ASTAXANTHIN I SPIRULINA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
TEA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 07, 2004 10:13 am

ASTAXANTHIN I SPIRULINA

Post od TEA »

Koliko znam ataksantin je snazni antioksidant, a spirulina je neka vrsta alge i koristi se kao dodatak ishrani.

MOLIM VAS AKO NEKO ZNA NESTO VISE O OVIM PREPARATIMA ILI IMA NEKO ISKUSTVO DA MI NESTO NAPISE.

Hvala unapred!
TEA
Cali
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac
Pridružio se: Sub Jan 17, 2004 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cali »

Spirulina pripada porodici morskih algi:
Alge su biljke proste građe, koje žive prvenstveno u vodi. Među algama posebno se ističu smaragdnozelena i plavičastozelena alga, koje predstavljaju hranljive materije savršenog sastava i punovredne belančevine. Njihov sadžaj suve materije je 40-60 procenata, imaju male molekule i veoma su lako svarljiva. Plavičastozelena alga sadrži brojne vitamine, mineralne materije i sve esencijalne aminokiseline i stoga predstavlja efikasno roborativno i imunostimulativno sredstvo, pa time pomaže u savladavanju infekcije. Odlično nadoknađuje jod i stoga u nekim slučajevima može da normalizuje smanjenu funkciju štitaste žlezde. Gvožđa sadrži u kompleksnom obliku i tako predstavlja jedan od najpogodnijih prirodnih izvora za njegovu suplementaciju.

Vise o tome ovde: http://www.vidi.co.yu/catalog/product_i ... ucts_id=83
TEA
Novi član
Novi član

Post od TEA »

Mnogo Vam hvala na odgovoru. Da li mozda znate koliko se dugo smiju koristiti. Posto ih licno vec dugo koristim. Nemam nikakvih tegoba, a jako mi prijaju i znace - daju mi energiju.
Osim toga, koliko spirulina gubi na svom svojstu s obzirom da se pretezno prodaje u tabletama.
TEA
Cali
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac

Post od Cali »

Preporucila bih da proizvode na biljnoj bazi koristite 3 meseca, zatim da narednih mesec dana predjete na neki drugi proizvod posle cega ponovo 3 meseca mozete koristiti preparat koji ste prvi put koristili i tako dalje.... Ovo nije vezano ni za kakve stetne posledice, niti je iz razloga sto je nesto od prirodnih preparata na biljnoj bazi stetno, nego cete na taj nacin (pravilom 3+1 mesec) postici bolje efekte.

Sto se tice zadrzavanja kvaliteta, to zavisi od nacina proizvodnje, pakovanja i slicnih stvari. Ukoliko koristite proizvod koji je kvalitetno proizveden od kvalitetnih sirovina nemate sta da brinete, efekat i sama svojstva takvih preparata su zaista fenomenalna. Pozdrav.

P.S. ako napisete sa kojim ciljem pijete spirulinu, pol, godiste mozemo vam dati i predlog sta da koristite u tih mesec dana pauze sa spirulinom.
TEA
Novi član
Novi član

Post od TEA »

Spirulinu sam prvenstveno pocela da pijem zbog gvozdja, jer imam hronicnu anemiju, ali sam uvidela da mi inace vraca snagu buduci da sam od malena osetljiva i krhkog zdravlja. Patim od raznih alergija, neurodermatitisa, reume, hemeroida... itd. Cesto se i bez velikog fizickog napora osecam umorno... Imam 27 godina.
Unapred Vam se zahvaljujem na pomoci i interesovanju.
TEA
TEA
Cali
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac

Post od Cali »

Po vašem opisu Vama je potreban dodatni unos Selena, Gvožđa, Vitamina E, C i Soya Lecithina.
Savetujem vam da po 2 meseca koristite Spirulinu Max , ako vam odgovara a svaki treći mesec izaberite neki drugi proizvod. Postići ćete bolje efekte tako. Konkretno bih preporučila naizmeničnu upotrebu preparata Rhodiolin i Protect4Life (ili Mega Protect4Life), a za stalnu upotrebu proizvod Vital koji sadrži preko 50 vitamina, minerala i ekstrakte lekovitog bilja, jedinstven preparat koji se pravi u 4 varijante u zavisnosti od krvne grupe (A, B, AB ili O). Za umor, bolju koncentraciju, veću psihofizičku snagu, jačanje imuniteta ponekad koristite Energy&Memory . Posetite www.vidi.co.yu/catalog i www.vidi.co.yu/catalog/conditions.php i saznajte više. Puno pozdrava.
Laida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 7:53 pm
Kontakt:

Post od Laida »

Cali napisao:Preporucila bih da proizvode na biljnoj bazi koristite 3 meseca, zatim da narednih mesec dana predjete na neki drugi proizvod posle cega ponovo 3 meseca mozete koristiti preparat koji ste prvi put koristili i tako dalje.... Ovo nije vezano ni za kakve stetne posledice, niti je iz razloga sto je nesto od prirodnih preparata na biljnoj bazi stetno, nego cete na taj nacin (pravilom 3+1 mesec) postici bolje efekte.

Sto se tice zadrzavanja kvaliteta, to zavisi od nacina proizvodnje, pakovanja i slicnih stvari. Ukoliko koristite proizvod koji je kvalitetno proizveden od kvalitetnih sirovina nemate sta da brinete, efekat i sama svojstva takvih preparata su zaista fenomenalna. Pozdrav.

P.S. ako napisete sa kojim ciljem pijete spirulinu, pol, godiste mozemo vam dati i predlog sta da koristite u tih mesec dana pauze sa spirulinom.
Cali ja bih te zamolila da i meni das preporuke u vezi sa spirulinom. Zensko sam, imam 24 godine, (koristim yasmin ab pilule - ako to ima neke veze), imam 4 - 5 kg viska, hronicno sam neispavana te se sad bavim pre svega vracanjem svog bioritma u normalu.
Odgovori