evelina napisao:Pa, eto protice i treci dan moje dijete i danas je vec malo bolje. Kada mi je u 18h doslo vreme za drugu uzinu nisam uopste bila gladna, ali sam na kraju ipak pojela jabuku. Kako stvari stoje, otici cu na spavanje bez vecere.
Ukratko da napisem kolicinu hrane koju dnevno unosim:
povrce
450gr (ukljucujuci i salate). NE: tursija, kiseli kupus, krompir, boranija, pasulj, grasak.
voce
350gr voca - NE: banane, lubenice, dinje, naravno suve sljive, urme, lesnik....
hleb
2 x 40 gr (crni ili graham ili razani) ili 80 gr integralnog pirinca
mleko i mlecni proizvodi
2 x 180 ml nemasnog jogurta ili mleka
ili
80gr Ella sira ili tofu
meso
100 gr govedje ili junece ili telece
ili
120gr piletine
ili
180gr ribe (skusa, pastrmka)
ulje
2 kasike malinovog ili suncokretovog neravinisanog
Dorucak je uvek isti: 2 kasike ovsenih+2 kasike psenicni pahuljica+1kasicica mekina+1 kasicica lana (zbog mojih problema sa zatvorom)
Kao sto mozete videti kolicina je poprilicna! Ah da, i 1,5l vode.
Padme, hvala na podrsci. Mislim da ce mi biti neophodna. Da li si gledala Ledeno doba 2? Secas li se onih lesinara kada pevaju pesmicu "Food, food beautiful fooddddd"
[/b]
Mogu ti reci da su nam namirnice koje koristimo u dijeti potpuno iste.
Jedino se razlikuju kolicine.
Npr. ja jedem 3 X30 g hleba, a ti ukupno 80 g. ( i nije neka razlika)
-sto se tice voca i povrca sve isto
- jogurt sa 0% mlecne masti 1 solja + ujutro prelijem preko 3 kasike pahuljica,
-40 grama ella sira
- bas su ti dali malo piletine , meni 200 gr
Ja imam probleme sa holesterolom tako da ne smem zumance, nego jedno belance dnevno, isto tako samo hladno cedjeno ulje moze i suncokretovo.
Tezinu sam uglavnom regulisala, ostaje holesterol.
Receno mi je da pijem 3 l vode sa limunom ( pila sam tablete gvozda, a joni Fe se bolje resorbuju u kiseloj sredini i popravila krvnu sliku, ali moram jos ). Kolicinu vode sam smanjila, starno je nezgodno, ne mozes nigde da izadjes, svakih 5 min u wc
Uglavnom sve je manje - vise isto, tebi su dali npr vise sira., meni vise mesa i sl.
Nisam gledala film, shvaticu to kao preporuku

pozdrav i podrska