DIJETA SA PIRINČEM

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Zaključana tema
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jesy »

odoh i ja da se plaknem i da gledam malo tv,ljubim vas sveee
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

Moze sveza samo malo je posoli da odmekne znash kako se lepo prave cvetici !A kad uvrnesh gore u rupu ubacu jedno zrno grashka kao tucaj ili od paprike crvene vrshchic !Mnogo lepo izgleda!A mozesh napraviti prosto za pravljenje a ukusno i jako lepo se da dekorisati !JAJA PUNJENA predjelo i ako ostane turi u friz i za te druge goste :wink: Skuvash jaja dosta na TVRDO !Preseci lepo na polutke !One bele polutke jaja operi i ustranu stavi!Zumancad rukama smrvi i dodaj ribice (tunjevine ) mirodjija bibera ,origana malo i mozes malo ruzmarina i persuna sitno iseckati !To sve dobro izmesas i napinis one polutke od jaja !Ukrasiti mozes po svojoj mashti !Ne mora svako biti isto!Jedno mozes samo persunic kao drvce !Mozes sa kecapom praviti smajlice okice i usta ,sa majonezom isto tako napravish preko cele polutke premazes majonezom i onda brkove od origana usta od kecapa oci od graska ma svasta!Kad izneses da samo gledaju !Zao bude da uzmu jesti !I tako toga moze se svashta je Mikalja pravila izmisljala i za nagradu dobila qr :P Ali lepo je videti kad zagledaju one zenturache !A tek od paradajza svezeg figurica iha :D e stvarno odoh ljubim VAs
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 7:58 pm

Post od snsara »

Jesy ma sta te briga kako se tu sprema. Spremi kako se tebi svidja. Ako ce ko da te ogovara, ogovara ce te svakako. Ja recimo zimi pravim boranija salatu. Obarim boraniju ali da se ne raspadne, iscedim je od vode i onda dodam pavlake, susama pecenog i soli. Moze jos koji zacin. Bude super, a to niko ne sprema.
Ili napravim za predjelo carsku pitu ili tako nesto. Kupi gotove korpice ako ima i lepo ih filuj cime ti dodje pod ruku (zimi je to ruska salata). To je super ukusno a brzo gotovo.
Nemoj ti (nemoj samo da me pogresno shvatis i da se ljutis :D :D ) kao moja svekrva. Kad se kod njih ode u avgustu u priboj a ona bari papriku, sprema sarmu i sl. zimska jela! Da popizdis :roll: :roll: Ne znam da li sam tamo ikada jela svez paradajz, papriku, krastavce sem ako mi nismo kupili.
Probacu da ako stignem prosnjufam moj mini kuvar sa salatama. Jel ti slava ono 8? Kako ste vi tu snabdeveni? Izvini, ti zivis u Kosovskoj Mitrovici jel tako?
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

mikalja napisao:snsara
Eno tamo sam ti ostavila na alapachama odgovor za proju koliko sam znala?Jbvm vraga bash nezgodno na sve strane kucati :oops: Od sad samo ovde odgovaram :wink:
Optereti se !Svi smo mi takvi i ja sam Boze sachuvaj kad imam dal dechiji rodj ili bilo shta JA DANIMA I NOCIMA LUDIM!Ili kad treba da se radi oko KUCE :oops: Gore mi je misliti nego raditi!Jbg procice i to jesy!Samo bar sad salata ima i da budu ukusne a i daju se dekorisati lepo.Kupus izrendas sitno napravish salatu i onda punish chinijice svezom vodom oblivene!Istresas te chinije naopako i ukrasavas po volji !Ja sam tako znala za cas SAMa napravim na sred veliku kuglu okolo manje i kao grad bude ukrasavas sa paprikicama paradajzom krastavcima MILINA BUDE VIDETI A PROSTO ZA PRAVITI!Sargarepu tanko iseckas na listice iznutra izbijes sredinu i jedne uvrnesh i uguras ih kroz one druge sa rupicama eto cveta stavish pershun kao granchica :wink: Em lepo em
ukusno em sad imas sve to.chuj kisela paprika po ovoj vrucinchini (barena) :o Neznam kako god procice i to CMOK! I CAO :D
Mika kako to vodom oblivene - izvini al ja bas i nisam za kuvara u hotelu. :wink: Ja elem volim praviti kolace slane i slatke :wink: :wink:
Korisnikov avatar
snsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od snsara »

Ja se plaknula :D :D :D i preostaje mi samo da vas sve ljubim i pozdravim zajedno sa Simonom
maliska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 8:08 pm

Post od maliska »

Cao drustvo, evo da vas pozdravim! :lol: :lol: :lol: Moram da zurim!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Pozdrav Devojchice moje i ako ima po koji mushkic?Da se upishem samo i begam !Jutro sam popila 15 JOSH 14 ide,ide josh malo pa GOTOVO :wink: Pozdravljam Vas sve !Idem cera mi neke slichice salje i s njom pricam a mi e pishemo popodne!snsaro pa OBLIVENA jaja !Necesh ih prati kao vesh polutke nego blago obliti sa hladnom vodom b da se ne raspadnu a da ne budu zuta od zumanceta!I da budu sa vodom bash pokvashena (oblivena) a josh moze nadev da strpa u rakijsku casicu (isto je sa vodom oblije da lakse ispadne nadev a da se ne raspadne ) i istrese nadev iz casice u polutku od jajeta !Mnogo lepo izgleda i ukusno je mnogo ukrasava po svojoj mashti a i sinovi ce rado ukrasavati! JER je mnogo interesantno za rad !
Maliska nam vredna ranoranioc moj malji :D !Pozdrav idem cera me cheka LJUBIM JE :D :D :D
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Kontakt:

Post od jesy »

pozdrav i za tvoju ceru,snsara pa fino smo snabdeveni,ima skoro svega...a bash ste mi fine ideje dali,hvala punoooo
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Znash shta jesy ?Lepo ukucaj u www.google.com i tu ukucaj receptomanija
i tu imash svega i svachega i kako se pravi i slikovito prikazano od predjela do glavnih jela pa do slatkisha imash SVEGA i za OCHI :D Ali onu kupus salatu napravi obavezno i kad budesh trpala u chinije koje ti hocesh oblike da ti ostanu dobro nabij kupus (salatu rukom) i kad okrenes chiniju ispadne lepo zaobljeno!U frizideru drzi resto salate nece se pokvariti dok sve ne ispratish .Ako se koja pokvari samo je premesi i opet u chiniju i tres na tacnu naopako ili shta vec Na vrh napravi gnezdo od celera pershuna ruzmarina unutra ko bojagi ptichicu od sargarepe ili patlidzana !A sad se kupus jede i nije tesko kao ni jaja punjena ,jako brzo se prave samo jaja uzduz seci kao chamchice :wink: Neke kupole od kupusa mozes ukrasiti gornji deo sa crvenom paprikom (svezom ) kao crep poredaj ,lako se utisnu komadici i ostaju tako dok gosti ne nagrnu sa vadjenjem a onda te bas zaboli prozore mozes tanko papriku zelenu iseci tanko na stapice i vrata eto ti kucice korisne,lepe a ukusne :wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Ili naj jednostavnije ti je udji na taj pretrazivach www.google.com ukucaj recimo predjela i udji.Imas brate svega i kako se pravi i kako izgleda (slike) i mozes slatkisi ukucaj sta hoces imas sve
A najbitnije ti je ukucaj ukrasavanje hrane imas tu sve od pice kako ukrasiti do voca kako izrezbare lubenicu mamu im bem :roll: !sad sam bash ishla da pogledam jesy ima li sta?Ima bwe SVE :D !Pa i ja cu uci popodne volim da gledam a i nauchiti poneshto nije LOSHE nikako a SAD IDEM ZAVRSHITI buraniju kuvam bo je mish ne volim je nikako al mora se neshto .Ajd pa tako Haha i ukucam predjelo i pod br1 moja jaja :P Samo ja lepse dekorisem ali isti sastav sve isto.samo oni su stavili sardinu obichnu ja stavim tunjevinu jer one koshchice su mi ljak kad se pomesaju sa zumancetom :) :wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

HEJ JESY MOLIM TE UDJI SAMO NA www.google.com i udji samo na --kolaci -- NIGDE NE TREBA VISHE !Tu imas sve od predjela do glavnog jela salata kolaca sitnih torti sve!Kud pre nismo ?Ali nikad kasno predivno je i ima lako za praviti a njami PRELEPO IZGLEDA!
Pozdrav
P.S
Ima doooosta jako prosto za napraviti a prakticno ukusno i PRELEPO i nije zahtevno za novchanik !Od recimo kukuruza salata :o Ili tako samo jedan primer sam navela bezim jbt zagori moja buranija :oops:
P.S
I NEMORAS SE UCLANJIVATI
Mrzim ono gde god hoces da vidish nesto a ono uchlani se :oops:
E ovde NEMORASH :wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

:wink: