Caj od zobi
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Caj od zobi
Da li neko ima dobar recept za pripremanje ovog caja?Hvala unapred
Caj od zobi (ovas) se kuva kao i svi drugi cajevi od zrnevlja (na primer, isto kao i caj od jecma koji uspesno zamenjuje kafu).
Evo kako se sprema:
-zrna ovsa (zobi) se dobro operu pod mlazom hladne vode (stave se u obicnu cediljku pa mlaz na to ide), prosuse, pa se stave u tiganj i malo se proprze na tihoj vatri (paziti da ne zagore, zrna treba da postanu braon boje).
Zatim zrna staviti u hladnu vodu i to u odnosu 1deo zrna na 10 dela vode (stavi se, na primer, 1 rakijska casica zrna i 10 istih takvih casica vode) i kuva se na tihoj vatri 10-15 min.
Zatim ostaviti da stoji 10-15 min, procediti i piti 2-3 solje/dan.
Taj caj je dobar za ciscenje organa za varenje, kao i za ciscenje bubrega, ali ga ne treba piti vise od navedene kolicine.
pozdrav
Evo kako se sprema:
-zrna ovsa (zobi) se dobro operu pod mlazom hladne vode (stave se u obicnu cediljku pa mlaz na to ide), prosuse, pa se stave u tiganj i malo se proprze na tihoj vatri (paziti da ne zagore, zrna treba da postanu braon boje).
Zatim zrna staviti u hladnu vodu i to u odnosu 1deo zrna na 10 dela vode (stavi se, na primer, 1 rakijska casica zrna i 10 istih takvih casica vode) i kuva se na tihoj vatri 10-15 min.
Zatim ostaviti da stoji 10-15 min, procediti i piti 2-3 solje/dan.
Taj caj je dobar za ciscenje organa za varenje, kao i za ciscenje bubrega, ali ga ne treba piti vise od navedene kolicine.
pozdrav