem izadim nekoliko sati ranije, a ako zaboravim tu je radijator :wink: , zacas se odledi. Tako mogu da kupim po nekoliko kutija odjednom. Isto radim i sa hlebom izrezem na kriske, zamrznem, ujutro izvadim iz zamrzivaca.
P&P ( pozdrav & podrska )
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Pa ti imas citave sisteme! :D Domisljato, moram priznati. Pogotovo ovo sa hlebom!

Sto se tice cvekle i sargarepe, ja otprilike svaki treci dan pravim sok (u toku hemoterapije to je bilo svaki dan.fuj) od cvekle,celera,sargarepe, limuna i malo djumbira.

Inace, danas sam stala na vagu i imam 2 kg manje. Ma znam da je u pitanju voda, ali svejedno bilo je lepo videti manju cifru.

Inace, juce sam se cula sa svojom prijateljicom, mojom doktorkom opste prakse i ona rece da nisam imala pravo na uput za Savetovaliste posto je ono u okviru Medicinskog fakulteta, a ne Klinickog centra, a oni nemaju potpisan ugovor sa Med.fak. Budalastine! Pa ako budu nju licno teretili za te pare moracu to da platim. Inace cena prvog pregleda je 3.300din, a kontrolni 1.500. :(
Ali sta je - tu je!
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

Pa cekaj, da li neko, bilo ko, ima pravo da dobije uput ?
Tamo dolaze ljudi sa razlicitih delova grada i svi sa uputom, niko ne placa.
Obicno malo porazgovaras dok cekas red, ja sam razgovarala sa jednom devojkom i jednom zenom koja je dovela i odraslog sina. Ni jedna ni druga nisu sa Savskog venca, a mislim da je ova zena bila iz Rakovice ?
Da li si razmisljala o promeni DZ ?
Koliko ja znam to se po zakonu moze i mesto stanovanje ne odredjue i DZ u kome se lecis. Npr. ja sam zivela sa roditeljima na Vracaru, posto sam se preslila na Savski venac, tek posle godinu - dve mi je palo na pamet da prenesem i karton.
Jeste da je to malo komplikovanije, ali ako na Savskom vencu dobijas uput bez problema, lepo prebacis karton i pare u dzep, ako ti ne daju uput za pregled, nece ti dati ni za biohemijske analize, to ti je privatno jos 2000 din. Onda stvarno bolje da ides kod Jorge iz platis 50 evra ( tako sam cula, a nije nemoguce ).
DZ je renoviran i prosle godine proglasen najboljim u Srbiji.
Ako te interesuje kontaktiraj me na PP, mogu ti dati ime svoje doktorke opste prakse.
I dalje mi nista nije jasno ? Kad ides na kontrolu ? Malo porazgovaraj sa drugim pacijentima, pitaj ih iz kog su dela grada i da li su imali problema sa uputom. Ja bih pitala umesto tebe, ali imam kontrolu tek 20. marta :roll: .
Super za ta 2 kg, vidis kako je lepo krenulo.
P&P
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Stvarno me nervira to sa uputom. Prva kontrola mi je 22.februara. Pitacu tamo u svakom slucaju da li oni znaju u cemu je problem. Ti rece da uput vazi tri meseca. Postoji verovatnoca da cu se neprijatno iznenaditi kada jednog dana stigne da platim prvi pregled + kontrole. Presesce mi sve pa mi samim time nece biti ni do jela!

Nebih da menjam DZ. Pred par meseci sam se prebacila. Moja lekarka opste prakse je moja prijateljica i zaista je izuzetan lekar, a znas i sama koliko je to tesko pronaci.

Drzi mi palceve za vikend. To mi je uvek krizni period! Bila debela ili mrsava. Pardon - normalna!
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

Post od Padmé »

evelina napisao:Stvarno me nervira to sa uputom. Prva kontrola mi je 22.februara. Pitacu tamo u svakom slucaju da li oni znaju u cemu je problem. Ti rece da uput vazi tri meseca. Postoji verovatnoca da cu se neprijatno iznenaditi kada jednog dana stigne da platim prvi pregled + kontrole. Presesce mi sve pa mi samim time nece biti ni do jela!

Nebih da menjam DZ. Pred par meseci sam se prebacila. Moja lekarka opste prakse je moja prijateljica i zaista je izuzetan lekar, a znas i sama koliko je to tesko pronaci.

Drzi mi palceve za vikend. To mi je uvek krizni period! Bila debela ili mrsava. Pardon - normalna!
"Presesce mi sve pa mi samim time nece biti ni do jela!", ovo sam ja htela da ti napisem, ali bilo mi je suvise surovo, ispada da te zezam, a ti u problemima.
Ona sestra koja prima knjizice, verovatno je uvek ista, mislim ista osoba radi svim danima u nedelji je jako ljubazna, mozes nju da pitas. Ona mi je i rekla da cu za 3 meseca morati po novi uput, kad sam se pojavila u januaru bez njega. Ali primili su me, postoji prilican stepen tolerancije i svi su nekako ljubazni, bas mi je zao sto imas toliko problema na drugoj strani :( Sumnjam da doktori nesto znaju o administraciji, a i nije njihov posao, jedino da uhvatis Jorgu, sto je prakticno nemoguce, ona je glavna ( nacelnica, direktorka, sef, kako god) tog savetovalista.
Bas me interesuje sta ces saznati na kontroli.
U svakom smislu :P
Drzanje palceva se podrazumeva.
P&P
Padmé
Aktivan član
Aktivan član

55 kg

Post od Padmé »

Pri jutarnjem vaganju imala sam 55 kg :D .
Kao zacrtanu tezinu postavila sam 54 kg, ali mislim da mi je ovo dovoljno.
Drzim dijetu od septembra uz pomoc lekara iz Savetovalista za dijetetiku.
Propagirala sam ga ovde, nazlaost samo jedna zena je otisla.
Ali i to je nesto, a i stekla sam prijateljicu, u jednom trenutku nase diskusije se prekidaju, sad semo u kontaktu PP-om.
Svima koje su na redukcionim dijetama zelim da smrsaju, a da pri tome ne uniste zdravlje.
Pokusala sam da pomognem devojcici koja "raste na dole", nazalost izgleda da nije ozbiljno shvatila moju poruku :cry: .
Pozdravljam "alapace" i one koje su me vredjale i one koje to nisu.
Sa ovim prvim nisma ulazila u diskusiju, svako ima svoj nivo, a njihove poruke meni su ogledalo njihovog nivoa.
Ili sto bi, mnogo, lepse i mudrije rekao Njegos : "Gleda majmun sebe u zrcalo.".
Oprastam vam, ne mogu reci zbog mladosti, jer ne mislim da ste toliko mlade, onda zbog gluposti :lol: .
Usput, ne postoji nacin da me isprovocirate ili iznervirate 8).
Misim da nema vise potrebe da pisem na temi koju sam otvorila, ona ce ostati na forumu, nadam se da ce je neko otkriti.
Ja sam svoje postigla - sredila tezinu, uskoro cu znati i da li mi je holesterol u redu, takodje sam napunila depoe gvozdja, koji su bili poluprazni.
Pozdrav i sve najbolje svima koji pisu na nutricionizmu, ako ste vec izabrali da drzite dietu bez saveta sa lekarom, bar nekada proverite biohemijske parametre svog organizma.
:wink:
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Meni je lepsa ona Njegoseva: Blago onom ko rano poludi njemu zivot u veselju prodje. A ti ako se predomislis, slobodno dodji na alapace, DOBRO NAM DOSLA, ali napuni se malo pozitivnom energijom, izgleda da si sa skidanjem kila izgubila i pozitivnu energiju
Spice girl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 3:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Spice girl »

Devojke, zelim da vam kazem da se vec duze vreme dvoumim oko toga kome da se obratim po pitanju dijete.nakon Vasih postova odlucila sam da pokusam u Savetovalistu za Dijetetiku...U poslednjih 1.5 god sam nabacila gotovo 15 kg.razmisljala sam da li da pokucam na vrata jedne od onih ordinacija koje se reklamiraju u Lepoti i zdravlju?Medjutim nakon Vasih pozitivnih iskustava danas cu pozvati savetovaliste da zakazem termin....Nadam se da necu imati problema sa uputom premda sam student.
da li sa lekarima mogu da se konsultujum u vezi fizickih aktivnosti, i da li bavljenje fizickom aktivnoscu moze (ja mislim da da) ubrza topljenje kilograma?

Pozdrav
vjera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 9:28 am

Post od vjera »

Zdravo Padme.Moram ti reći šta ja mislim ako dozvoljavaš.Pozdravljam tvoj odlazak ljekaru,to je veoma pohvalno i "zdravorazumski".Međutim,ne mogu a da ne primjetim da je tvoja dijeta klasično izgladnjivanje pogotovo za nekoga ko mnogo radi i umno i fizički.Nisu ti tvoji doktori izmislili nikakvu toplu vodu-izbacili su ti proste ugljene hidrate a ono proteina što je ostalo-moraju biti najmanje masni.Slatko je tu veliki tabu.Iskreno,ja u svojoj dijeti jedem puno više i raznovrsnije i masnije pa opet mršavim.I ne možeš nazivati neozbiljnom(ili neko već na forumu) dijetu koju svjetska populacija koristi nekoliko godina unazad i čije su štetne posljedice do sada nepoznate.Sir bez masti?Ne smiješ banane i šljive?Jogurt 0.5?U redu povremeno,ali tvoj se organizam već toliko navikao na taj "post"da kad bi iole teže i masnije počela da jedeš-ti bi se udebljala.Ako čovjeku neki režim ne prija onda se to vrlo brzo osjeti i dijeta se prekida,tako da odraslom organizmu ne treba doktor da bi utvrdio da li nešto odgovara ili ne-osjetiš sam i to je to.Podržavam različitost dijeta i načina mršavljenja na forumu ali ne i činjenicu da svako svakog pokušava ubjediti da je samo njegov način ispravan a tuđi ne valjaju.Ja poštujem tvoj izbor,kao što sam već rekla;ali poštuj i ti ljude koji su na UN dijeti ili koji piju pirinač ili jedu samo tolerantnu hranu.Mislim da je ovo vrlo objektivan stav.Pozdrav
Odgovori