Koliko znam ataksantin je snazni antioksidant, a spirulina je neka vrsta alge i koristi se kao dodatak ishrani.
MOLIM VAS AKO NEKO ZNA NESTO VISE O OVIM PREPARATIMA ILI IMA NEKO ISKUSTVO DA MI NESTO NAPISE.
Hvala unapred!
ASTAXANTHIN I SPIRULINA
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- (!) Multi Level Trgovac
- Pridružio se: Sub Jan 17, 2004 1:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Spirulina pripada porodici morskih algi:
Alge su biljke proste građe, koje žive prvenstveno u vodi. Među algama posebno se ističu smaragdnozelena i plavičastozelena alga, koje predstavljaju hranljive materije savršenog sastava i punovredne belančevine. Njihov sadžaj suve materije je 40-60 procenata, imaju male molekule i veoma su lako svarljiva. Plavičastozelena alga sadrži brojne vitamine, mineralne materije i sve esencijalne aminokiseline i stoga predstavlja efikasno roborativno i imunostimulativno sredstvo, pa time pomaže u savladavanju infekcije. Odlično nadoknađuje jod i stoga u nekim slučajevima može da normalizuje smanjenu funkciju štitaste žlezde. Gvožđa sadrži u kompleksnom obliku i tako predstavlja jedan od najpogodnijih prirodnih izvora za njegovu suplementaciju.
Vise o tome ovde: http://www.vidi.co.yu/catalog/product_i ... ucts_id=83
Alge su biljke proste građe, koje žive prvenstveno u vodi. Među algama posebno se ističu smaragdnozelena i plavičastozelena alga, koje predstavljaju hranljive materije savršenog sastava i punovredne belančevine. Njihov sadžaj suve materije je 40-60 procenata, imaju male molekule i veoma su lako svarljiva. Plavičastozelena alga sadrži brojne vitamine, mineralne materije i sve esencijalne aminokiseline i stoga predstavlja efikasno roborativno i imunostimulativno sredstvo, pa time pomaže u savladavanju infekcije. Odlično nadoknađuje jod i stoga u nekim slučajevima može da normalizuje smanjenu funkciju štitaste žlezde. Gvožđa sadrži u kompleksnom obliku i tako predstavlja jedan od najpogodnijih prirodnih izvora za njegovu suplementaciju.
Vise o tome ovde: http://www.vidi.co.yu/catalog/product_i ... ucts_id=83
-
Preporucila bih da proizvode na biljnoj bazi koristite 3 meseca, zatim da narednih mesec dana predjete na neki drugi proizvod posle cega ponovo 3 meseca mozete koristiti preparat koji ste prvi put koristili i tako dalje.... Ovo nije vezano ni za kakve stetne posledice, niti je iz razloga sto je nesto od prirodnih preparata na biljnoj bazi stetno, nego cete na taj nacin (pravilom 3+1 mesec) postici bolje efekte.
Sto se tice zadrzavanja kvaliteta, to zavisi od nacina proizvodnje, pakovanja i slicnih stvari. Ukoliko koristite proizvod koji je kvalitetno proizveden od kvalitetnih sirovina nemate sta da brinete, efekat i sama svojstva takvih preparata su zaista fenomenalna. Pozdrav.
P.S. ako napisete sa kojim ciljem pijete spirulinu, pol, godiste mozemo vam dati i predlog sta da koristite u tih mesec dana pauze sa spirulinom.
Sto se tice zadrzavanja kvaliteta, to zavisi od nacina proizvodnje, pakovanja i slicnih stvari. Ukoliko koristite proizvod koji je kvalitetno proizveden od kvalitetnih sirovina nemate sta da brinete, efekat i sama svojstva takvih preparata su zaista fenomenalna. Pozdrav.
P.S. ako napisete sa kojim ciljem pijete spirulinu, pol, godiste mozemo vam dati i predlog sta da koristite u tih mesec dana pauze sa spirulinom.
Spirulinu sam prvenstveno pocela da pijem zbog gvozdja, jer imam hronicnu anemiju, ali sam uvidela da mi inace vraca snagu buduci da sam od malena osetljiva i krhkog zdravlja. Patim od raznih alergija, neurodermatitisa, reume, hemeroida... itd. Cesto se i bez velikog fizickog napora osecam umorno... Imam 27 godina.
Unapred Vam se zahvaljujem na pomoci i interesovanju.
TEA
Unapred Vam se zahvaljujem na pomoci i interesovanju.
TEA
TEA
-
Po vašem opisu Vama je potreban dodatni unos Selena, Gvožđa, Vitamina E, C i Soya Lecithina.
Savetujem vam da po 2 meseca koristite Spirulinu Max , ako vam odgovara a svaki treći mesec izaberite neki drugi proizvod. Postići ćete bolje efekte tako. Konkretno bih preporučila naizmeničnu upotrebu preparata Rhodiolin i Protect4Life (ili Mega Protect4Life), a za stalnu upotrebu proizvod Vital koji sadrži preko 50 vitamina, minerala i ekstrakte lekovitog bilja, jedinstven preparat koji se pravi u 4 varijante u zavisnosti od krvne grupe (A, B, AB ili O). Za umor, bolju koncentraciju, veću psihofizičku snagu, jačanje imuniteta ponekad koristite Energy&Memory . Posetite www.vidi.co.yu/catalog i www.vidi.co.yu/catalog/conditions.php i saznajte više. Puno pozdrava.
Savetujem vam da po 2 meseca koristite Spirulinu Max , ako vam odgovara a svaki treći mesec izaberite neki drugi proizvod. Postići ćete bolje efekte tako. Konkretno bih preporučila naizmeničnu upotrebu preparata Rhodiolin i Protect4Life (ili Mega Protect4Life), a za stalnu upotrebu proizvod Vital koji sadrži preko 50 vitamina, minerala i ekstrakte lekovitog bilja, jedinstven preparat koji se pravi u 4 varijante u zavisnosti od krvne grupe (A, B, AB ili O). Za umor, bolju koncentraciju, veću psihofizičku snagu, jačanje imuniteta ponekad koristite Energy&Memory . Posetite www.vidi.co.yu/catalog i www.vidi.co.yu/catalog/conditions.php i saznajte više. Puno pozdrava.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 7:53 pm
- Kontakt:
Cali ja bih te zamolila da i meni das preporuke u vezi sa spirulinom. Zensko sam, imam 24 godine, (koristim yasmin ab pilule - ako to ima neke veze), imam 4 - 5 kg viska, hronicno sam neispavana te se sad bavim pre svega vracanjem svog bioritma u normalu.Cali napisao:Preporucila bih da proizvode na biljnoj bazi koristite 3 meseca, zatim da narednih mesec dana predjete na neki drugi proizvod posle cega ponovo 3 meseca mozete koristiti preparat koji ste prvi put koristili i tako dalje.... Ovo nije vezano ni za kakve stetne posledice, niti je iz razloga sto je nesto od prirodnih preparata na biljnoj bazi stetno, nego cete na taj nacin (pravilom 3+1 mesec) postici bolje efekte.